rudolf Posted December 18, 2008 Author Share Posted December 18, 2008 Witam.Wiem,że w różnych regionach polski są różne pomysły i wynalazki kulinarne,od mięs,ryb,ciast po wynalazki procentowe.Proponuję pochwalić się swoimi wyrobami i przepisami.U mnie na północy na początku grudnia robimy swojską kiełbasę,wisi tak nawet do polowy stycznia w nieogrzewanym miejscu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rudolf Posted December 18, 2008 Author Share Posted December 18, 2008 Pózniej czas na wędzenie łososi na zimno.Doba w soli,po soleniu doba suszenia,po suszeniu 3doby w delikatnym dymie drzewa liściastego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rudolf Posted December 18, 2008 Author Share Posted December 18, 2008 Tlące się trociny bez ognia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rudolf Posted December 18, 2008 Author Share Posted December 18, 2008 Węgorze jeszcze sie mrożą w bryle lodu od końca sierpnia.Dam foto po uwędzeniu.Procenty niestety kupieckie.To wszystko z tych tradycyjnych smakołyków. Link to comment Share on other sites More sharing options...
woytas Posted December 18, 2008 Share Posted December 18, 2008 teraz przegioles... - przed sniadaniem?Kurde ale fajne zarcie Wam sie szykuje :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
danieloff Posted December 18, 2008 Share Posted December 18, 2008 Rudolfie, a nie robisz przypadkiem u siebie jakiegoś zlotu??? Chyba pojadę na wykopki w twoje strony i odwiedzę Cię przechodząc przypadkiem" (nie sam, z flaszką):-) Pewnie trafię po zapachu ze spiżarni lub wędzarni... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rudolf Posted December 18, 2008 Author Share Posted December 18, 2008 danieloff trafisz bez problemu w poniedziałek węgorze idą do wedzenia a przy tym bez płynów poprawiajacych humor się nie obejdzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
banderas Posted December 18, 2008 Share Posted December 18, 2008 Cze.Wchodzę w tą ipre z domowym poprawiaczem humoru.pzdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
danieloff Posted December 18, 2008 Share Posted December 18, 2008 Ja mogę zaoferować PKWN* wyrobu mojego teścia i chleb z kminkiem domowego wypieku mojej żony:-)* PKWN - Podlaski Koniak Wytwarzany Nocą Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swiety82 Posted December 18, 2008 Share Posted December 18, 2008 Ja mam chęć zrobić samemu kaszankę, zbieram już składniki :D Oczywiście parzona, całe wykonanie na kuchni kaflowej, nie jakieś kuchenki gazowe... Link to comment Share on other sites More sharing options...
8total4 Posted December 18, 2008 Share Posted December 18, 2008 Karpik.. gdzie jest Karpik ?:Dpozdro! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kokesh Posted December 18, 2008 Share Posted December 18, 2008 Pewnie czyści łuski :):):) Pozdro... Link to comment Share on other sites More sharing options...
woytas Posted December 18, 2008 Share Posted December 18, 2008 heheheJakos Karpiola od kilku dni nie widac - wyjechal juz na swieta?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
traper6 Posted December 18, 2008 Share Posted December 18, 2008 Ponieśli go...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
beero Posted December 18, 2008 Share Posted December 18, 2008 a drzwiach ponieśli..." :))) Link to comment Share on other sites More sharing options...
beero Posted December 18, 2008 Share Posted December 18, 2008 Prawdziweczki suszone w mleku namoczone,potem z buleczką przemielonei z pieprzem,i solą jako mielone kotleciki usmażone. PYCHA WIGILIJNAZDROW Link to comment Share on other sites More sharing options...
karpik Posted December 18, 2008 Share Posted December 18, 2008 W zaświatach co roku. Obole indywidualnie wysłane- priorytetem. Listonosz będzie nierasowo ciemny...Ave. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.