spetsnaz Posted February 4, 2013 Share Posted February 4, 2013 Zdjęcie 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
spetsnaz Posted February 4, 2013 Share Posted February 4, 2013 Zdjęcie 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
szwejk4 Posted February 5, 2013 Share Posted February 5, 2013 3 dla mnie okop 1 też co do 2 zawsze warto sprawdzić jak już kiedyś pisałem koło mojej miejscowości niemcy wykorzystywali stare rowy jako okopy pozd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal1514 Posted February 7, 2013 Share Posted February 7, 2013 Na 1) zdj. to widać nawet 3 linie okopu. Fajna miejscówka musi być. Kopałeś już tam ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
spetsnaz Posted February 8, 2013 Share Posted February 8, 2013 Jeszcze nie kopałem. Miałem wyskoczyć jutro, ale pogoda nie sprzyja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal1514 Posted February 8, 2013 Share Posted February 8, 2013 Jak Ci się uda pokopać to się pochwal (oczywiście jak będziesz miał ochotę) czy coś wyskoczyło :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tuszek Posted February 12, 2013 Share Posted February 12, 2013 Okopy robione w stylu - do leżącej, klęczącej, stojącej i rowem łącznikowym? :D Zaznaczone tory kolejowe. Okopy" są od strony szkopskiej. Naprzeciw szli krasnoarmijcy. I czy w ogóle są to okopy :) Pzdr! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tuszek Posted February 12, 2013 Share Posted February 12, 2013 I jeszcze takie coś. Tym razem okolice Wrocławia. Okopy przy moście kolejowym? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rfx Posted February 18, 2013 Share Posted February 18, 2013 Tak, okopy tu, okopy tam. Na ostatnim zdjęciu są też okopy za po drugiej stronie torów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
excavator Posted February 18, 2013 Share Posted February 18, 2013 A teraz? Też po drugiej stronie torów? Czy rzeki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tuszek Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 Ta sama lokalizacja co moja :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
rfx Posted February 27, 2013 Share Posted February 27, 2013 po obu stronach, blisko torów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pinio_77 Posted March 4, 2013 Share Posted March 4, 2013 WitamCo prawda to nie okopy, lecz pytanie cóż to za dziwne kręgi widoczne na zdjęciu satelitarnymPozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nirven Posted March 4, 2013 Share Posted March 4, 2013 Może ślady jakiegoś innego drzewostanu, np. inny gatunek, czy widzoczne z powietrza grunt/ziemia/ściółka. To po lewej stronie fotki wygląda na niski las, może szkółkę leśną, co tłumaczyłoby regularność podziału lasu na obszary i regularne okręgi o które pytasz. Tak mi się przynajmniej wydaje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rfx Posted March 9, 2013 Share Posted March 9, 2013 To są ślady po wycince drzew. Czasem leśnicy tną taki okręg, a resztę zostawiają, by nie naruszać ekosystemu. A czasem na odwrót - duży zrąb, a na nim małe, okrągłe kępy starych drzew. Jako przyczółek dla fauny, by mogła potem ruszyć do nowo posadzonego lasu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ktos451 Posted March 22, 2013 Share Posted March 22, 2013 Co to jest to zaznaczone na czerwono? Na zielono zaznaczyłem linie okopów (jak sądzę linie okopów) a w pobliżu są te obiekty, ma to jakiś związek z fortyfikacjami czy pozostałości po rolnikach? (fota z '63 roku) PozdrawiamKamil Link to comment Share on other sites More sharing options...
rfx Posted March 24, 2013 Share Posted March 24, 2013 Niestety, słabo widać. Mogą to być jakieś kępy krzaków lub wykopy (w tym związane z umocnieniami), resztki bajorek, cos jeszcze innego. Warto sprawdzic na miejscu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zebu74 Posted April 3, 2013 Share Posted April 3, 2013 Różan woj mazowieckie,może miejscowym się przyda.1944... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zebu74 Posted April 3, 2013 Share Posted April 3, 2013 i tem sam obszar 2013.Po okopach śladu nie ma... Link to comment Share on other sites More sharing options...
excavator Posted April 3, 2013 Share Posted April 3, 2013 Zebu74 Oj, pewnie niejednemu ćwieka zaj...łeś! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelec2410 Posted April 5, 2013 Share Posted April 5, 2013 zebu74 sprawdź mail Link to comment Share on other sites More sharing options...
yorker1 Posted April 9, 2013 Share Posted April 9, 2013 Hej, ja mam pytanie, co mogło spowodować takie linie na tych wszystkich polach? Można znaleźć tego więcej, ale w skupiskach.... Widoczne na przykład w pobliżu tej miejscowości: Dąbrowa - Łazy (podlaskie)http://maps.google.com/maps/place?ftid=0x471fbd6e98fd014f:0xcbabbc78276d860e&q=D%C4%85browa-%C5%81azy,PL&hl=pl&ved=0CAoQ2QY&sa=X&ei=AjVkUcGLJ6ufiAeVkYCQAg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nirven Posted April 9, 2013 Share Posted April 9, 2013 Nie działa mi link, a Wam? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelec2410 Posted April 9, 2013 Share Posted April 9, 2013 No coś z linkiem nie teges chyba.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
excavator Posted April 9, 2013 Share Posted April 9, 2013 Link jest dobry, tylko trzeba go otworzyć.A na zdjęciu doskonale widać trasy drenarki układające się ładnie w jodełkę. Swoją drogą to się chopy narobili. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.