Skocz do zawartości

Google Earth zdjęcia okopów

SMYQ

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 542
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Panowie pytanie lekko offtop- jak kopiujecie te obrazki LIDARowe z geoportalu żeby były plikami graficznymi? Wszystko mi się udaje z wyjątkiem tego małego drobiazgu ;)
Napisano
@skyluke - dzięki za sugestię :-) Muszę zrobić pomiary w terenie. Będę informował
@R51 - zrób to najprościej, jak można: Printscreen i wklej do Painta. Tam sobie zapisz w odpowiedniej jakości i już jest :-)
Napisano
http://mapy.geoportal.gov.pl/imap/?locale=pl&gui=new&sessionID=1649486
Nie dałem rady zrobić zdjęcia więc zapodaję link do mapy,myślę że to nie jest problemem
Napisano
Dokładnie, wszystkie dziury widoczne gołym okiem to już dawno zostały przewalone. No chyba, żeby robić je na pełny profil do dna, to może by coś wyszło... W ogóle dziwne jest rozumowanie, że skoro są okopy, to są i fanty. W centralnej Polsce na ten przykład jest masa niemieckich okopów z 44/45 r. a weź i znajdź w nich choć łuskę...
Napisano
No wiadomo, że gdzieś tam w środku lasu jakieś kawałki mogły ocaleć. No ale wszelkie dziury blisko wsi zostały na samym początku przewalone przez miejscowych szukających gratów, a później przeszły nimi hordy wykrywaczowców.
Napisano
Z tym się zgodzę. Ziemianki transzeje były na samym wstępie penetrowane i rozbierane na pozyskanie drewna przez miejscową ludność. Dodatkowo gdy zaczęto gospodarować lasy, zanim zaczęto jakiekolwiek prace w teren wchodziły jednostki saperów, aby uprzątnąć ten cały bajzel.
Napisano

pytanie co to może być w prawym górnym rogu, kwadrat o podanych wymiarach na zdjęciu i czy po prawej stronie to są okopy / ziemianki?

Napisano

W moim rejonie transzeji i okopów jest daaardzo dużo.
Ta z fotki jest jedną z najdłuższych i ma ok.1,5 km.
Ciekawe ile czasu ją kopali.

Napisano

inne miejsce, także proszę o podpowiedź co to może być :)

(wiadomo, jak się nie przejadę to się nie dowiem, ale obecnie znajduje się ponad 100km od domu a ciekawość męczy)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie