Lindenhof Napisano 1 Październik 2009 Autor Share Napisano 1 Październik 2009 http://www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090929/SZCZECIN/782968785 cały mój arsenał to ślepaków sztuk 5 od kbks oraz 3 których ja nie określiłem a tym bardziej smutni". no i jakiś stary myśliwski, około pierwszowojenny, o którym całkowicie zapomniałem. niestety. ale kolejny sukces i punkt" dla nich. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 1 Październik 2009 Share Napisano 1 Październik 2009 http://www.odkrywca.pl/kolejny-sukces-organow-scigania,659721.html#659721 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAT_MIH Napisano 1 Październik 2009 Share Napisano 1 Październik 2009 I było zapalniki na allegro sprzedawać ? Się urządziłeś za parę złotych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZUBIKED Napisano 1 Październik 2009 Share Napisano 1 Październik 2009 Sorry, ale jaki masz nick allegro ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomakzr Napisano 1 Październik 2009 Share Napisano 1 Październik 2009 nie rozumie!po cholere sprzedawac zapalniki!ani z tego kasy, no chyba ze ktos traktuje pare zeta jako dochod.bez sensu!ja zakopuje takie cos glebiej niz znalazlem.wydaje mi sie ze skoro sie odezwales to powinienes poinformowac swoich bylych klientow o tym.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 1 Październik 2009 Share Napisano 1 Październik 2009 Może będę okrutny i wypowiem się przeciw wszystkim, ale przynajmniej jednego mniej. Tak, panowie, to hobby powinno cechować przede wszystkim uwielbienie do historii i zdrowy rozsądek, niby na takich porządnych próbujemy się wypromować, prawda? A skąd w takim razie chamskie doły w lesie? Wielu jest poszukiwaczy o mentalności prymitywów, może nawet więcej niż idealistów. Niestety, do kategorii prymitywów zaliczam także tych, którzy handlują niemal każdą wykopaną rzeczą, byle zarobić parę złotych. Sprzedaż zapalników na Allegro - przecież to trzeba postradać instynkt samozachowawczy!!! Połakomił się facet na parę złamanych groszy za kawałek złomu, phi. Idealizmu tu za grosz nie widzę, więc i dobrze że taki poszukiwacz odpadł z grona. Będzie czyściej. Prawdziwi poszukiwacze i pasjonaci historii nie zajmują się takim gównem. Ale ilu z Was jest prawdziwych, chłopcy? Pewnie niejeden, ale niestety coraz z tym gorzej i toniecie w tłumie pospolitych głupoli, którzy dorwali się do piszczałek.M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 1 Październik 2009 Share Napisano 1 Październik 2009 Ja w kwestii formalnej. Przypominam wątek o handlowaniu złomem". Pointa tamtego nie była fajna, a ten powoli zmierza w podobną stronę.Więc proponuję nie rozliczać kieszonkowego czy też nie szukać uzasadnień dla Allezło.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lindenhof Napisano 1 Październik 2009 Autor Share Napisano 1 Październik 2009 Beaviso ! nie znasz mnie więc nie pisz głupot. jednego mniej? tak myślisz? całe szczęście że nie mam takich znajomych.jesteś gościu żałosny. nie wiesz dlaczego je wystawiałem i nie wiesz czy zakopuje dołki po sobie czy nie więc przystopuj trochę chłopcze. ciekawe czy wszystko co znajdziesz powiększa Twoją kolekcję.tak na marginesie, z tego co słyszałem te zapalniki", chociaż to tylko w tej chwili kawałek mosiądzu, wychodzą w dwóch miejscach czy może trzech w Polsce. ja ich nie zbieram. jasne mogłem nimi piznąć do jeziora. ale skoro są tacy co zbierają a nie mają dostępu. to co? jestem głupi? pazerny? no nie. według Ciebie jestem prymitywny. tylko dlaczego Ty, taka jasna postać środowiska poszukiwaczy ubliżasz komuś o kim nie masz za grosz pojęcia? kim Ty w takim razie jesteś?do Zubikeda - nick lindenhof1"pozdro dla wszystkich prócz pana Beaviso Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skok Napisano 1 Październik 2009 Share Napisano 1 Październik 2009 Lindenhof i Suspendedanimation mają moim zdaniem rację. Faktycznie są ludzie którzy zbierają takie rzeczy. Zapalnik to też historia. Poza tym beaviso co ma zakopywanie dołów do wystawiania części zapalników na all? Nie wiem na podstawie jakiego kryterium określasz poszukiwaczy mianem prawdziwych"? W ogóle nie rozumiem tej całej nagonki na tych co wystawiają fanty na allegro. To ich rzeczy i ich sprawa. Ja powoli nie mam gdzie trzymać swoich skarbów. Poza tym część z nich albo mi się powtarza, albo nie pasuje mi do profilu kolekcji. Nie zbieram dla kasy, ale miło jak coś wpadnie.Oczywiście nie popieram ludzi którzy znoszą wybuchowy złom do domu. Takich powinno się tępić. Za ślepaki od kbksu nic Ci nie mogą zrobić, bo do kalibru 5,6 są legalne. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAGIL Napisano 1 Październik 2009 Share Napisano 1 Październik 2009 lindenhof jak cos zenisz na allegro to nie pisz ze to wykopki tylko ze z prywatnej kolekcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek_ Napisano 1 Październik 2009 Share Napisano 1 Październik 2009 Panowie ktos kto zbiera lub sprzedaje na alledrogo części broni , amunicji zawsze musi sie liczyc z tym że będzie mial problemy. I jesli te 20 , czy 30 złotych przeklada nad wlasny spokój i rodziny to jego prywatna sprawa, moge jedynie życzyć powodzenia. Sory ale nie wierze w te idealistyczne pierdy że ktoś bawi sie w Janosika i sprzedaje bo chce pomagac kolekcjonerom którzy nie maja dostępu do tego typu znajdek.z pozdroweniamiadek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AKMS Napisano 1 Październik 2009 Share Napisano 1 Październik 2009 Cóż kolego Lindenhof, nie dość, że sam sobie narobiłeś koło piór, to jeszcze przez Twoja niefrasobliwość (by nie nazwać tego dużo dosadniej) pewnie oberwą Twoi kontrahenci z allegro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 1 Październik 2009 Share Napisano 1 Październik 2009 Swieta racja !A jak u Ciebie -oddali juz wszystko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 1 Październik 2009 Share Napisano 1 Październik 2009 Pik,a uważasz że ta odpowiednia instytucja odpowiednio osądza w każdym takim wypadku,bo dla mnie wyroki są absurdalne jak np zawiasy za parę łusek z niezbitymi spłonkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coriolan Napisano 1 Październik 2009 Share Napisano 1 Październik 2009 Ale zdarzają się i takie wyrokihttp://www.allegro.pl/phorum/read.php?f=270&i=215289&t=215289&view=h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 1 Październik 2009 Share Napisano 1 Październik 2009 No zdarzają się w dużej mniejszości,ale nawet jak sprawę wygrasz to jak przypadek z linku- 3 lata szargania nerwów i istna droga przez mekkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 1 Październik 2009 Share Napisano 1 Październik 2009 Żeby nie mówić że nawet przez MĘKĘ :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxim026 Napisano 1 Październik 2009 Share Napisano 1 Październik 2009 Do admina tego działu. wstawić prosze drogi adminie link kolegi coriolan" który dotyczy wydanego w sprawie -Deko- broni na pierwszym miejscu w dziale np. główne. albo wedle uznania.W razie jakby którys z nas miał problem to by wiedział jak sie bronic i jak postepować w danej sprawie.Ta osoba co wygrała napisała że pomoże jakby cos sie stało.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stg1971 Napisano 1 Październik 2009 Share Napisano 1 Październik 2009 co do tych zapalników uważam że można je sprzedawać,kasa pojęcie względne(19 wieczne,szkoda na złom,może komuś się przydadzą) ,te forum też czytają panowie z policji,zostałeś ucelowany,namierzony ,znajomość tematu militarnego przez policjantów jest słaba,czasami mam wrażenie że policja to same kobiety,proszę naświetl jaśniej co zostało ci zarekwirowane bo nie bardzo wiem co ci skonfiskowano.u mnie policja np.na szkolne naboje 7,92 do m98 nazwali jako pociski kal.10mm wysokość 80 mm,w moim wypadku to nawet najlepsi eksperci nie będą w stanie stwierdzić co to jest ,pocisk ,nabój,kawały o milicji nadal są aktualne co do naszej policji.ps.kupując taki oto zapalnik na allegro w formie użycia to może by można było by coś z tego zrobić i coś wysadzić ,ale kupujący musiał by być CUDOTWÓRCĄ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stg1971 Napisano 1 Październik 2009 Share Napisano 1 Październik 2009 Lindenhof masz rację takie zapalniki wychodziły!! tylko w 3 miejscach w polsce,zdradzę miejsca,bo uważam niech pojadą i może coś znajdą okolice szczecina,głogowa,i opola.bardziej lubię te wcześniejsze.naumana, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lindenhof Napisano 2 Październik 2009 Autor Share Napisano 2 Październik 2009 no i właśnie o to chodzi że można. dowiedziałem się żeby się upewnić. a że wpadli do mnie na chwilę? cóż. widocznie nie mieli co robić :D sprawa wygląda zupełnie inaczej. jak się skończy to się przypomnę na forum i opowiem. dzięki Tym którzy się opowiedzieli po mojej stronie. to nie za miła sytuacja i fajnie jest czuć że nie jest się samemu.a kolesiom którzy mi zarzucają że coś puszczam na alle... no sorry Panowie! dużo nie zarabiam a te parę zeta zawsze na baterie się przyda, na wachę. do huty wysłać? kiedyś ktoś na forum napisał że łuski zawiózł na złom to wszystkie psy na nim powywieszano. i tak zle i tak niedobrze. i w zasadzie jaka jest różnica między tym że pomogę" innemu kolekcjonerowi po przez alle... czy jakbym zrobił to na zlocie, giełdzie? nie wystawiam syfu. ale jak czujecie potrzebę oplucia kogoś to proszę bardzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AKMS Napisano 2 Październik 2009 Share Napisano 2 Październik 2009 co do tych zapalników uważam że można je sprzedawać"Twoje prawo-uważaj tak dalej. Szkoda tylko, że policja i prokuratura uważa inaczej, co przekłada się na wczesna pobudkę i kipisz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 2 Październik 2009 Share Napisano 2 Październik 2009 Żałosna dyskusja.Wiecie jaka jest różnica pomiędzy prawdziwymi poszukiwaniami, a zabawą w kolekcjonowanie i handelek częściami zapalników" oraz innym barachłem???Taka jak między wypiciem dobrego piwa, a zbieraniem puszek po piwie i odstawianiem ich do skupu (i to ufajdanych puszek)!Można być smakoszem, a można być zwykłym złomiarzem - wybór należy do Was. Tylko nie dziwcie się, że media traktują poszukiwaczy" jak przypałów.M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lindenhof Napisano 2 Październik 2009 Autor Share Napisano 2 Październik 2009 Beaviso! skoro uważasz że to żałosna dyskusja to po czorta dyskutujesz. nabijasz licznik postów? napisałem Ci już wcześniej - nie znasz mnie więc nie osądzaj. szajse wiesz kim jestem, czym się zajmuję, więc hamuj trochę. a tak się składa że stg 1971 ma rację. a te części zapalników nie podlegają ustawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skok Napisano 2 Październik 2009 Share Napisano 2 Październik 2009 Beaiso a co nie jest dla Ciebie barachłem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.