Woodhaven Napisano 19 Kwiecień 2010 Share Napisano 19 Kwiecień 2010 #3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
f35jsf Napisano 20 Kwiecień 2010 Share Napisano 20 Kwiecień 2010 Klepy od TDT :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemeryt Napisano 20 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 20 Kwiecień 2010 Niestety - nie znam tego namiaru, choć belka bardzo ładna.Na szczęście - w ostatnim czasie udało się kupić belki na obydwie strony.Kloki, s_boj dzięki za dobre słowo. Z RSO różnie bywało ale teraz już na pewno pojedzie.f35jsf - faktycznie TDT, widzę że juz na zawsze zapamiętasz różnice, co tu dużo mówić ja też raz się naciąłem.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Landszaft Napisano 20 Kwiecień 2010 Share Napisano 20 Kwiecień 2010 Pawle widzę że zębatki napędowe pomalowane , ale jedna dość zużyta. Czy ona będzie w RoSOmaku?, czy tylko na razie dopóki nie znajdzie się inna w lepszym stanie ??. I jeszcze jedno pytanie co zamierzacie zrobić z drugą wanną i dubletami jaki na pewno powoli się pojawiają ??. Czy wy możecie się zamieniać podzespołami z innymi co chcieli by coś takiego odbudowywać. Pytam się nie z tego powodu że mnie to interesuje ale z powodu że na pewno znasz już osoby za granicą które też coś takiego rekonstruują i może przydało by się z nimi skontaktować i zapytać czy nie są zainteresowani wymianą waszych dubletów na podzespoły których na pewno wam brakuje. nie wiem jak to rozgryzłeś prawnie z muzeum ale przydało by się aby taka możliwość istniała. Bo czuję że drugiego lub trzeciego RoSOmaka raczej budować nie będziecie. Pozdrowienia od Tendrzaka skrzynka e-mailowa mi padła i piszę pod nowym loginem" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 21 Kwiecień 2010 Share Napisano 21 Kwiecień 2010 Rzeczywiście nie przyjrzałem się tym klepkom, przyglądałem się tej belce porównywałem i coś mi nie pasowało .... wychodzi na to iż jest to belka od TDT.Projekt RSO/3 realizowany przez Mike tez powoli posuwa się do przodu> Kabina już po malowaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 21 Kwiecień 2010 Share Napisano 21 Kwiecień 2010 #2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 21 Kwiecień 2010 Share Napisano 21 Kwiecień 2010 Jeden z ostatnich nabytków. Silnik z skrzynia biegów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klusek Napisano 21 Kwiecień 2010 Share Napisano 21 Kwiecień 2010 W odcinku było nie minęło na złomie widac sporo części od steyera min piastę kół... może jeszcze tam jest http://www.youtube.com/watch?v=l8byf9gOe68&playnext_from=TL&videos=w0WyrY0ouks&feature=grec3:32min filmu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
f35jsf Napisano 21 Kwiecień 2010 Share Napisano 21 Kwiecień 2010 W nocy o północy mnie obudzisz i rozpoznam które klepki od czego:))) Klątwa TDT do czegoś w końcu zobowiązuje:)))Widzę, że Amerykanie wzięli się ostro do pracy. Oglądając postępy przy 251 wypatrzyłem, że zaczęli RSO ale na stronkę dopiero Wood mnie naprowadził ;)Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knieszkowiecki Napisano 21 Kwiecień 2010 Share Napisano 21 Kwiecień 2010 Witam ,aż miło tu wpaść ,tylko praca ,praca... i postępy.Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemeryt Napisano 21 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2010 Dla zainteresowanychprojektem Mike-a wklejam linki z fotograficzną dokumentacja jego pracy:http://steyr1500.freeforums.org/the-werner-geier-rso-forum-f3.htmlhttp://steyr1500.freeforums.org/rso-03-driving-cab-magirus-t316.htmlhttp://steyr1500.freeforums.org/rso-laufrollentrager-t335.htmlhttp://steyr1500.freeforums.org/rso-t294.htmlhttp://steyr1500.freeforums.org/spareparts-for-rso-03-driving-cab-t297.htmlPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemeryt Napisano 21 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2010 Klusek - faktycznie jest, tylko to nie piasty a niekompletny most napinający z napinaczami.Knieszkowicki - cieszę sie ze Komuś jeszcze chce sie tu zaglądać.A na zdjęciu notki do naszego potworka.PozdrawiamPaweł Lemaniak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esterendensen Napisano 21 Kwiecień 2010 Share Napisano 21 Kwiecień 2010 Te notki to kopie?Na pewno nie niemieckie drugowojenne...P.s Lemeryt nie obawiaj się-masz wielu zwolenników... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spz kurz Napisano 21 Kwiecień 2010 Share Napisano 21 Kwiecień 2010 notki z czechosłowacji / zapewne przednia bez podstawy ;-) , lemeryt nie odpowiedziałeś na moje pytanie(email).Rafał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 22 Kwiecień 2010 Share Napisano 22 Kwiecień 2010 Po kurnik i resztę gratów proponuje udać się do ........ Norwegi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 22 Kwiecień 2010 Share Napisano 22 Kwiecień 2010 #2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 22 Kwiecień 2010 Share Napisano 22 Kwiecień 2010 Według mojej wiedzy nie montowano nad zbiornikiem oraz ostatnim poprzedzielam żadnej osłony. Po bokach zbiornika montowano osłonę termiczna zbiornika blacha + drewno + filc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 22 Kwiecień 2010 Share Napisano 22 Kwiecień 2010 #3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 22 Kwiecień 2010 Share Napisano 22 Kwiecień 2010 #4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 22 Kwiecień 2010 Share Napisano 22 Kwiecień 2010 #5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 22 Kwiecień 2010 Share Napisano 22 Kwiecień 2010 #6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 22 Kwiecień 2010 Share Napisano 22 Kwiecień 2010 #7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 22 Kwiecień 2010 Share Napisano 22 Kwiecień 2010 W przyszłym tygodniu powinienem dostać z Niemiec trochę makulatury wiec możne się coś wyjaśni.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 23 Kwiecień 2010 Share Napisano 23 Kwiecień 2010 Zwróć uwagę na klapę umiejscowiona nad zbiornikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemeryt Napisano 25 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 25 Kwiecień 2010 Landszaft – zębatka faktycznie jest zużyta, jest jeszcze trochę czasu zastąpi się ją przyzwoitszą. Odbudowa drugiej wanny mija się z celem, to jest „żyletka” z olbrzymimi ubytkami. W przyszłości chciałbym użyć jej do budowy stałej ekspozycji (tło dla RSO) tak żeby pokazać od czego zaczynaliśmy ale to nic pewnego i zależy od wielu niezależnych ode mnie czynników - jak choćby powierzchnia ekspozycji RSO. Duble części to jedynie ogniwa i koła zębate a tych jest tyle na rynku że nikt kto składa RSO nie wymieni za nie niczego przyzwoitego. Dodatkowo wiele z tych części to dary tak że niezręcznie byłoby mi je wymieniać. Wiele ogniw mamy z ziemi są słabe i na pewno będą pękać wtedy przydadzą się duble.Spz kurz – zgadza się notek jest czechosłowacki. RSO nie będzie w 100 procentach koszerny staramy się aby jak nawiesza liczba części była oryginalna ale pojawia się też zamienniki. Wielkie dzięki za pomoc i namiary na części.Na zdjęciu jedna ze zdobycznych belek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.