coriolan Napisano 5 Październik 2009 Autor Napisano 5 Październik 2009 Prof.Jack W.Szostak został laureatem nagrody Nobla z dziedziny medycyny i fizjologii.Ciekawy artykuł o jego pracy z 2008 r.http://www.przekroj.pl/cywilizacja_nauka_artykul,1280.html?print=1
coriolan Napisano 5 Październik 2009 Autor Napisano 5 Październik 2009 A to jego niezwykle uzdolniona asystentka Katarzyna Adamalahttp://ww2.icho.edu.pl/zxx/ka.html
bandolero Napisano 5 Październik 2009 Napisano 5 Październik 2009 Kolejny atak lewackich ewolucjonistów... Chyba już są naprawdę w rozpaczliwej sytuacji, skoro sami zabrali się za tworzenie prażycia" xD
darso Napisano 5 Październik 2009 Napisano 5 Październik 2009 bandolero to może wyłóż swoje poglądy na prażycie. Ja Cię znam to może być bardzo ciekawe :)
kuczman Napisano 6 Październik 2009 Napisano 6 Październik 2009 Kreacjonizm kolego to pseudo nauka przypisujaca wszystkiemu sile wyzsza. W pracy Szostaka nie doczytalem sie zadnych takich bzdur...
bandolero Napisano 6 Październik 2009 Napisano 6 Październik 2009 Kolego, widzę że nie dane było ci skończyć żadnych studiów, skoro nie rozumiesz pojęcia NAUKA. Kreacjonizm mógłby być co najwyżej teorią lub hipotezą (i według kilkuset naukowców z całego świata jest). Za to ewolucjonizm nie ma nic wspólnego z nauką i trudno go nawet nazwać eorią" w sensie naukowym. Ty zaś kolego jesteś ciekawym dowodem na pewną cechę zwolenników eorii" ewolucji- dzielą oni ludzi na światłych postępowców (czyli wyznawców ewolucji) i na ciemne moherowe masy (niewierzących w ewolucję). Tymczasem jest przeciwnie- to ewolucjonizm gwałci ludzki rozum i inteligencję. Gdybyś wysilił mózg i zadał sobie na przykład pytanie: gdzie podziały się formy przejściowe", to sam byś się nad tym zastanowił. No bo jeśli gatunki wyłoniły się z form przejściowych, to przecież owe formy powinny zasiedlać Ziemię milionami. A jakoś ich nie widać, ba, nie znaleziono ich nawet w zapisie kopalnym he he. Takich pytań można zadać wiele, a wszystkie one dowodzą, że darwinizm dokonał degradacji statusu ludzkiego rozumu poprzez stosowanie nienaukowych argumentów na swą obronę. Pozdrav.
kuczman Napisano 6 Październik 2009 Napisano 6 Październik 2009 Naprawde nie zalezy mi iloma karteczkami powiewasz opluwajac sie w podnieceniu obrony kreacjonizmu. To bilet dla zaistnienia wielu niespelnionych manipulatorow- istnieja dzieki podobnym sobie politykom, przewaznie z poludniowych Stanow USA- tych samych ktorzy uraczyli USA Bushem.A z prawdziwa nauka, rezultatami ocenianymi anonimowo przez innych naukowcow nie maja nic wspolnego.Nie trzeba wciagac w to kreacjonizmu- inna slawa swiata nauki- astronomii- jak zostala potraktowana przez polski establishment" naukowy? Niczym detektorysci przez konserwatora zabytkow.Niestety, minie jeszcze kilka dekad zanim cokolwiek w pelni znormalnieje w naszym kraju.
Erih Napisano 6 Październik 2009 Napisano 6 Październik 2009 Kol bandolero pisząc : No bo jeśli gatunki wyłoniły się z form przejściowych, to przecież owe formy powinny zasiedlać Ziemię milionami. "W takiej sytuacji nie były by formami przejściowymi" tylko pełnoprawnymi gatunkami. Acha , sam termin formy przejściowe" tak naprawdę ma w ewolucjoniźmie troszkę inne znaczenie. W dodatku te formy przejściowe żyją w milionach egzemplarzy... tutaj i teraz.
bandolero Napisano 6 Październik 2009 Napisano 6 Październik 2009 To dziwne co mówisz, bo ewolucjoniści cały czas ich rozpaczliwie poszukują :)
Erih Napisano 6 Październik 2009 Napisano 6 Październik 2009 To dziwni jacyś ewolucjoniści są... ;) A tak na serio , to czasami nie lamarckistów masz na myśli ? Bo neodarwinisci to raczej inna drogą idą...
emes Napisano 6 Październik 2009 Napisano 6 Październik 2009 Kol Bandolero-Twoje wypowiedzi coraz bardziej mnie zadziwjają,ewolucjonizm to jednak teoria dość prawdopodobna natomiast brednie kreacjonistów można raczej między bajki włożyć
bandolero Napisano 6 Październik 2009 Napisano 6 Październik 2009 Ani nie prawdopodobna", ani nie eoria". Ewolucjonizm to bajki nie trzymające się ni kupy ni d...
Czlowieksniegu Napisano 6 Październik 2009 Napisano 6 Październik 2009 Bandolero- wiem, możesz nas do książek i na wykłady odesłać. Ale bądź tak miły Łaskawco i streść nam co i jak. Przecież to nie wypada, żebyśmy tak w mrokach niewiedzy i błędu żyli. Serio proszę.Na razie streściłeś ( bardzo lakonicznie ) dlaczego ewolucjonizm jest be i stanowi ( co za czasy ) lewackie opium dla mas. Teraz pora, wg mnie, żebyś przedstawił drugą stronę barykady.Pozdrawiam.
bandolero Napisano 6 Październik 2009 Napisano 6 Październik 2009 http://creationism.org.pl/Members/mcuberbiller/PPK/PPK12
bandolero Napisano 6 Październik 2009 Napisano 6 Październik 2009 A w ogóle to se poczytajcie tę stronkę http://www.creationism.org.pl/
bandolero Napisano 6 Październik 2009 Napisano 6 Październik 2009 to jest też wyborne http://www.discovery.org/csc/
Erih Napisano 6 Październik 2009 Napisano 6 Październik 2009 Szkoda mi 4 zł na zapoznanie się z poglądami tych panów...
bandolero Napisano 6 Październik 2009 Napisano 6 Październik 2009 Dlatego pozostaniesz w słodkiej niewiedzy i nadal będziesz wierzył, że pochodzisz od małpy.
bandolero Napisano 6 Październik 2009 Napisano 6 Październik 2009 A tak w ogóle to czytanie w necie chyba nic nie kosztuje?
pomsee Napisano 6 Październik 2009 Napisano 6 Październik 2009 Rzadko na forum ostatnio bywam ale wpadłem i nie mogę się powstrzymać :)Cytat ze stronki polecanej przez niezastąpionego bandolero (www.creationism.org.pl):\"Czy ewolucja jest kłamstwem? - pod takim hasłem przewodnim, 17 października 2006 w zielonogórskim Radiu Zachód o godzinie 21:00 miała miejsce bardzo ciekawa audycja na temat niedawnych wystąpień, jakie miał Maciej Giertych w parlamencie europejskim oraz w Polsce wiceminister edukacji, Mirosław Orzechowski, o teorii ewolucji i o nauczaniu jej w szkołach.":D
pomsee Napisano 6 Październik 2009 Napisano 6 Październik 2009 Tu macie wykładnie poglądów Macieja Giertycha. Oceńcie sami :)___________To fragmenty sobotniego wykładu dla wszechpolaków z Akademii Orła, ich nieformalnej uczelni". Prof. Giertych obalał teorię ewolucji ponad godzinę . Słuchaczy było niewielu (ok. 50 osób), wśród nich rzeczniczka MEN Kaja Małecka i szef gabinetu politycznego Romana Giertycha Paweł Sulowski.Na wykład zaproszeni zostali dziennikarze. O ewolucji dużo się mówi, odkąd Maciej Giertych (europoseł LPR) powiedział na konferencji w Brukseli, że teorii Darwina nie powinno wykładać się w szkołach. Wsparł go wiceminister edukacji Mirosław Orzechowski (LPR), nazywając ją kłamstwem".Maciej Giertych, specjalista od drzewoznawstwa i genetyki roślin, ewolucją zainteresował się po przeczytaniu podręczników swoich dzieci.- Dowiedziałem się, że moja dziedzina dostarcza dowodów dla teorii ewolucji. Że ewolucja to skutek drobnych mutacji, dzięki którym organizmy wykształcają przydatne cechy - mówił. - A czy ktokolwiek potrafi podać przykład korzystnej mutacji? Nie! Mutacje są zawsze szkodliwe.Słuchacze notowali, a profesor kontynuował: - Jak ja chodziłem do szkoły, to przedstawiano różne wykopaliska jako dowody na ewolucję. Szukano brakującego ogniwa. I na kongresie w 1980 r. w Chicago paleontolodzy przyznali, że brakujące ogniwa pozostaną brakujące! - opowiadał Giertych.- No bo co się stało z rączką myszki, zanim stała się skrzydełkiem nietoperza? Jaka może tu być część pośrednia? Mysz ruszała łapką, aż w końcu pofrunęła - ironizował. Dla większego efektu machał przy tym ręką.Od nietoperzy i myszy przeszedł do uwięzionych w wiecznej zmarzlinie mamutów. - Badania rosyjskie dowiodły, że wszystkie mamuty padły uduszone. I to błyskawicznie - w żołądku jednego z nich znaleziono niestrawione kaczeńce, a - to sprawa trochę wstydliwa - samce miały sztywne członki. Tak zawsze jest w przypadku uduszonych samców.Uduszone mamuty ze sztywnymi członkami posłużyły jako poszlaka wskazująca, że mamucia katastrofa wydarzyła się nie tak dawno, jak sięewolucjonistom wydaje. - Bo w czasach gorączki złota na Alasce jadano befsztyki z mamuta. A mięso nie przetrwałoby tak długo - uzasadniał Giertych.Druga poszlaka wskazująca na słabość teorii ewolucji - zdaniem Giertycha - to dinozaury. - Badania pokazują, że dinozaury były współczesne ludziom. Ze wszystkich kultur docierają informacje, że je pamiętamy. Szkoci - potwora z Loch Ness, my - smoka wawelskiego, a Marco Polo pisał, że smok był zaprzężony do karety cesarskiej w Chinach - przekonywał Giertych.Potem pokazał słynną planszę pokazującą etapy rozwoju człowieka - od australopiteka do homo sapiens. - To fałszerstwo! Najpierw włochaci i czarni, potem nadzy i biali - a przecież na podstawie szczątków kopalnych nie sposób tego stwierdzić - objaśniał wykładowca.Zresztą i neandertalczyk, i australopitek to według Giertycha lipa. - Jeden z naukowców pokazał mi zdjęcie amerykańskiego boksera. Miał wszystkie cechy neandertalczyka. Tacy ludzie są wśród nas. To rasa człowieka, kiedyś może bardziej rozpowszechniona, ale wciąż istniejąca - mówił Giertych. Australopitek zaś to po prostu małpa.- Całe to datowanie jest nieprawdziwe. To, że mówimy o milionach lat, wynika z błędu naukowców z XIX wieku. I to kładzie całą tę ewolucję. Nie było na nią czasu. Jest za to dewolucja, gatunki wymierają, a materiał genetyczny ubożeje - podsumował Giertych. Dodał, że doszedł do tych wniosków jako naukowiec, nie jako czytelnik Biblii.Przyszedł czas na pytania z sali.- Czego w takim razie uczyć w szkołach? Skąd się wziął człowiek?- Mamusia, tatuś, plemnik, komórka jajowa - odparł Giertych.
greg1 Napisano 6 Październik 2009 Napisano 6 Październik 2009 Wy tu tak od rzeczy, a ja co do meritum, tego , no...więc jak za takie życia ci amerykańcy dostali nobla, to niech przyjadą do mnie do chaty, to im gały wyjdą z orbit, jakie ja umiem życia robić, no to tyle:)
balans Napisano 6 Październik 2009 Napisano 6 Październik 2009 Pomsee jesteś jakiś lewacki niedowiarek, bo PRAWDZIWI naukowcy-kreacjoniści już bardzo dawno temu udowodnili, że życie [w tym to poczęte], a więc i historia ludzkości to jakieś 4 tyś. lat. A kości dinozaurów to szczątki smoków, z którymi tak dzielnie walczył święty Jerzy. Ale i tak masz dużo szczęścia, bo za takie herezje to jeszcze w stosunkowo nie tak odległej przeszłości byś trafił na stos inkwizycji...Ale ja tu widzę inny problem, bo skoro tak naprawdę my wszyscy na ziemi pochodzimy od jednej rodziny, która przetrwała potop - czyli od rodziny Żyda Noego, no to tak naprawdę my wszyscy jesteśmy...Żydami!Jestem bardzo ciekawy opinii Wszechpolaków w tym temacie...Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.