Skocz do zawartości

Świąteczne przysmaki - kulinarne tradycje.


rudolf

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.
Wiem,że w różnych regionach polski są różne pomysły i wynalazki kulinarne,od mięs,ryb,ciast po wynalazki procentowe.
Proponuję pochwalić się swoimi wyrobami i przepisami.
U mnie na północy na początku grudnia robimy swojską kiełbasę,wisi tak nawet do polowy stycznia w nieogrzewanym miejscu.

Napisano

Pózniej czas na wędzenie łososi na zimno.
Doba w soli,po soleniu doba suszenia,po suszeniu 3doby w delikatnym dymie drzewa liściastego.

Napisano

Węgorze jeszcze sie mrożą w bryle lodu od końca sierpnia.
Dam foto po uwędzeniu.

Procenty niestety kupieckie.
To wszystko z tych tradycyjnych smakołyków.

Napisano
Rudolfie, a nie robisz przypadkiem u siebie jakiegoś zlotu??? Chyba pojadę na wykopki w twoje strony i odwiedzę Cię przechodząc przypadkiem" (nie sam, z flaszką):-) Pewnie trafię po zapachu ze spiżarni lub wędzarni...
Napisano
danieloff trafisz bez problemu w poniedziałek węgorze idą do wedzenia a przy tym bez płynów poprawiajacych humor się nie obejdzie.
Napisano
Prawdziweczki suszone w mleku namoczone,potem z buleczką przemielone
i z pieprzem,i solą jako mielone kotleciki usmażone. PYCHA WIGILIJNA
ZDROW

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie