Skocz do zawartości

Kącik degustatora ;)


Stedke-Haemorrhage

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 272
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Niebawem będę próbować nowego wynalazku pod dość absorbującą nazwą Stock":) Z cyklu wypróbowanych i sprawdzonych- Pan Tadeusz,Soplica i słynna Gorzka Żołądkowa. Preferuję czyste,bez żadnych dodatków.
Napisano
Żona pracuje w służbie zdrowia ale Ona to kawę albo czekoladki dostaje ja mam znajomości wśród producentów w Austrii jak tam zajadę to zawsze coś dostaje :)
  • 5 months later...
Napisano
Teraz to już się nie chce, ale kiedyś takie imbery-himbery" z prawie wszystkich europejskich owocowych plonów posmakowałem. Niektóre tylko dla rodziny i znajomych robione. Niektóre pyszne- merilica, trawarica, sliwowica, gruskowac, ale jak dla mnie najlepszy wiśniowy bimberek z Austrii....
Napisano
Moje hity 2010:

Na wiosnę zapijałem się Ciechanem Miodowym"
Później zaczął go wypierać wyrób Browaru Kormoran - Piwo Orkiszowe z miodem"
W upały rządziło bardzo schłodzone Obołoń Biłe", wspaniałe piwo na lato
A od paru tygodni na stole gości Raciborskie", mocno słodowe piwo jasne, prawie bez goryczki, za to ze smakiem idealnie przypominającym mi piękne zapachy słodu, płynące z browaru Hevelius w Gdańsku i wpadające przez szkolne okno w nozdrza beaviso znudzonego językiem polskim...

M.
Napisano
Witam.Nazbierałem prawie 10 litrów owocu dzikiej róży(ok 5 kg).Obecnie mrozi się w lodówce.Chciałbym nastawić winko,jednak nie mam doświadczenia w tym temacie,więc proszę o radę co dalej.Mam butel ok 30 litrów,powinien wystarczyć.Nastawiłem też już matkę drożdżową,ale co dalej?Czytałem mądrą książkę o winach,znalazłem też przepisy w necie,ale im więcej czytam,tym więcej mam wątpliwości.Ma ktoś prosty a skuteczny przepis na to winko różąne?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie