leon_rybnik Napisano 8 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2009 Spoko, spoko obędzie się bez kamer, mamy z linksem76 namierzoną firmę która to prawdopodobnie przewoziła, więc spróbójemy u źródła i zobaczymy czy puszczą farbę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 8 Grudzień 2009 Share Napisano 8 Grudzień 2009 Lew pojdziesz na policje i powiesz ze widziales jak wiezli czolg na lawecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 8 Grudzień 2009 Share Napisano 8 Grudzień 2009 Gdyby był to Tygrys czy chociaż Panthera w klatce, można by się do TOZ zgłosić. A tak- może być problem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 8 Grudzień 2009 Share Napisano 8 Grudzień 2009 Zalozylem watek na rybnik.com.pl - ale raczej z tej strony nie spodziewam sie informacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon_rybnik Napisano 8 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2009 Woytas, ja też wiele bym się nie spodziewał po rybnik.com.pl.A swoją drogą chciałbym widzieć minę pana policjanta zapytanego o takie wielkie żelazne i zardzewiałe cuś na lawecie :)Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 8 Grudzień 2009 Share Napisano 8 Grudzień 2009 Rozmawialismy ze straza miejska, ze ukradli zapore przeciwpancerna na drodze do Rud - widok straznika bezcenny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon_rybnik Napisano 8 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2009 Niewątpie :) a wiedział przynajmniej o co chodzi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 8 Grudzień 2009 Share Napisano 8 Grudzień 2009 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon_rybnik Napisano 8 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2009 Tak jak myślałem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
links76 Napisano 8 Grudzień 2009 Share Napisano 8 Grudzień 2009 Ja tylko na chwilę. Wrócę wieczorem. Ale tak jak przed chwilą rozmawiałem z Leonem może na którymś forum w Tarnowskich Górach coś wyjdzie. Co do rozmów z policją i strażą miejską to nie liczyłbym na zbytnią pomoc do momentu w którym nie określimy co to było i gdzie pojechało, czyli nie podamy im tematu na talerzu. Niestety w naszym kraju większość takich spraw musi wyjść od dołu. Czyli jak nie my ustalimy to na władze nie ma co liczyć. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon_rybnik Napisano 8 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2009 I du... , firma która to prawdopodobnie wiozla, raczej nie udzieli nam żadnej informacji :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lew_1988 Napisano 8 Grudzień 2009 Share Napisano 8 Grudzień 2009 A czemu by nie iśc jeśli wszystko wskazuje iz został nielegalnie wydobyty i wywieziony? Przynajmniej mieli by się czym zając zaramiast robić kipisze po domach za dwie głupie łuski.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lew_1988 Napisano 8 Grudzień 2009 Share Napisano 8 Grudzień 2009 A jak ukradli tamte czołgi to policja jakoś je znalazła halo nie robili. Napewno pojechał już gdzieś prędzej do huty niż do Niemiec. Co do policji u mnie by chyba nie było problemu, niedaleko znaleziono stuga więc raczej sie orientują ,że to są zabytki i trzeba je chronic. Co do policji w innych czesciach zdania nie mam opinii ani porównania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon_rybnik Napisano 8 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2009 Woytas, a konserwator? Chyba przy wydobyciu ( legalnym ) powinien być k.z. a jeśli to było w naszej okolicy to raczej jest poinformowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 8 Grudzień 2009 Share Napisano 8 Grudzień 2009 Ta firma to budotrans czy jakos podobnie bo widzialem auto?Zgoda musi byc od WKZ - miejski nie musi nic wiedziec - a rybnicki naprawde malo wie O(jesli wogole to bylo w Rybniku - czy w zakresie jej dzialalnosci - mowa o mkz) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
links76 Napisano 8 Grudzień 2009 Share Napisano 8 Grudzień 2009 Ja typował bym bardziej Gorzyczki bo tam więcej dłubią w ziemi. Nie wiem czy podlegają pod Rybnik, Wodzisław ( to na pewno administracyjnie)czy Racibórz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 8 Grudzień 2009 Share Napisano 8 Grudzień 2009 Popatrzcie po okolicznych punktach skupu złomu - może się trafi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyluke Napisano 8 Grudzień 2009 Share Napisano 8 Grudzień 2009 Robi się ciekawie, sprawa przybiera obrót kryminalno - detektywistyczny :)Prędzej czy później jakieś informacje wyjdą jeśli to nie bujda. Możecie rzeczywiście sprawdzić w WKZ z ościennych województw, lub na inwestycjach liniowych u budowlańców. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
links76 Napisano 8 Grudzień 2009 Share Napisano 8 Grudzień 2009 Ja niestety nie mogę wyrwać się z pracy. Leon też jest uziemiony. Z drugiej strony A1 to niezły hektar terenu. Wydaje się że więcej można będzie dowiedzieć się w Tarnowskich Górach bo z tamtąd ma być firma która wiozła tą wannę. Typujemy ulicę Wolności. Jak ktoś jest z Tarnowskich to może ma możliwość zaczerpnięcia informacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon_rybnik Napisano 8 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2009 he, i mam :) Powęszyłem w firmie zaopatrującej Alpinie i podobno faktycznie coś sie pojawiło w rejonie Gorzyczek pod koniec ubieglego tygodnia, podobno nawet Patrol Saperski był. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon_rybnik Napisano 8 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2009 Pytanie na ile info jest prawdziwe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
butchcassiddy Napisano 8 Grudzień 2009 Share Napisano 8 Grudzień 2009 Zabytek zabytkiem ale czy tam w środku nie było jakiś niewypałów? Prawdopodobieństwo jest było nie było spore. Może ta kwestia zainteresuje policję? Osobiście nie byłbym zachwycony gdyby obok mojego miejsca zamieszkania ktoś wiózł zardzewiały arsenał. Wynajęty kierowca mógł nic nie wiedzieć ale zleceniodawca chyba się orientował. No chyba, że są pozwolenia, byli saperzy, zbadali, przeszukali itp... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R321 Napisano 8 Grudzień 2009 Share Napisano 8 Grudzień 2009 Witam Wszystkich. Rybnik jak najbardziej ma miejski monitoring. Myślę, że Fundacja Wojskowości Polskiej ma znacznie większe szanse na zwrócenie się z prośbą o sprawdzenie niż jakakolwiek osoba prywatna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s_boj Napisano 8 Grudzień 2009 Share Napisano 8 Grudzień 2009 co by to nie bylo, zapewne już dawno jest tam, gdzie przewidział zleceniodawca transportu :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 8 Grudzień 2009 Share Napisano 8 Grudzień 2009 Może jak nieświadomi robotnicy znaleźli ten wrak, nie wiedząc gdzie zadzwonić i zgłosili to np do MWP. I za jakiś czas pojawi się za skarpą w Czerniakowie:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.