RDW60 Napisano 17 Marzec 2023 Napisano 17 Marzec 2023 (edytowane) Spalone zwłoki plut. Marcina Wieliczko. Zdjęcie umieszczono 28 kwietnia 2019r na portalu Pancerne wraki '39. Galeria wraków czołgów i samochodów pancernych z września 1939r. http://wraki39.pobitwie.pl/picture.php?/6522/category/326 Edytowane 17 Marzec 2023 przez RDW60 Cytuj
formoza58 Napisano 20 Marzec 2023 Napisano 20 Marzec 2023 W dniu 10.09.2009 o 00:13, 1610 napisał: 14 Mokra II - obok Szkoły zdjęcie ze Szkolnej Izby Pamięci w Mokrej - niestety bez opisu i inf. kto i kiedy je tam umieścił. Widoczny jest 1 piętrowy murowany budynek kryty dachówką , obok niego sylwetki 3 lub 4 czołgów (?) , na 1 -szym planie jaszcz amunicyjny i kilka zabitych koni . Wg. mieszkańców Mokrej - tak właśnie wyglądała stara szkoła rozebrana w latach 90 -tych (?) i był to jedyny tego typu budynek w 1939 r. w Mokrej . Zdjęcie to było licytowane na Allegro w zeszłym roku, za bodajże 333 PLN. Nie było chętnego. Szkoda, ze nie było w pobliżu naszego "agitatora na wspólne zakupy". Swoją drogą, liczba kolejności w sesji na odwrocie zdjęcia z lekka działa na wyobraźnię ;-)... Cytuj
formoza58 Napisano 21 Marzec 2023 Napisano 21 Marzec 2023 1 godzinę temu, miroslav napisał: Jeśli można prosić - poświęć swój wysiłek intelektualny na komentowanie ważnych i aktualnych zdjęć . Może to zbyt ciężkie zadanie ? :) Przecież i tak zajmujesz swoją "produkcją " całą przestrzeń informacyjną na forum . Buty moją osobą już wycierałeś choć wódki razem nie piliśmy . Fotka była do wzięcia na aukcji eb lecz nie pasjonuje mnie to co już znam od lat . Sorki - emerytury mundurowej nie dostaję - "kasa z nieba nie leci" a jeśli działań społecznych nie popierasz po co tu się produkujesz ? Oczywiście rano wpis usunę .Tak dla sportu chciałem ci zepsuć wieczór :)))) Jak Boga noga, nie popsułeś :-))) Wyjaśnię, choć nie muszę- nie jestem emerytem wojskowym i " kasa z nieba nie leci". W tym roku dopiero wskoczę na emeryta, jak Bóg przykazał ;-) A swojego wpisu i Twoich wypocinek nie usunę. Tak dla sportu, by wiadomo było, jaką jesteś " poważną figurą". PS. Odnośnie tych " butów", to jest pełen zapis wątku ( bez Twoich usuwanych przez Ciebie " w porywach" swoich postów ) i każdy może się przekonać, kto kogo. Dobrej nocki Cytuj
formoza58 Napisano 22 Marzec 2023 Napisano 22 Marzec 2023 18 minut temu, miroslav napisał: gościu to oczywiste że nie jesteś moim "faworytem" - starałem się być delikatny ale nie doceniłeś . Otwarcie mówiąc twój ostatni wpis ze zdjęciem to spam, konieczny jedynie po to aby mi wbić szpileczkę Prawdopodobnie z natury dręczenie sprawia ci przyjemność .:) Ad rem : Na 169 postów w tym temacie udostępniłeś jedynie 1 lub 2 nowe fotki . Reszta to spam , powtórki i pompowanie własnego ego . Nic odkrywczego . Sorki - był na forum jeden unikalny utwór literacki bodaj "Oda do glizdy " się to nazywało ? :))) Wiekopomny wiersz .Myślę że w olgano dostałeś ksywę "poeta"i zakładkę na kolejne utwory . Zresztą w tym aspekcie Natasza/Tatiana była przydatna - tak pięknie wkręcała cię na obroty :) Teraz moją wypowiedź możesz archiwizować i dołączyć do każdego tematu w którym się wypowiadasz Dam szansę obrony - wskaż w temacie unikalne zdjęcia pozbawione opisu , które odnalazłeś samodzielnie i bez zaawansowanej procedury kopiuj/wklej . Prawdopodobnie rano wpis skasuję a może nie ? - podoba mi się ten tekst :) Dziękuję forum za aplauz i oklaski :)) A to też niezła reklama Twojej " twórczości", więc pozwól, że zachowam,na wypadek, kiedy " ochłoniesz" i tradycyjnie będziesz chciał usunąć. ;-). I pajacuj dalej. Cytuj
formoza58 Napisano 22 Marzec 2023 Napisano 22 Marzec 2023 50 minut temu, miroslav napisał: Merytorycznie proszę, merytorycznie :) odpowiedz jeśli potrafisz i nie spamuj .:) Ogólnie nie lubię się znęcać ale dla twojego profilu zrobię wyjątek. :-)))) Nad soba sie znęcasz, ale cóż, dawaj dalej... Cytuj
miroslav Napisano 25 Marzec 2023 Napisano 25 Marzec 2023 Kto ??? Wszyscy . Dokładniej wszyscy biorący udział w tej "grze o sumie ujemnej" tracą . Skoro masz wątpliwości tracisz u efa i u mnie :)) f traci bo uznał że skoro kończy mi się czas warto po zdechlaku poskakać :) ja tracę bo nie po to siedzę przy fotkach a i nie lubię być "skakany" :) . Amen . Cytuj
bjar_1 Napisano 25 Marzec 2023 Napisano 25 Marzec 2023 Powiem Ci, że ciężko mi zrozumieć o co chodzi w Twoich wpisach ;) 1 Cytuj
formoza58 Napisano 7 Maj 2023 Napisano 7 Maj 2023 W dniu 22.11.2018 o 06:44, Edmundo napisał: Wracając do tornistrów piechoty (zdjęcie z 2018-11-20 19:12:50) to przed poległym żołnierzem z Adrianem" na kolanie leży ewidentnie otwarty polski tornister wz. 33 (usztywniany). Co do tego nie mam wątpliwości. Po lewej to nie wygląda na tornister tylko rzeczywiście na jakąś orbę". Koledzy Edmundo i RDW60, ten po lewej nie daje mi spokoju. A może to torba brezentowa obsługi armatki ppanc?. Na kadrze umieszczona na boforsiku .. Cytuj
miroslav Napisano 8 Grudzień 2023 Napisano 8 Grudzień 2023 Tankietkę widzą wszyscy . Czy zauważacie więcej ? Znajduje się na kilku fotografiach w temacie . Cytuj
formoza58 Napisano 8 Grudzień 2023 Napisano 8 Grudzień 2023 Jw. Strona druga, zdjęcie drugie od góry. Cytuj
formoza58 Napisano 9 Grudzień 2023 Napisano 9 Grudzień 2023 12 godzin temu, formoza58 napisał: Jw. Strona druga, zdjęcie drugie od góry. To, żeby było obok siebie. Cytuj
formoza58 Napisano 9 Grudzień 2023 Napisano 9 Grudzień 2023 Bardzo delikatna materia. Myślę o tych spalonych zwłokach w pobliżu zgliszcz budynku gospodarskiego, ale również bardzo blisko tankietki. Czy to nie wyciągnięte już z niej spalone zwłoki plut. pchor . Marcina Wieliczki? Cytuj
miroslav Napisano 9 Grudzień 2023 Napisano 9 Grudzień 2023 Nie sądzę . Maska p.gaz wz. 32 , bagnet przy pasie i manierka która przy temperaturach płonącego pojazdu powinna się stopić . Zestaw oporządzenia który utrudnia walkę w czołgu . Może został trafiony ratując Załogę lub we wcześniejszych walkach a pożar domostwa pozostawił obraz jaki widzimy . Jakkolwiek było - Cześć Jego Pamięci . Cytuj
pawel_breslau Napisano 9 Grudzień 2023 Napisano 9 Grudzień 2023 W dniu 10.03.2021 o 20:32, miroslav napisał: Poprzednie zdjęcie posiadało numer rolki i kolejny w serii b5a . Istnieje inne dla mnie ważniejsze z numerem b20a . Skoro pierwsze pochodzi z Opatowa następne powinny dotyczyć Mokrej . Dobry Duch tego forum podesłał mi onegdaj kilka fotek z zestawów w których znalazły się ujęcia 2 Baterii . Jakoś tak się składa że jeśli nad czymś się zastanawiam na aukcjach ukazują się dodatkowe uzupełniające informacje - obrazy . Tym razem było podobnie , jak sądzę ... cdn . To czasami nie będzie nasz wz 29? Cytuj
pawel_breslau Napisano 10 Grudzień 2023 Napisano 10 Grudzień 2023 11 godzin temu, miroslav napisał: A to nie Horch Kfz 15 ? Jeśli chodzi o auto to być może, lecz jeśli zechciałby szanowny jegomość powiększyć zdjęcie, zapewne zauważyłby zaznaczoną część fotografii, o którą zapytałem. Cytuj
miroslav Napisano 10 Grudzień 2023 Napisano 10 Grudzień 2023 Wybacz Pawle- ciężkie myśli wczoraj a pora późna. Cytuj
pawel_breslau Napisano 10 Grudzień 2023 Napisano 10 Grudzień 2023 4 minuty temu, miroslav napisał: Wybacz Pawle- ciężkie myśli wczoraj a pora późna. Nie żywię urazy, wszyscy mamy czasami cięższe dni. Cytuj
pawel_breslau Napisano 10 Grudzień 2023 Napisano 10 Grudzień 2023 4 godziny temu, bjar_1 napisał: Tak, wygląda na polski kbk. Już zapewne się tego nie dowiemy, lecz ciekawe czy jako trofeum czy może na pewnym etapie bitwy zabrakło im wyrobów rodzimej produkcji. Cytuj
bjar_1 Napisano 10 Grudzień 2023 Napisano 10 Grudzień 2023 Nie sądzę, by mieli tam problem z bronią i amunicją ;) Cytuj
formoza58 Napisano 10 Grudzień 2023 Napisano 10 Grudzień 2023 1 godzinę temu, bjar_1 napisał: Nie sądzę, by mieli tam problem z bronią i amunicją ;) Chyba tak, a obok na standardowym stojaku stoi drugi. Ciekawe te hełmy, ani polskie " salamandry, ani szkopskie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi