miroslav Napisano 21 Sierpień 2022 Share Napisano 21 Sierpień 2022 Henschel Hs 126 - Łobodno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 22 Sierpień 2022 Share Napisano 22 Sierpień 2022 Uzupełnienie do jw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miroslav Napisano 22 Sierpień 2022 Share Napisano 22 Sierpień 2022 jw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 27 Wrzesień 2022 Share Napisano 27 Wrzesień 2022 Chyba Mokra, z albumu Pz.Rgt.36 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 27 Wrzesień 2022 Share Napisano 27 Wrzesień 2022 Super Bjar ;-) Pierwsze dwie fotografie to stanowiska 2 baterii 2 DAK-u. trzecie może również lub 3 bateria. Warto było doczekać w cierpliwości na nie. Dzięki Wielkie Bardzo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miroslav Napisano 12 Październik 2022 Share Napisano 12 Październik 2022 Wspomniałem o powiązaniach ostatniej serii ujęć z wcześniej przedstawionymi obrazami . Możecie traktować moje uwagi jako pozbawione podstaw domysły i dywagacje jednak nie można złożyć puzzli bez wielokrotnych prób dopasowania . W moim przypadku pojawiające się na aukcjach zdjęcia to droga do kolejnych- nierozpoznanych . Trzy fotografie z oznaczonymi okręgiem elementami wspólnymi , tj. powalone drzewo oraz murowane słupy ogrodzenia . Ps. drobna uwaga - aby aukcja nie zakończyła się finansową masakrą chętnych, fotki powinny trafić na forum w ostatnim dniu . Z tego powodu nieco opóźniałem wcześniejsze hmm .."odkrycia " . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RDW60 Napisano 12 Październik 2022 Share Napisano 12 Październik 2022 (edytowane) Muszę się z Tobą zgodzić Miroslav, w takich okolicznościach warto poczekać z opisem zdjęć. Sam nawet na tym Forum prosiłem niektórych użytkowników o powstrzymanie się z rozpoznaniem. Ja już 28. 09. wysłałem maila z tymi fotkami do Formozy. Moim zdaniem to fotka TKS-a chor. Marcina Wieliczko, nawet hełm jeszcze leży na pojeździe. Edytowane 12 Październik 2022 przez RDW60 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 12 Październik 2022 Share Napisano 12 Październik 2022 13 minut temu, RDW60 napisał: Moim zdaniem to fotka TKS-a chor. Marcina Wieliczko, nawet hełm jeszcze leży na pojeździe. Tak to prawda, jedno ze zdjęć zamieszczonych w tym wątku. A hełm leżący na jednym zdjęć przed tankietką, został podniesiony i położony zapewne na pancerz. Pewnie hełm drugiego pancerniaka, który ranny ocalał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miroslav Napisano 18 Listopad 2022 Share Napisano 18 Listopad 2022 Czy warto czekać ?:) Odnalezienie tego niepozornego ujęcia zajęło mi 10 lat . Wysadzony most w Krzepicach na Liswarcie - w tle Synagoga . Zdjęcie uzupełnia wcześniej zamieszczone o widok z drugiej strony . Może na aukcjach były dziesiątki innych ale nie potrafiłem rozpoznać ? Sądzę - związek fotografii z tematem był omawiany więc nie powtarzam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miroslav Napisano 21 Luty 2023 Share Napisano 21 Luty 2023 Nowe ujęcia z Mokrej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miroslav Napisano 21 Luty 2023 Share Napisano 21 Luty 2023 Fotki ciekawe ,mnie jednak najbardziej interesowało zdjęcie z poprzedniej serii . Niestety nie udało się pozyskać :( Zauważcie - nówka nie śmigana choć bita . Widać jak błyszczy się farba na pancerzu . Bardzo pasuje do Mokrej choć bez kolejnych ujęć nie będzie pewności . I nie jest to numer 141 z załączonego linku : http://wraki39.pobitwie.pl/picture.php?/29946/tags/2086-cpr36pz2c141 ( ten wrak "141 "stoi przed mostem w innej okolicy i sądzę można ustalić miejsce ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 21 Luty 2023 Share Napisano 21 Luty 2023 Farba się błyszczy bo deszczyk padał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 23 Luty 2023 Share Napisano 23 Luty 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekSz Napisano 5 Marzec 2023 Share Napisano 5 Marzec 2023 Dlatego trzeba zamieszczać zdjęcia z aukcji prawie natychmiast na forum. Może wtedy nie zaginą w zbiorach osoby, która być może zamieście je w swojej publikacji za kilka - kilkanaście lat. A może ich wcale nie zamieści. No i będą wtedy ogólnie znane więc mniej cenne i można będzie je kupić taniej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 5 Marzec 2023 Share Napisano 5 Marzec 2023 Snajper pozwala oszczędzić dużo kasy, sam używam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 5 Marzec 2023 Share Napisano 5 Marzec 2023 Teraz, bjar_1 napisał: Snajper pozwala oszczędzić dużo kasy, sam używam. Pewnie, że tak. Odkąd założyłem, nigdy nie żałowałem i jak dotąd nie żałuję ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 5 Marzec 2023 Share Napisano 5 Marzec 2023 Dobra rzecz, stawiasz zaporowo i możesz zapomnieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 5 Marzec 2023 Share Napisano 5 Marzec 2023 A potem piękny moment przypomnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian. Napisano 7 Marzec 2023 Share Napisano 7 Marzec 2023 Nie używam snajpera, a przez niego przegrałem kilka interesujących mnie aukcji. Lubię adrenalinę licytacji, ale jeszcze bardziej irytująca jest przegrana... P.S. przegrane fotki nie wypłynęły mimo upływu wielu lat. .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 8 Marzec 2023 Share Napisano 8 Marzec 2023 Ze snajperem też nie zawsze się udaje ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 8 Marzec 2023 Share Napisano 8 Marzec 2023 Dobra, zamiast wpływać na Snajpera, zachęcać ach och itp, jest aktualnie okazja do zdjęcia z Mokra III i znanego wraku, zdmuchniętego przez , być może ' piąte działo"... W tym przypadku, spokojna głowa, sniper nie przeszkodzi... https://allegrolokalnie.pl/oferta/bitwa-mokra-klobuck-czestochowa-wehrmacht-1939 Zdrowia sukcesu i spokoju ducha ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 11 Marzec 2023 Share Napisano 11 Marzec 2023 Znany osobnik kupujący na ebaju, a później wystawiający na naszym allegro z chorą ceną. Trudno, co robić (cytując klasyka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cezary czarek Napisano 17 Marzec 2023 Share Napisano 17 Marzec 2023 (edytowane) Czy Panowie dacie zgodę na wrzucenie kilku zdjęć na fb Bitwa pod Mokrą. Historycznie i Ciekawie ? Edytowane 17 Marzec 2023 przez cezary czarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cezary czarek Napisano 17 Marzec 2023 Share Napisano 17 Marzec 2023 W dniu 23.02.2023 o 19:53, bjar_1 napisał: Jeśli to jest 2 bateria to poprawej stronie leży nasz poległy oficer Kamil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cezary czarek Napisano 17 Marzec 2023 Share Napisano 17 Marzec 2023 W dniu 23.02.2023 o 19:53, bjar_1 napisał: ppor Kamil de Pourbaix poległ podczas ataku niemieckich czołgów na II baterię 2 DAK w granicach 15 00. Pośmiertnie odznaczony Virtuti Militarii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi