Skocz do zawartości

wanna panzer IV

leon_rybnik

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 86
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Ja tylko na chwilę. Wrócę wieczorem. Ale tak jak przed chwilą rozmawiałem z Leonem może na którymś forum w Tarnowskich Górach coś wyjdzie. Co do rozmów z policją i strażą miejską to nie liczyłbym na zbytnią pomoc do momentu w którym nie określimy co to było i gdzie pojechało, czyli nie podamy im tematu na talerzu. Niestety w naszym kraju większość takich spraw musi wyjść od dołu. Czyli jak nie my ustalimy to na władze nie ma co liczyć. Pozdrawiam.

A jak ukradli tamte czołgi to policja jakoś je znalazła halo nie robili. Napewno pojechał już gdzieś prędzej do huty niż do Niemiec. Co do policji u mnie by chyba nie było problemu, niedaleko znaleziono stuga więc raczej sie orientują ,że to są zabytki i trzeba je chronic. Co do policji w innych czesciach zdania nie mam opinii ani porównania.

Robi się ciekawie, sprawa przybiera obrót kryminalno - detektywistyczny :)

Prędzej czy później jakieś informacje wyjdą jeśli to nie bujda. Możecie rzeczywiście sprawdzić w WKZ z ościennych województw, lub na inwestycjach liniowych u budowlańców.

Pozdrawiam

Ja niestety nie mogę wyrwać się z pracy. Leon też jest uziemiony. Z drugiej strony A1 to niezły hektar terenu. Wydaje się że więcej można będzie dowiedzieć się w Tarnowskich Górach bo z tamtąd ma być firma która wiozła tą wannę. Typujemy ulicę Wolności. Jak ktoś jest z Tarnowskich to może ma możliwość zaczerpnięcia informacji?

Zabytek zabytkiem ale czy tam w środku nie było jakiś niewypałów? Prawdopodobieństwo jest było nie było spore. Może ta kwestia zainteresuje policję? Osobiście nie byłbym zachwycony gdyby obok mojego miejsca zamieszkania ktoś wiózł zardzewiały arsenał. Wynajęty kierowca mógł nic nie wiedzieć ale zleceniodawca chyba się orientował. No chyba, że są pozwolenia, byli saperzy, zbadali, przeszukali itp...

Witam Wszystkich. Rybnik jak najbardziej ma miejski monitoring. Myślę, że Fundacja Wojskowości Polskiej ma znacznie większe szanse na zwrócenie się z prośbą o sprawdzenie niż jakakolwiek osoba prywatna.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie