zbyniek Napisano 3 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2009 Zakładam wątek o którym myślałem już 2 miesiące temu, na pewno będą tu kutnie, ale tak dłużej byc nie może. To co dzieje się w rządzie to po prostu makabra, po dzisiejszej decyzji rządu w sprawie obniżenia dofinansowań dla partii jestem oburzony tym co zrobili.pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 3 Kwiecień 2009 Share Napisano 3 Kwiecień 2009 Zbyniu? A co ma rząd do obniżenia i/lub zastopowania? Nie zapominaj o parlamencie, który głosuje nad ustawą. A, że boordel, to akurat oczywista oczywistość.PS I znów będzie jatka :-) Hiciu się nie wyrobi .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pyra75 Napisano 3 Kwiecień 2009 Share Napisano 3 Kwiecień 2009 Całe to dofinansowanie to jedna wielka bzdura, a tłumaczenie się PiS, że bedą musieli brać łapówki " to już kryminał.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora pomsee 12:24 03-04-2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 3 Kwiecień 2009 Share Napisano 3 Kwiecień 2009 Następny ciekawy wątek dla sfrustrowanych ofiar zbrodniczego PIS-owskiego reżimu:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brodaamor Napisano 3 Kwiecień 2009 Share Napisano 3 Kwiecień 2009 Przypuszczam, że kutnie" są wtedy gdy się ludzie kłócą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 3 Kwiecień 2009 Share Napisano 3 Kwiecień 2009 Tak,ale tylko wtedy jak się kłócą w Kutnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 3 Kwiecień 2009 Share Napisano 3 Kwiecień 2009 Panowie ja tylko proszę - to nie forum onetu - używajcie wyważonych form wypowiedzi.brodaamor: Dzięki ;)Post został zmieniony ostatnio przez moderatora pomsee 13:04 03-04-2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bruner0 Napisano 3 Kwiecień 2009 Share Napisano 3 Kwiecień 2009 To forum zaczyna już powoli być jak Onet.......Osobiście gdy jestem na imprezce i po entej kolejce zaczyna się rozmowa o polityce, kościele i religii to sygnał że trza już opuścić gości i iść do dom lub zmienić lokal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 3 Kwiecień 2009 Share Napisano 3 Kwiecień 2009 zawsze zostaje samosia.pl ... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hitboy64 Napisano 3 Kwiecień 2009 Share Napisano 3 Kwiecień 2009 Panowie... Proszę bez polityki, wiem że to HP, ale czy jest sens? Zawsze będą zwolennicy i przeciwnicy, ale chyba nie musimy i na tym forum o tym dyskutować? Zresztą jak sam założyciel wątku twierdzi będą kłótnie - więc chyba nie chcecie sobie psuć dania, rozmowami i kłótniami na tematy polityczne? Wasza wola, ale jeśli będzie gorąco to wątek zamykam i rozdajemy nagrody, od razu, bo to właśnie jest ostrzeżenie.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 3 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2009 kutnia to oczywiście pomyłka, dobra może byc i kłótnia :) Yeti, użyłem słowa rząd, nie jako jedna ze stron, tylko jako ludzi którzy nami rządzą( jak miałem to nazwac?) pomsee, jeżeli chodzi ci o to, że ja nie wiem lub nie rozumiem nic z tego to się mylisz. Nie będę pisał że ta czy ta partia jest lepsza czy gorsza, ale chodzi mi o to że nasi politycy robią zbyt małe postępy, które miały by uchronic nas przed kryzysem.Mam pytanie do tych, którzy myślą, że nie wiem co jest grane w polityce. Dlaczego każda ustawa, która miała by odciąc"(skrócic) dofinansowania nie przechodzi i zostaje cofnięta? Nasi rządzący krzywdy sobie nie zrobią, a za to nam się oberwie kiedy kryzys zapuka nam do drzwi.pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 3 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2009 Jeszcze jedno, bo widzę, że Yeti nie wie o ci chodzi.Miała wejśc ustawa o odebraniu dofinansowań dla partii(za te pieniądze partie robią reklamy,plakaty itp.) oczywiście ustawa(na dzień dzisiejszy) nie wejdzie w życie, nie będę pisał, które partie były przeciw tej ustawie żeby nie wzniecac większej kłótni, która już się szykuje.pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 3 Kwiecień 2009 Share Napisano 3 Kwiecień 2009 zbyniek ustawa została właśnie przegłosowana i weszła na dalszą ścieżkę ustawodawczą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 3 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2009 Ooo, dzięki za info, teraz będę trochę spokojniejszy:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 3 Kwiecień 2009 Share Napisano 3 Kwiecień 2009 Dzisiaj jadąc do szkoły zaczepił mnie jeden dziadek, ścisk niemożliwy w autobusie, ludzie się pchają, każdy walczy o wolne miejsce. Krzyczy dziadek ruszczcie dupę, oburzona kobieta coś tam parcha pod nosem, na następnym przystanku wysiada. Dziadek do mnie:(D) No świnia się chyba obraziła, nic się kupy nie trzyma nie ma porządku. Ja to znałem wielkiego wodza który potrafił rządzić, trzymać rękę na wodzy. Ty go pewno nie kojarzysz?!(J) (ja śmiech)(D) No ty młody jesteś, to go nie znasz (mam 18 lat) . W 56 roku zmarł a nazywał się Stalin, on to rządził, wszyscy się słuchali(J) Myślę co z dziadkiem się kłócić będę, i tak to na dobre nie wyjdzie bo zawsze albo grożą że policję wezwą albo sami wyzywają od gnoi i prostaków. No ale to co miałem do powiedzenia to powiedziałem grzecznie z kulturą, postarałem się opanować bo dość nerwowy jestem. Dziadek zamknął buzię, zasiadł na siedzeniu i milczał, pewno rozmyślał o wielkim wodzu, heh Miało być o polityce to i jest :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 3 Kwiecień 2009 Share Napisano 3 Kwiecień 2009 Dziadek tak pokochał Stalina, że mu życie o trzy lata przedłużył ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herman1984 Napisano 3 Kwiecień 2009 Share Napisano 3 Kwiecień 2009 Kochajmy polityków chcą przecież dla nas dobrze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZUBIKED Napisano 3 Kwiecień 2009 Share Napisano 3 Kwiecień 2009 Zbyniek śmiem twierdzić że jeszcze dwa miesiace namysłu nie zaszkodziło by Ci. Skoro nie wiesz jak nazwać i kogo nazwać . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herman1984 Napisano 3 Kwiecień 2009 Share Napisano 3 Kwiecień 2009 Z tą ustawą to wszystko pod publikę idzie,wybory do europarlamentu niedługo i wiadomo po co to wszystko,miało nie być senatu i co?już parę lat to słyszę przed wyborami,cięcia liczby stanowisk w administracji.Idziesz do urzędu a tam urzędników jak na pasterce w kościele,jak to ma się do tej ich gadaniny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pik78 Napisano 3 Kwiecień 2009 Share Napisano 3 Kwiecień 2009 zbyniek mial na mysli kutie" taka potrawa jest ,podobno nawet da sie zjesc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 3 Kwiecień 2009 Share Napisano 3 Kwiecień 2009 -der_bartosz-ja bym z dziadkiem podyskutował-nic strasznego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 4 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 4 Kwiecień 2009 ZUBIKED, jak nie wiesz co napisac to nie pisz nic, widzę że wiesz tyle o polityce co i nic, jak byś wiedział o czym pisałem i jak byś widział to całe zajście to byś inaczej mówił.pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZUBIKED Napisano 4 Kwiecień 2009 Share Napisano 4 Kwiecień 2009 Kolego a kto napisał To co dzieje się w rządzie to po prostu makabra " Później mówisz użyłem słowa rząd, nie jako jedna ze stron, tylko jako ludzi którzy nami rządzą( jak miałem to nazwac?)" A jeszcze wcześniej Zakładam wątek o którym myślałem już 2 miesiące temu ". Więc odpowiadam że jeszcze dwa miesiące namysłu nie zaszkodziłoby , a może ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 5 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2009 Nie mam pojęcie do czego dążysz, ale wiem że przez takich jak Ty są kłótnie na forum.Wytłumacz mi o co ci biega. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pik78 Napisano 5 Kwiecień 2009 Share Napisano 5 Kwiecień 2009 Zbyniek a czemu jestes tak oburzony ? uzasadnij jakos to ,mnie to wogole nie rusza . Kandydujesz z ramienia jakiejs partii do sejmu moze ? Nie masz innych zmartwien na głowie niz PiS-y ,POpy itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.