formoza58 Posted February 9 Share Posted February 9 Dostałem z opisem wskazującym na Mokrą, ale nie mogę ustalić lokalizacji wraku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bodziu000000 Posted February 15 Share Posted February 15 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
formoza58 Posted February 15 Share Posted February 15 Dzięki Bodziu za fotkę. Ciekawe , czy robione faktycznie 1 września, czy później? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
formoza58 Posted February 16 Share Posted February 16 W dniu 23.02.2023 o 19:53, bjar_1 napisał: Cezary Czarek napisał kiedyś, że poległy leżący przy przodku to ppor. Kamil de Pourbaix. Być może, bowiem sa to przodki 2 baterii. Kiedy zorientowałem się , że zwłoki z tankietki leżą położono po stronie gdzie leżą również kanonierzy 2 baterii, stało się jasne. Spoczęli razem we wspólnej mogile, do 1945 roku, kiedy przeniesieni zostali do kwatery w Miedźnie Być może mogiła znajdowała się w sadzie , między widocznymi na zdjęciu przodkami 2 baterii a widoczną, lekko przesłoniętą przez ciężarówkę jadącą w kierunku Mokra III naszą tankietką. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
formoza58 Posted February 21 Share Posted February 21 Rzut z tankietki na ww przodek ze zwłokami przy jego kołach. Chyba ten, wśród niemców jest co najmniej jeden sanitariusz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
formoza58 Posted February 22 Share Posted February 22 Kolejne zdjęcie wraku tankietki z zaznaczonymi zwłokami ( prawdopodobnie) pchor. Wieliczki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
formoza58 Posted February 27 Share Posted February 27 Jw. Być może jeden z widocznych tankietek to " poległy" przy stanowiskach 2 baterii. Okazuje ,że amunicję ppanc dowieziono do dywizjonu 1 września wieczorem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
formoza58 Posted March 28 Share Posted March 28 W dniu 18.06.2018 o 22:29, miroslav napisał: Mokra III w trakcie walk . Ze starego albumu - PR36 Wspominałem o zadymieniu ...... Mam nadzieję ,że nie przeszkadzam w pracy forum tymi wrzutkami. Niekoniecznie " Mokra III w trakcie walk" i zadymienie. Może to być po walkach, w mglisty poranek 2 września i sprzęt regimentu po nocnym biwakowaniu na pobojowisku. Tutaj nasza nieszczęsna tankietka o poranku 2 wrzesnia, w głebi, w porannej mgle, niewidoczna Mokra III i rejon leśniczówki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
formoza58 Posted April 15 Share Posted April 15 Zaznaczony rejon stanowisk 2 baterii z zaznaczonym miejscem gdzie została trafiona tankietka. I Widok aktualny tego miejsca... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
formoza58 Posted April 15 Share Posted April 15 Jw. Stanowiska z miejsca trafienia tankietki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
formoza58 Posted October 4 Share Posted October 4 W dniu 17.05.2021 o 08:13, bodziu000000 napisał: Uzupełnienie.... Z aktualności na ebay-u... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
formoza58 Posted October 4 Share Posted October 4 Jw. Kolejne ujęcie wraku na drodze w Mokra I. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
formoza58 Posted October 4 Share Posted October 4 Jw. Z rejonu obrony 2 baterii, kolejny raz w obiegu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
formoza58 Posted October 4 Share Posted October 4 W dniu 26.01.2024 o 11:04, formoza58 napisał: Ze stanowisk 2 baterii, przy drodze na nasyp kolejowy. W głębi zabudowania Mokra 1. Aktualnie jest na aukcji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
formoza58 Posted October 4 Share Posted October 4 Jw. Na poprzednim zdjęciu widać wrak na lawecie. Być może z tej sesji? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
formoza58 Posted October 4 Share Posted October 4 Kolejne, po raz drugi bodajże, znane zdjęcie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
formoza58 Posted October 6 Share Posted October 6 Jw. A to novum, nieznane dotąd ( przynajmniej dla mnie) . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts