Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Powiem delikatnie - Jesteśmy gronem Osób o wspólnych zainteresowaniach . Pamiętam jak w przeszłości moje udostępnione w necie fotki wrzucały ponownie Osoby bez dodatkowej informacji o pochodzeniu ujęcia . Taak - byłem i bywam niezbyt szczęśliwy :)
Owszem w trakcie aukcji wygląda to nieco inaczej lub w trakcie rozważań tematycznych gdy fotografie Kolegów
pozwalają na postęp.
Niemniej jednak staram się dokonywać zakupów i udostępniać by zachować poziom wspólnego dobrostanu :)
I oczywiście osiągać postęp w temacie :)))Jednocześnie podbijam koszt - trochę  nieładnie.
Wpis słodkokwaśny bo fotki są potrzebne jednak "Ktoś " miał serce i gest by się nimi dzielić .Więc zgodnie z zasadami Koleżeństwa miło by było opatrzyć choć inicjałami .

Napisano

Przepatrz wątek i znajdź choćby kilka swoich wrzutek, gdzie "zgodnie z zasadami Koleżeństwa" byłeś tak miły  i opatrzyłeś choć inicjałami właściciela. Oj, sorki , raz w grudniu 2017 roku zamieściłes zdjęcie właściciela, prosząc go o wybaczenie, jako że "...pasja wspólna,ale są rzeczy ważniejsze i nie powinny trafiać do szuflady". No to, chyba masz monopol   do interpretacji wypowiedzi. Tylko jak widzisz, Twoje " złote myśli", mobilizacje, zachęty do współpracy nie trafiają Kolegów z grona Osób o podobnych zainteresowaniach.

I jeszcze jedno, w 2017 zniechęciłeś mnie do współpracy, mimo to kilkakrotnie próbowałem, zresztą jest to  w postach, a nie moje wymyślanie. kiedy zapytałem odnośnie jakiś zdjęć odpowiedziałeś ni mniej ni więcej " ...Jeśli chcesz zobaczyć je, dzisiaj zapewne są gdzieś w Forum", podobnie jak wszystkie moje fotki. Czym innym jest dać, to równie przyjemnie jak dostać :-)"

3 godziny temu, miroslav napisał:

Więc zgodnie z zasadami Koleżeństwa miło by było opatrzyć choć inicjałami

To nie Twoje słowa , Miroslav, że ... " można zdjęcie widzieć, a nie wiedzieć"?

Podsumowując, nie " męcz kota", bo ostatnio  zapomniałeś chyba, czego dotyczy ten wątek.

Napisano

Ojj wrr - jak znam źródło dodaję , tym razem zdjęcia pochodzą z FB i jest Nazwisko.
Przy czym na 100% obserwuje ten  temat i zapewne irytuje . Empatia .

Napisano
4 godziny temu, miroslav napisał:

Przy czym na 100% obserwuje ten  temat i zapewne irytuje . Empatia .

Nie, swoimi efektami  obserwacji, zakłócasz normalne funkcjonowanie tego wątku. Na stronce PR też mędliłeś i zamęczałeś kameradów?

4 godziny temu, miroslav napisał:

tym razem zdjęcia pochodzą z FB i jest Nazwisko.

Jakie zdjęcia? Te , które wrzucił Krzysztof? 

Reasumując, Mirosław, " wstrzymaj konia" , potrzymaj się grzywy . I bezgłośnie obserwuj sobie temat.

Napisano
W dniu 25.01.2025 o 19:54, miroslav napisał:

ok. 40  % Żołnierzy biorących udział
w Bitwie była etnicznymi Ukraińcami

I jeszcze jedno . Mam konkretne pytanie, skąd te ok. 40 %.?

Napisano
2 godziny temu, formoza58 napisał:

I jeszcze jedno . Mam konkretne pytanie, skąd te ok. 40 %.?

W "GO Piotrków 1939" M. Bielski na s. 49 jest informacja że 40% rezerwistów brygady pochodziło z Wołynia. To jednak nie oznacza że wszyscy oni byli Ukraińcami. Chyba że jest jakieś dokładniejsze źródło informacji.

• Super 1
Napisano

Miroslav jak 40 % brygady pochodzi z Wołynia i to są rdzenni Ukraińcy to znak że na Wołyniu nie było w latach 40 rzezi Polaków przez Ukraińców i nawzajem a była rzeź Ukraińców miedzy sobą . Bo tam tylko mieszkali rdzenni Ukraińcy.  Z Miroslava jest taki historyk i jego wiedza jak słuchać obecnej Россия ТВ i jej wizji historii świata .

Napisano
2 godziny temu, MarekA napisał:

W "GO Piotrków 1939" M. Bielski na s. 49 jest informacja że 40% rezerwistów brygady pochodziło z Wołynia. To jednak nie oznacza że wszyscy oni byli Ukraińcami. Chyba że jest jakieś dokładniejsze źródło informacji.

Dzięki Marek, przynamniej jedno pytanie , na które odpowiedzi , pewnie bym od niego nie uzyskał. A spytałem się, bo przy okazji odsłonięcia kamienia pamiątkowego w rej. stanowisk 3 baterii. Rozmawiałem z Ukraińcami z Dubna i podczas jednej z nich dowiedziałem się, że przyjechali , bo Dubno było macierzystym garnizonem 2 DAK-u. Tylko tyle i Aż tyle.

Napisano

jpr - skoro zakłócam twoje nigdy nie milknące gaworzenie /galerie i
jeśli zaczynasz grać w drużynie landszafta , stopuję w podziwie nad przenikliwością i głębią intelektu :)
Nie mam powodu i nie mam parcia by się tu logować .
Czy temat rozwinąłem czy udupiłem niech rozważają uczestnicy forum.
Dodam jedynie słowa wieszcza z "Ody do młodości"
jest zwrotka która warto byś poczytał :)))
a byś się nie zamęczał domysłami dodam druga i może trochę trzeciej :)
Zdrowia - mimo wszystko będzie ci potrzebne aby w nieskończoność
komentować wszystkie tematy forum .
Sława Ukrainie - tak mnie wychowano i w takiej wierze -  wspierać słabszych
gdy czerwona zaraza niszczy nasz świat .
Czy 40% czy 20% -  wiedziałem że niezależnie co napiszę ruskie nożyce się odezwą .
Jeśli skoszę choć  jeden profil tatiany dla mnie jest ok.
Zresztą sama rzuciła go na żer więc się nie smuć :)))
Bitwa pod Mokrą trwa tu i teraz . Bezwarunkowo zapisz i cytuj - daję placet .

Napisano
1 godzinę temu, miroslav napisał:

jpr - skoro zakłócam twoje nigdy nie milknące gaworzenie /galerie i
jeśli zaczynasz grać w drużynie landszafta , stopuję w podziwie nad przenikliwością i głębią intelektu :)
Nie mam powodu i nie mam parcia by się tu logować .
Czy temat rozwinąłem czy udupiłem niech rozważają uczestnicy forum.
Dodam jedynie słowa wieszcza z "Ody do młodości"
jest zwrotka która warto byś poczytał :)))
a byś się nie zamęczał domysłami dodam druga i może trochę trzeciej :)
Zdrowia - mimo wszystko będzie ci potrzebne aby w nieskończoność
komentować wszystkie tematy forum .
Sława Ukrainie - tak mnie wychowano i w takiej wierze -  wspierać słabszych
gdy czerwona zaraza niszczy nasz świat .
Czy 40% czy 20% -  wiedziałem że niezależnie co napiszę ruskie nożyce się odezwą .
Jeśli skoszę choć  jeden profil tatiany dla mnie jest ok.
Zresztą sama rzuciła go na żer więc się nie smuć :)))
Bitwa pod Mokrą trwa tu i teraz . Bezwarunkowo zapisz i cytuj - daję placet .

Kiedy zobaczyłem posty innych uczestników, wiedziałem, ze sobie mimo wszystko nie odmówisz. Nawet wiadomo było na jaką " nutkę" zagrasz. Wtedy straciłem nadzieję, że merytorycznie odpowiesz na moje pytania. Miałeś pretekst, żeby jeszcze bardziej przemienić ten wątek w "  hayde parkowe wypociny"

Jpr. teraz schodzisz na pożałowania godnego trusia biednego Miroslava, którego ja staram się obrazić, stłumić i Bóg wie co jeszcze. Będę powtarzał w nieskończoność. Każdy sam może sprawdzić, kto kogo.

A Twoje "...Nie mam powodu i nie mam parcia by się tu logować"? . Obyś był konsekwentny i Zdrowia życzę 

Napisano

ooo!- chłopaczku przeterminowany nie będziesz decydował o tym
co mogę lub  nie , tudzież z żalem?  nie możesz zarządzać wpisami na tym forum :)))
Oczywiście rusałkom i tobie powodów i efektów
mojej pracy nie mam ochoty udostępniać :)
Pozostają Koledzy których na kolanach przepraszam
za to co muszą czytać i znosić w pokorze :)
 "per aspera ad astra". Mirek

Napisano
5 minut temu, miroslav napisał:

ooo!- chłopaczku przeterminowany nie będziesz decydował o tym
co mogę lub  nie , tudzież z żalem?  nie możesz zarządzać wpisami na tym forum :)))
Oczywiście rusałkom i tobie powodów i efektów
mojej pracy nie mam ochoty udostępniać :)
Pozostają Koledzy których na kolanach przepraszam
za to co muszą czytać i znosić w pokorze :)
 "per aspera ad astra". Mirek

:-))) Chłopaczka to sobie znajdź, wiesz  gdzie...

"Oczywiście rusałkom i tobie powodów i efektów
mojej pracy nie mam ochoty udostępniać :)". Jak bonie dydy, dzidzia w piaskownicy. Ja nawet nie mam ochoty czytać efektów Twojej pracy.

To nie spam, nie pomyłka, nie zagadka, zwykła prośba. I wszystko. 

nie zagadka tylko prosba spad.jpg