Skocz do zawartości

POlityka- żal

zbyniek

Rekomendowane odpowiedzi

Zakładam wątek o którym myślałem już 2 miesiące temu, na pewno będą tu kutnie, ale tak dłużej byc nie może. To co dzieje się w rządzie to po prostu makabra, po dzisiejszej decyzji rządu w sprawie obniżenia dofinansowań dla partii jestem oburzony tym co zrobili.pozdr

To forum zaczyna już powoli być jak Onet.......
Osobiście gdy jestem na imprezce i po entej kolejce zaczyna się rozmowa o polityce, kościele i religii to sygnał że trza już opuścić gości i iść do dom lub zmienić lokal.

Panowie... Proszę bez polityki, wiem że to HP, ale czy jest sens? Zawsze będą zwolennicy i przeciwnicy, ale chyba nie musimy i na tym forum o tym dyskutować? Zresztą jak sam założyciel wątku twierdzi będą kłótnie - więc chyba nie chcecie sobie psuć dania, rozmowami i kłótniami na tematy polityczne? Wasza wola, ale jeśli będzie gorąco to wątek zamykam i rozdajemy nagrody, od razu, bo to właśnie jest ostrzeżenie.

Pozdrawiam

kutnia to oczywiście pomyłka, dobra może byc i kłótnia :)
Yeti, użyłem słowa rząd, nie jako jedna ze stron, tylko jako ludzi którzy nami rządzą( jak miałem to nazwac?)

pomsee, jeżeli chodzi ci o to, że ja nie wiem lub nie rozumiem nic z tego to się mylisz.

Nie będę pisał że ta czy ta partia jest lepsza czy gorsza, ale chodzi mi o to że nasi politycy robią zbyt małe postępy, które miały by uchronic nas przed kryzysem.Mam pytanie do tych, którzy myślą, że nie wiem co jest grane w polityce. Dlaczego każda ustawa, która miała by odciąc"(skrócic) dofinansowania nie przechodzi i zostaje cofnięta?
Nasi rządzący krzywdy sobie nie zrobią, a za to nam się oberwie kiedy kryzys zapuka nam do drzwi.pozdr

Jeszcze jedno, bo widzę, że Yeti nie wie o ci chodzi.

Miała wejśc ustawa o odebraniu dofinansowań dla partii(za te pieniądze partie robią reklamy,plakaty itp.) oczywiście ustawa(na dzień dzisiejszy) nie wejdzie w życie, nie będę pisał, które partie były przeciw tej ustawie żeby nie wzniecac większej kłótni, która już się szykuje.pozdr

Dzisiaj jadąc do szkoły zaczepił mnie jeden dziadek, ścisk niemożliwy w autobusie, ludzie się pchają, każdy walczy o wolne miejsce. Krzyczy dziadek ruszczcie dupę, oburzona kobieta coś tam parcha pod nosem, na następnym przystanku wysiada. Dziadek do mnie:
(D) No świnia się chyba obraziła, nic się kupy nie trzyma nie ma porządku. Ja to znałem wielkiego wodza który potrafił rządzić, trzymać rękę na wodzy. Ty go pewno nie kojarzysz?!
(J) (ja śmiech)
(D) No ty młody jesteś, to go nie znasz (mam 18 lat) . W 56 roku zmarł a nazywał się Stalin, on to rządził, wszyscy się słuchali
(J) Myślę co z dziadkiem się kłócić będę, i tak to na dobre nie wyjdzie bo zawsze albo grożą że policję wezwą albo sami wyzywają od gnoi i prostaków. No ale to co miałem do powiedzenia to powiedziałem grzecznie z kulturą, postarałem się opanować bo dość nerwowy jestem. Dziadek zamknął buzię, zasiadł na siedzeniu i milczał, pewno rozmyślał o wielkim wodzu, heh
Miało być o polityce to i jest :)

Z tą ustawą to wszystko pod publikę idzie,wybory do europarlamentu niedługo i wiadomo po co to wszystko,miało nie być senatu i co?już parę lat to słyszę przed wyborami,cięcia liczby stanowisk w administracji.Idziesz do urzędu a tam urzędników jak na pasterce w kościele,jak to ma się do tej ich gadaniny?

Kolego a kto napisał To co dzieje się w rządzie to po prostu makabra "
Później mówisz użyłem słowa rząd, nie jako jedna ze stron, tylko jako ludzi którzy nami rządzą( jak miałem to nazwac?)"
A jeszcze wcześniej Zakładam wątek o którym myślałem już 2 miesiące temu ".
Więc odpowiadam że jeszcze dwa miesiące namysłu nie zaszkodziłoby , a może ...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie