whatfor Napisano 18 Wrzesień 2009 Share Napisano 18 Wrzesień 2009 Pani Ewa miała rację: to nie jest serial Czas rikszarza" - to jest Czas honoru", i jego akcja dzieje się na Krakowskim Przedmieściu :) Przypadkowi ludzie przypadkiem robią przypadkowe filmy, a zapaleńcom nic do tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 18 Wrzesień 2009 Share Napisano 18 Wrzesień 2009 powiem więcej - wara... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallenrod Napisano 18 Wrzesień 2009 Share Napisano 18 Wrzesień 2009 Tu nie chodzi o czapeczki i kurteczki ale o kompletne chronologiczne poplątanie realiów wydarzeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 18 Wrzesień 2009 Share Napisano 18 Wrzesień 2009 Czas Hormonu i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallenrod Napisano 18 Wrzesień 2009 Share Napisano 18 Wrzesień 2009 Fakt, hormony w serialu buzują na 4 fajerki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolfik1 Napisano 18 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2009 PANI EWA- Tak.../ze wzrokiem wbitym jak nóż w masło/"Kuczor to co piszesz to prawda do kwadratu, wszelkie próby sprowadzenia tzw.kostiumologów na ziemię kończą się lodowatym spojrzeniem i pytanie a skąd Pan to wie... ?"Chciałoby się użyć wtedy prostego proletariackiego zwrotu ...z (w tym miejscu słowo dosadnie opisujące męski organ płciowy)ale powstrzymuję się i mówię skromnie że to wynika z lat wertowania wszelkich dostępnych materiałów źródłowych , konsultowania a innymi bardziej zaawansowanymi w temacie kolegami itd.Pani to nie przekonuje i dalej z uporem maniaka twierdzi że to ona ma rację bo ona się uczyła a ja to tylko hobbysta.A poza tym to ona jest już zmęczona i właściwie ją to wali.Biorąc pod uwagę wieczny niedoczas i z każdą godziną coraz bardziej napietą atmosferę w ekipie macham ręką i myślę...Jaki fachowiec taki efekt końcowy.A jaki jest każdy widzi...Czasem uda się coś poprawić lub czemuś zapobiec ale to jednostkowe przypadki.Ostatnio w serialu Ten ratuje cały świat" pan konsultant(bardzo sympatyczny skądinąd)rwał sobie resztki włosów z głowy w co mu poubierali aktorów.On miał na przygotowanie pół dnia,latał dźwigając przeróżne książki i materiały a i tak aktorzy wystąpili w tym co przyszło z Hero.Hero akurat tutaj nie zawiniło bo okazało się że elementy oznaczenia mundurów oraz klamry etc. zostały popodmieniane na planie poprzedniego filmu przez tzw. ieznanych sprawców".W związku z tym tam gdzie powinien być bajorek jest zwykła nitka , czapa jest za mała na aktora i trzeba ją wypruć z bebechów żeby jakoś dał się założyć i tak dalej , końca nie widać...Do tego wszystkiego dochodzi to o czym pisał kuczor, stara gwardia dzieląca kasę na filmy też je rozdziela według własnych kryteriów.Na młodych twórców patrzą wilkiem bo jeszcze naruszą posady i trzeba bedzie odejść na emeryturkę.A na byle filmik dadzą więcej bo kolega robi ,na wartościowe kino już nie starcza i takie są realia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whatfor Napisano 18 Wrzesień 2009 Share Napisano 18 Wrzesień 2009 Kto się lepiej zna na znaczkach pocztowych: drukarz z PWPW, czy filatelista? Drukarz mówi: co pan wiesz o znaczkach, panie?! Ja dziennie robię więcej znaczków, niż pan widziałeś w życiu!!! I co ma powiedzieć na taki wrzask filatelista z 30-letnim stażem czytania wszystkiego na temat znaczków? A na koniec audo-tele: 1 - czy polscy filmowcy i fachowcy od militariów to drukarze"?2 - czy polscy filmowcy i fachowcy od militariów to filateliści"?psproszę nie dzwonić - ja znam odpowiedź :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolfik1 Napisano 18 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2009 normalnie alfa i onegdaj" ten nasz whatfor :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 18 Wrzesień 2009 Share Napisano 18 Wrzesień 2009 Tudzież, jak mawiał wieszcz, są rzeczy które się fizjologom nie śniły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zelig01 Napisano 20 Wrzesień 2009 Share Napisano 20 Wrzesień 2009 Proponuję aby wpisywać do tego wątku abole" z kolejnych odcinków serialu Czas honoru". Ciekawe ile się ich razem zbierze? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irke Napisano 21 Wrzesień 2009 Share Napisano 21 Wrzesień 2009 Panowie, nie było wyjeżdżającego motocyklisty !!!!!!! buuuuuuuuuuuu :-))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurtwegner Napisano 21 Wrzesień 2009 Share Napisano 21 Wrzesień 2009 W odcinku z wczoraj tj 20.09? Przegapiłeś:))) Był:))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolfik1 Napisano 21 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 21 Wrzesień 2009 potwierdzam, był motocyklista i jak zwykle w tle słyszalne głośne Heil Hitler !!! :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irke Napisano 21 Wrzesień 2009 Share Napisano 21 Wrzesień 2009 Buuuuuuuuu przegapiłem. A tak czekałem :-))) Widocznie wyjechał, kiedy na chwilę (!!!) odszedłem od TV. Musiał mieć podgląd na moje mieszkanie :-))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whatfor Napisano 21 Wrzesień 2009 Share Napisano 21 Wrzesień 2009 Proponuję założyć Fan Klub im. Motocyklisty wyjeżdżającego z gmachu Ministerstwa Edukacji Narodowej". Wiedzę, że tylko On wzbudza emocje wśród widzów tej mega-post-produkcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 21 Wrzesień 2009 Share Napisano 21 Wrzesień 2009 Szanowni koledzy z wielkim smutkiem i żalem informuję że nie byłem w stanie zobaczyć wczoraj tak znamienitego dzieła jakim jest czas Hormonu gdyż Bóg obdarzył nas malućkich pilotem a co za tym idzie udało mi się wcisnąć przycisk nr1!!! gdzie miałem okazję zobaczyć meczyk kosza :D pozdrawiam Kurt ps. obiecuję że się poprawię ......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 21 Wrzesień 2009 Share Napisano 21 Wrzesień 2009 panowie.. przyjdzie czas i pojawi sie mocno oczekiwany film.. wtedy wam szczeki opadną, a czas humoru wyda sie fantastyczny superrealny.... hough.. wiecej nic nie powiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 21 Wrzesień 2009 Share Napisano 21 Wrzesień 2009 Czy telewizja stała się głównnie źródłem utrzymania i promocji niektórych niemieckich grup rekonstrukcyjnych ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 21 Wrzesień 2009 Share Napisano 21 Wrzesień 2009 okejos oby !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obserwator niezależny Napisano 21 Wrzesień 2009 Share Napisano 21 Wrzesień 2009 ten mocno oczekiwany to Westerplatte w nowej wersji ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 22 Wrzesień 2009 Share Napisano 22 Wrzesień 2009 kurt - oby nie :::::( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 22 Wrzesień 2009 Share Napisano 22 Wrzesień 2009 Zdjęcia do Westerplatte i tak już kręcą. Na Litwie, bo boją się zlinczowania tu w Polsce.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jazlowiak Napisano 22 Wrzesień 2009 Share Napisano 22 Wrzesień 2009 Pracuję przy filmie pana Jakuba Kolskiego - Wenecja. Mam nadzieję, że spodobają wam się wrześniowe sceny - brali w nich udział rekonstruktorzy - kawalerzyści m.in. z 2 p.uł i 14 p.uł, a teraz jedzie piechota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thorsten Napisano 23 Wrzesień 2009 Share Napisano 23 Wrzesień 2009 Spokojnie z tym Westerplatte, powstanie film, ocenimy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
opisanie Napisano 23 Wrzesień 2009 Share Napisano 23 Wrzesień 2009 Pożyjemy, zobaczymy, jestem ciekawy kto dostarcza do Westerplatte mundury? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.