Skocz do zawartości

Bandyci

Rekomendowane odpowiedzi

Jakże muszą być teraz dumni panowie policjanci z tak sprawnie przeprowadzonej akcji.
Ach, te owacje na stojąco całego posterunku, premie, uściski dłoni przełożonych, kwiaty, zazdrość kolegów. Chodzą teraz pewnie w glorii i chwale.

To jest ku.... żenujące....

Mógł ten młody człowiek posługując się tym pociskiem wyskrobać jakiś brzydki napis na ścianie pobliskiego komisariatu np. POLICJA JEST G.... lub jeszcze coś gorszego , bo jakoś innego zastosowania dla samotnego pocisku nie widzę .Na szczęście w porę to udaremniono, a sprawcę wraz z niebezpiecznym narzędziem osadzono .Bacznie obserwowane są też zapewne place zabaw ,gdzie tak zwana zabawa w wojnę ,popularna w śród małoletnich , i bieganie z plastikowymi atrapami przypominającymi prawdziwą broń , oraz podział na Niemców (czyt.faszystów )i naszych może niebawem podlegać pod ustawę ,a przede wszystkim nie jest poprawne politycznie i zaburza kryteria wychowawcze .Pozdro...

Aż w taką deperację jeszcze nie popadłem aby tam wstępować ,chociaż pomysł niezły ,na rozpracowanie organizacji od środka .Chodzi o to że policja zajmuje się pierdołami zamiast faktycznie dbać o ład i porządek .Ale jeśli dalej wykładnikiem działalności policji będą tylko suche statystyki a nie faktyczny stan bezpieczeństwa ,to dalej będziemy czytać o takich spektakularnych sukcesach naszych szeryfów .Pozdro...

Dzięki bogu złapali tego małego terroryste!!!ale to karygodne ze nie dostał aresztu,a jak miał powiązania z grupami przestępczymi?albo ma jeszcze jeden nabój zkitrany i póżniej wsadzi koledze w oko!!!
ŁO MATKO BOŻA...

Z mojego postu o rewizji wynika ze jestem z Policji:):):)
Czytanie ze zrozumieniem coś mi szfankuje:)stg1971 myślalem ze z tym robieniem sobie rewizji chodzi ci o nas poszukiwaczy.
Oczywiście z policją nie mam nic wspólnego!

Owszem PomseDURA LEX SET LEX" ale na Boga wszyscy jesteśmy homo sapiens (no prawie wszyscy:)).Stanie na straży prawa to jedno a szukanie dziury w całym to drugie.Problem w tym jak już wcześniej zauważył kolega Kokesh nasza policja zajmuje się pierdołami zamiast poważnymi rzeczami no ale czego się spodziewać gdy każdy z nich jest przyparty do muru naciskami w stylu wyniki,wyniki,wyniki ...".Cóż przeważa myślenie,że my jesteśmy dla nich a oni dla nas.

WATT ależ ja nie bronię tego idiotycznego prawa! Przeciwnie, uważam, prawo ustanowione wbrew zdrowemu rozsądkowi nie zobowiązuje obywatela do tego aby je przestrzegał! Policja ośmiesza siebie i Polskę uruchamiając w tak błahych sprawach cały aparat sprawiedliwości.
To śmieszne, żenujące i kompromitujące ludzi, którzy stanowią takie prawo.

Historia kuriozalna,ale umyka tu Wam Panowie jedna kwestia !

Nie jest prawdą że każdy funkcjonariusz w podobnej sprawie postąpiłby tak samo.A piszecie: Policja"

W Policji tak jak i w innych zawodach są ludzie i...ludzie.

Na swoje szczęście miałem do tej pory przyjemność trafiać na tych z przyzwoitym poziomem inteligencji.

Powiem tak : dwadzieścia lat temu milicjant zabrałby smarkaczowi nabój , zdrowo opieprzył najpierw smarkacza a potem tatusia.
Bo smarkacz dla zabawy mógł np wrzucić nabój do ogniska , i nieszczęście gotowe.
Dziś policjant musi nadać sprawie ieg oficjalny" bo inaczej tatuś go oskarży o bezpodstawne nękanie jego i smarkacza.
Sprawę statystyki pominę wstydliwym milczeniem.
Ot , nie tylko ustawa o broni i amunicji jest do luftu.
Ale tak swoją drogą ... bywają tu ponoć policjanci ... A może zagląda tu jakiś poseł ?

co do policji to w relacji 1 na 1 to wszystko jest ok,ale prywatnie to znam 3 porządnych znających temat i nie szkodzących poszukiwaczom,jeden nadal pracuje na komendzie we Wrocławiu przy ulicy jaworowej jak go widzę to ukłony do kolan,solidny i porządny POLICJANT...!!! 2 na emeryturze i 3 tzw.gawdzik policjanci z szacunkiem i uważam że do takich osób warto i należy MIEĆ SZACUNEK,a do reszty to temat tabu.pozdrawiam policję tą naprawdę inteligentną i myślącą.stg.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie