Zwierzu Napisano 29 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2009 Własnie się dowiedziałem ze u mnie w nadleśnictwie wprowadzono zakaz wstępu do lasu co mnie troszeczke zdeprymowało...A jak jest z tym u Was? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zwierzu Napisano 29 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2009 I pytanie do lesników...Jakie sankcje grożą za złamanie w/w zakazu i czy lesniczy może wpuscić" do lasu czy ma obowiązek przestrzegania zakazu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wulfgar Napisano 29 Kwiecień 2009 Share Napisano 29 Kwiecień 2009 pewnie mandacik. czyjest jakaś mapa czy cos takiego gdzie są zakazy wstępu w całym kraju? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 29 Kwiecień 2009 Share Napisano 29 Kwiecień 2009 http://www.lp.gov.pl/ Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kijow Napisano 29 Kwiecień 2009 Share Napisano 29 Kwiecień 2009 W niedziele kolega dostał 500 zł w Bieszczadach mandatu,bo jest całkowity zakaz wejścia,a dodatkowo jeszcze 100 za niszczenie ściółki leśnej:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 29 Kwiecień 2009 Share Napisano 29 Kwiecień 2009 Kolejny zakaz dzięki któremu możemy wcielić się w role partyzantów i chociaż trochę poznać realia ich leśnego życia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kijow Napisano 29 Kwiecień 2009 Share Napisano 29 Kwiecień 2009 hehehehe wszędzie straż leśna nie dociera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zwierzu Napisano 29 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2009 Czyli partyzantka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 29 Kwiecień 2009 Share Napisano 29 Kwiecień 2009 1.V musimy jechać, tak że spróbujemy dogadać się z leśniczym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 29 Kwiecień 2009 Share Napisano 29 Kwiecień 2009 Trza się okopać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zwierzu Napisano 29 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2009 Oby bjar... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 29 Kwiecień 2009 Share Napisano 29 Kwiecień 2009 Wkręcimy, że nie palimy szlug, zagadamy i będzie dobrze ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 29 Kwiecień 2009 Share Napisano 29 Kwiecień 2009 Jak jest zakaz to zakaz, i nie można w ogóle wchodzic do lasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 29 Kwiecień 2009 Share Napisano 29 Kwiecień 2009 Zależy jakie się ma układy w nadleśnictwie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal16 Napisano 29 Kwiecień 2009 Share Napisano 29 Kwiecień 2009 a w woj. lubelskim wie ktoś , bo w najbliższe dni się wybieram . pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes14 Napisano 29 Kwiecień 2009 Share Napisano 29 Kwiecień 2009 ja mam farta bo dziadek był leśniczym i dzięki niemu znam wszystkich leśniczych dookoła ( nie jedną miejscówkę mi wskazali ;D) ale nie każdy ma tak dobrze jak ja... ;] Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 29 Kwiecień 2009 Share Napisano 29 Kwiecień 2009 ależy jakie się ma układy w nadleśnictwie" Zakaz to zakaz i nie sobie a muzom - za złamanie zgodnie z Kodeksem Wykroczeń. W związku z brakiem opadów i suszą, sytuacja jest krytyczna, biorąc pod uwagę coraz częstsze przypadki sabotażu czyli świadomych podpaleń.Żadne układy nie pomogą - prewencja przeciw potencjalnym sprawcom podpaleń i ogromnych szkód musi być i będzie bezwzględna. ale nie każdy ma tak dobrze jak ja... ;] Pozdro"Myślę, że jednak mam lepiej.... :] ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 29 Kwiecień 2009 Share Napisano 29 Kwiecień 2009 Jak to jest z tym wstępem?Aktualizowane dziś i jest tam tylko kilka nadleśnictw:http://zakazywstepu.lasy.gov.pl/map.aspx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 29 Kwiecień 2009 Share Napisano 29 Kwiecień 2009 Bo nie nie ma jeszcze pełnej aktualizacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 29 Kwiecień 2009 Share Napisano 29 Kwiecień 2009 Acer - możesz napisać jakie województwa objęte są zakazem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arbi1000 Napisano 29 Kwiecień 2009 Share Napisano 29 Kwiecień 2009 Dzisiaj mówili w radio, że od 1-go maja zakaz wstepu na terenie całego kraju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 29 Kwiecień 2009 Share Napisano 29 Kwiecień 2009 Ponoć jutro ma troszkę popadać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ensiferum3 Napisano 29 Kwiecień 2009 Share Napisano 29 Kwiecień 2009 Acer nie uważasz że zakaz wstępu do lasu to głupi pomysł?Każdy kto wkroczy do lasu jest potencjalnym podpalaczem nawet jeśli jest na spacerku?Poza tym jeśli ktoś będzie chciał podpalić las to i tak go podpali bo niestraszne mu będą zakazy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zwierzu Napisano 29 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2009 Zgadza sie ensiferumKto będzie chciał to i tak podpali.Podejrzewam nawet że taki zakaz będzie działał na podpalacza jak plachta na byka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 29 Kwiecień 2009 Share Napisano 29 Kwiecień 2009 Jeśli chodzi o zakaz wstępu to myślę że nie chodzi tyle o podpalaczy co o beztroskich i po prostu głupich czy bezmyślnych ludzi, którzy nie mają co robić z niedopałkami, szklanymi butelkami i innym śmieciem przez które las może się zająć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.