wojtekA Napisano 4 Październik 2009 Share Napisano 4 Październik 2009 Czas nadszedl...RE: Raupenschlepper Ost / Steyr RSO ( Część V) Lemeryt (837 / 33) 2009-09-10 15:55:51 WitamObiecuję że pod koniec września umieszczę na forum wyczerpujące informacje na temat projektu, jestem teraz w trakcie poważnych zmian" i nie ma sensu abym tylko częściowo przedstawiał wam obecną sytuację. Pod koniec września wszystko się wyklaruje i mam nadzieję że będę miał dla Was dobre wieści.PozdrawiamPaweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemeryt Napisano 4 Październik 2009 Autor Share Napisano 4 Październik 2009 WitamSłowo się rzekło więc przedstawię Wam sytuację i stan w jakim znajduje się projekt. 1. Zwolniłem się z pracy i od niedawna nie jestem już pracownikiem muzeum w Myślenicach – tym samym nie reprezentuję już tej instytucji - niby nieistotne ale to tak dla porządku, żeby nikt nie zarzucił mi że podszywam się pod kogoś kim nie jestem.2. Od lipca prace nad projektem z mojej decyzji zostały zawieszone i w kwestii rekonstrukcji nie wydarzyło się nic istotnego. Co dalej z projektem ?1. Jeśli wszystko pójdzie dobrze wystartuje on na nowo jako projekt autorski - dalej czuję się odpowiedzialny za to przedsięwzięcie. 2. Nie zmienią się kwestie własnościowe – pojazd (jeśli zostanie złożony) pozostanie własnością muzeum czyli Skarbu Państwa.3. Z projektem nadal walczymy „społecznie” – ja, Szczepcie i Krzychub34 (nie zapominam oczywiście o Wszystkich którzy wsparli projekt).4. Prace nie zostaną wznowione dopóki nie załatwię wszystkich formalności i sprawa się nie wyklaruje. Podjąłem się wykonania tego projektu i ze swojej strony zrobię wszystko ażeby go zrealizować. To tylko część informacji obiecałem że podam wszystkie ale sprawa jest w toku i po prostu nie zdążyłem jej zamknąć. Mam nadzieję na spore zmiany – są w trakcie dogadywania - ale obiecanek macie już zapewne dość więc konkrety podam kiedy będą już konkretami na papierze a nie w strefie moich dobrych chęci. PozdrawiamPaweł Lemaniak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 5 Październik 2009 Share Napisano 5 Październik 2009 Wielu z Was myśli iż RSO jest bardzo powolny, ale sądząc z tego ostatniego klipu nie jest tak źle ...... http://www.youtube.com/watch?v=O9OuVEo5PXw&feature=relatedhttp://www.youtube.com/watch?v=57-QUTpJKTw&feature=related Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 10 Październik 2009 Share Napisano 10 Październik 2009 :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
f35jsf Napisano 10 Październik 2009 Share Napisano 10 Październik 2009 Lameryt wysłałem Ci maila, proszę o odpowiedź.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
f35jsf Napisano 11 Październik 2009 Share Napisano 11 Październik 2009 :)http://www.detektorweb.cz/index.4me?s=show&lang=1&i=25622&mm=3&xb=1&vd=1&PHPSSIDWx=206afd83c63f3059efde3ea580383031Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 11 Październik 2009 Share Napisano 11 Październik 2009 Ciekawa konstrukcje ramy ? ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B Napisano 14 Październik 2009 Share Napisano 14 Październik 2009 Ten przerobiony RSO jest w German Mining Museum w Bochum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 14 Październik 2009 Share Napisano 14 Październik 2009 Prawie" jak DT-75 he he... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spz kurz Napisano 14 Październik 2009 Share Napisano 14 Październik 2009 to nie jest przerobione RSO tylko ciągnik zrywkowy made in CCCP :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 15 Październik 2009 Share Napisano 15 Październik 2009 Dokładnie to jest TDT 55A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 15 Październik 2009 Share Napisano 15 Październik 2009 #2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 15 Październik 2009 Share Napisano 15 Październik 2009 http://www.ie-we.com/photos/355-RueckeraupeTDT55.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek.s Napisano 15 Październik 2009 Share Napisano 15 Październik 2009 moze na bazie (tej jak sądze pozyczonej po 45 roku z niemiec ) konstrukcji pokusi sie o zbudowanie repliki? RSO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PATRON Napisano 15 Październik 2009 Share Napisano 15 Październik 2009 już jest taka replika z 7,5 cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek.s Napisano 15 Październik 2009 Share Napisano 15 Październik 2009 Wiem widzialem poprzednio nie napisałem ,że mialem na mysli wersje z kabiną i skrzynią ładunkową Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
f35jsf Napisano 3 Listopad 2009 Share Napisano 3 Listopad 2009 Znowu muszę to napisać:chyba jeszcze nie było...Przy takim nawale zdjęć ciężko jednoznacznie stwierdzić:)))Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herrmateuss Napisano 9 Listopad 2009 Share Napisano 9 Listopad 2009 Nówki funkiel... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 15 Listopad 2009 Share Napisano 15 Listopad 2009 Piękne foty powklejaliście ..... to i ja cos wkleję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 22 Listopad 2009 Share Napisano 22 Listopad 2009 Zdjęcie z 10 czerwca 1943 r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 4 Grudzień 2009 Share Napisano 4 Grudzień 2009 RSO 3 Magirus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gothic72 Napisano 4 Grudzień 2009 Share Napisano 4 Grudzień 2009 Tego jeszcze chyba nie było :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 5 Grudzień 2009 Share Napisano 5 Grudzień 2009 Niestety już było ale zawsze dobrze jest jeszcze raz zobaczyć. ;-) Lewa strona kabiny PozdrawiamWoodhaven Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skok Napisano 5 Grudzień 2009 Share Napisano 5 Grudzień 2009 Gothic 72 to z Twojej ostatnie fotki na pierwszym planie to PZinż 322 ? Wiele ciekawsze od RSO :-)Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hOOpOe Napisano 5 Grudzień 2009 Share Napisano 5 Grudzień 2009 To zdjęcie z 2009-11-15 07:05:27. Kurde, jak to możliwe, że on stoi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.