Skocz do zawartości

Stało się :(.Zakaz wstęp do lasu...

Zwierzu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Własnie się dowiedziałem ze u mnie w nadleśnictwie wprowadzono zakaz wstępu do lasu co mnie troszeczke zdeprymowało...A jak jest z tym u Was?
  • Odpowiedzi 90
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
I pytanie do lesników...
Jakie sankcje grożą za złamanie w/w zakazu i czy lesniczy może wpuscić" do lasu czy ma obowiązek przestrzegania zakazu?
Napisano
W niedziele kolega dostał 500 zł w Bieszczadach mandatu,bo jest całkowity zakaz wejścia,a dodatkowo jeszcze 100 za niszczenie ściółki leśnej:(
Napisano
ja mam farta bo dziadek był leśniczym i dzięki niemu znam wszystkich leśniczych dookoła ( nie jedną miejscówkę mi wskazali ;D) ale nie każdy ma tak dobrze jak ja... ;] Pozdro
Napisano
ależy jakie się ma układy w nadleśnictwie"

Zakaz to zakaz i nie sobie a muzom - za złamanie zgodnie z Kodeksem Wykroczeń. W związku z brakiem opadów i suszą, sytuacja jest krytyczna, biorąc pod uwagę coraz częstsze przypadki sabotażu czyli świadomych podpaleń.

Żadne układy nie pomogą - prewencja przeciw potencjalnym sprawcom podpaleń i ogromnych szkód musi być i będzie bezwzględna.

ale nie każdy ma tak dobrze jak ja... ;] Pozdro"

Myślę, że jednak mam lepiej.... :] ;)
Napisano
Acer nie uważasz że zakaz wstępu do lasu to głupi pomysł?
Każdy kto wkroczy do lasu jest potencjalnym podpalaczem nawet jeśli jest na spacerku?
Poza tym jeśli ktoś będzie chciał podpalić las to i tak go podpali bo niestraszne mu będą zakazy.
Napisano
Zgadza sie ensiferum
Kto będzie chciał to i tak podpali.Podejrzewam nawet że taki zakaz będzie działał na podpalacza jak plachta na byka...
Napisano
Jeśli chodzi o zakaz wstępu to myślę że nie chodzi tyle o podpalaczy co o beztroskich i po prostu głupich czy bezmyślnych ludzi, którzy nie mają co robić z niedopałkami, szklanymi butelkami i innym śmieciem przez które las może się zająć...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie