RDW60 Napisano 17 Marzec 2023 Share Napisano 17 Marzec 2023 (edytowane) Spalone zwłoki plut. Marcina Wieliczko. Zdjęcie umieszczono 28 kwietnia 2019r na portalu Pancerne wraki '39. Galeria wraków czołgów i samochodów pancernych z września 1939r. http://wraki39.pobitwie.pl/picture.php?/6522/category/326 Edytowane 17 Marzec 2023 przez RDW60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 20 Marzec 2023 Share Napisano 20 Marzec 2023 W dniu 10.09.2009 o 00:13, 1610 napisał: 14 Mokra II - obok Szkoły zdjęcie ze Szkolnej Izby Pamięci w Mokrej - niestety bez opisu i inf. kto i kiedy je tam umieścił. Widoczny jest 1 piętrowy murowany budynek kryty dachówką , obok niego sylwetki 3 lub 4 czołgów (?) , na 1 -szym planie jaszcz amunicyjny i kilka zabitych koni . Wg. mieszkańców Mokrej - tak właśnie wyglądała stara szkoła rozebrana w latach 90 -tych (?) i był to jedyny tego typu budynek w 1939 r. w Mokrej . Zdjęcie to było licytowane na Allegro w zeszłym roku, za bodajże 333 PLN. Nie było chętnego. Szkoda, ze nie było w pobliżu naszego "agitatora na wspólne zakupy". Swoją drogą, liczba kolejności w sesji na odwrocie zdjęcia z lekka działa na wyobraźnię ;-)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 21 Marzec 2023 Share Napisano 21 Marzec 2023 1 godzinę temu, miroslav napisał: Jeśli można prosić - poświęć swój wysiłek intelektualny na komentowanie ważnych i aktualnych zdjęć . Może to zbyt ciężkie zadanie ? :) Przecież i tak zajmujesz swoją "produkcją " całą przestrzeń informacyjną na forum . Buty moją osobą już wycierałeś choć wódki razem nie piliśmy . Fotka była do wzięcia na aukcji eb lecz nie pasjonuje mnie to co już znam od lat . Sorki - emerytury mundurowej nie dostaję - "kasa z nieba nie leci" a jeśli działań społecznych nie popierasz po co tu się produkujesz ? Oczywiście rano wpis usunę .Tak dla sportu chciałem ci zepsuć wieczór :)))) Jak Boga noga, nie popsułeś :-))) Wyjaśnię, choć nie muszę- nie jestem emerytem wojskowym i " kasa z nieba nie leci". W tym roku dopiero wskoczę na emeryta, jak Bóg przykazał ;-) A swojego wpisu i Twoich wypocinek nie usunę. Tak dla sportu, by wiadomo było, jaką jesteś " poważną figurą". PS. Odnośnie tych " butów", to jest pełen zapis wątku ( bez Twoich usuwanych przez Ciebie " w porywach" swoich postów ) i każdy może się przekonać, kto kogo. Dobrej nocki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 22 Marzec 2023 Share Napisano 22 Marzec 2023 18 minut temu, miroslav napisał: gościu to oczywiste że nie jesteś moim "faworytem" - starałem się być delikatny ale nie doceniłeś . Otwarcie mówiąc twój ostatni wpis ze zdjęciem to spam, konieczny jedynie po to aby mi wbić szpileczkę Prawdopodobnie z natury dręczenie sprawia ci przyjemność .:) Ad rem : Na 169 postów w tym temacie udostępniłeś jedynie 1 lub 2 nowe fotki . Reszta to spam , powtórki i pompowanie własnego ego . Nic odkrywczego . Sorki - był na forum jeden unikalny utwór literacki bodaj "Oda do glizdy " się to nazywało ? :))) Wiekopomny wiersz .Myślę że w olgano dostałeś ksywę "poeta"i zakładkę na kolejne utwory . Zresztą w tym aspekcie Natasza/Tatiana była przydatna - tak pięknie wkręcała cię na obroty :) Teraz moją wypowiedź możesz archiwizować i dołączyć do każdego tematu w którym się wypowiadasz Dam szansę obrony - wskaż w temacie unikalne zdjęcia pozbawione opisu , które odnalazłeś samodzielnie i bez zaawansowanej procedury kopiuj/wklej . Prawdopodobnie rano wpis skasuję a może nie ? - podoba mi się ten tekst :) Dziękuję forum za aplauz i oklaski :)) A to też niezła reklama Twojej " twórczości", więc pozwól, że zachowam,na wypadek, kiedy " ochłoniesz" i tradycyjnie będziesz chciał usunąć. ;-). I pajacuj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 22 Marzec 2023 Share Napisano 22 Marzec 2023 50 minut temu, miroslav napisał: Merytorycznie proszę, merytorycznie :) odpowiedz jeśli potrafisz i nie spamuj .:) Ogólnie nie lubię się znęcać ale dla twojego profilu zrobię wyjątek. :-)))) Nad soba sie znęcasz, ale cóż, dawaj dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K20 Napisano 23 Marzec 2023 Share Napisano 23 Marzec 2023 ale buc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 23 Marzec 2023 Share Napisano 23 Marzec 2023 Kto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miroslav Napisano 25 Marzec 2023 Share Napisano 25 Marzec 2023 Kto ??? Wszyscy . Dokładniej wszyscy biorący udział w tej "grze o sumie ujemnej" tracą . Skoro masz wątpliwości tracisz u efa i u mnie :)) f traci bo uznał że skoro kończy mi się czas warto po zdechlaku poskakać :) ja tracę bo nie po to siedzę przy fotkach a i nie lubię być "skakany" :) . Amen . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 25 Marzec 2023 Share Napisano 25 Marzec 2023 Powiem Ci, że ciężko mi zrozumieć o co chodzi w Twoich wpisach ;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 7 Maj 2023 Share Napisano 7 Maj 2023 W dniu 22.11.2018 o 06:44, Edmundo napisał: Wracając do tornistrów piechoty (zdjęcie z 2018-11-20 19:12:50) to przed poległym żołnierzem z Adrianem" na kolanie leży ewidentnie otwarty polski tornister wz. 33 (usztywniany). Co do tego nie mam wątpliwości. Po lewej to nie wygląda na tornister tylko rzeczywiście na jakąś orbę". Koledzy Edmundo i RDW60, ten po lewej nie daje mi spokoju. A może to torba brezentowa obsługi armatki ppanc?. Na kadrze umieszczona na boforsiku .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miroslav Napisano 8 Grudzień 2023 Share Napisano 8 Grudzień 2023 Tankietkę widzą wszyscy . Czy zauważacie więcej ? Znajduje się na kilku fotografiach w temacie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 8 Grudzień 2023 Share Napisano 8 Grudzień 2023 Jw. Strona druga, zdjęcie drugie od góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miroslav Napisano 9 Grudzień 2023 Share Napisano 9 Grudzień 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 9 Grudzień 2023 Share Napisano 9 Grudzień 2023 12 godzin temu, formoza58 napisał: Jw. Strona druga, zdjęcie drugie od góry. To, żeby było obok siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 9 Grudzień 2023 Share Napisano 9 Grudzień 2023 Bardzo delikatna materia. Myślę o tych spalonych zwłokach w pobliżu zgliszcz budynku gospodarskiego, ale również bardzo blisko tankietki. Czy to nie wyciągnięte już z niej spalone zwłoki plut. pchor . Marcina Wieliczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miroslav Napisano 9 Grudzień 2023 Share Napisano 9 Grudzień 2023 Nie sądzę . Maska p.gaz wz. 32 , bagnet przy pasie i manierka która przy temperaturach płonącego pojazdu powinna się stopić . Zestaw oporządzenia który utrudnia walkę w czołgu . Może został trafiony ratując Załogę lub we wcześniejszych walkach a pożar domostwa pozostawił obraz jaki widzimy . Jakkolwiek było - Cześć Jego Pamięci . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_breslau Napisano 9 Grudzień 2023 Share Napisano 9 Grudzień 2023 W dniu 10.03.2021 o 20:32, miroslav napisał: Poprzednie zdjęcie posiadało numer rolki i kolejny w serii b5a . Istnieje inne dla mnie ważniejsze z numerem b20a . Skoro pierwsze pochodzi z Opatowa następne powinny dotyczyć Mokrej . Dobry Duch tego forum podesłał mi onegdaj kilka fotek z zestawów w których znalazły się ujęcia 2 Baterii . Jakoś tak się składa że jeśli nad czymś się zastanawiam na aukcjach ukazują się dodatkowe uzupełniające informacje - obrazy . Tym razem było podobnie , jak sądzę ... cdn . To czasami nie będzie nasz wz 29? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miroslav Napisano 9 Grudzień 2023 Share Napisano 9 Grudzień 2023 A to nie Horch Kfz 15 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_breslau Napisano 10 Grudzień 2023 Share Napisano 10 Grudzień 2023 11 godzin temu, miroslav napisał: A to nie Horch Kfz 15 ? Jeśli chodzi o auto to być może, lecz jeśli zechciałby szanowny jegomość powiększyć zdjęcie, zapewne zauważyłby zaznaczoną część fotografii, o którą zapytałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 10 Grudzień 2023 Share Napisano 10 Grudzień 2023 Tak, wygląda na polski kbk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miroslav Napisano 10 Grudzień 2023 Share Napisano 10 Grudzień 2023 Wybacz Pawle- ciężkie myśli wczoraj a pora późna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_breslau Napisano 10 Grudzień 2023 Share Napisano 10 Grudzień 2023 4 minuty temu, miroslav napisał: Wybacz Pawle- ciężkie myśli wczoraj a pora późna. Nie żywię urazy, wszyscy mamy czasami cięższe dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_breslau Napisano 10 Grudzień 2023 Share Napisano 10 Grudzień 2023 4 godziny temu, bjar_1 napisał: Tak, wygląda na polski kbk. Już zapewne się tego nie dowiemy, lecz ciekawe czy jako trofeum czy może na pewnym etapie bitwy zabrakło im wyrobów rodzimej produkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 10 Grudzień 2023 Share Napisano 10 Grudzień 2023 Nie sądzę, by mieli tam problem z bronią i amunicją ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 10 Grudzień 2023 Share Napisano 10 Grudzień 2023 1 godzinę temu, bjar_1 napisał: Nie sądzę, by mieli tam problem z bronią i amunicją ;) Chyba tak, a obok na standardowym stojaku stoi drugi. Ciekawe te hełmy, ani polskie " salamandry, ani szkopskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi