rudolf Napisano 18 Grudzień 2008 Autor Napisano 18 Grudzień 2008 Witam.Wiem,że w różnych regionach polski są różne pomysły i wynalazki kulinarne,od mięs,ryb,ciast po wynalazki procentowe.Proponuję pochwalić się swoimi wyrobami i przepisami.U mnie na północy na początku grudnia robimy swojską kiełbasę,wisi tak nawet do polowy stycznia w nieogrzewanym miejscu.
rudolf Napisano 18 Grudzień 2008 Autor Napisano 18 Grudzień 2008 Pózniej czas na wędzenie łososi na zimno.Doba w soli,po soleniu doba suszenia,po suszeniu 3doby w delikatnym dymie drzewa liściastego.
rudolf Napisano 18 Grudzień 2008 Autor Napisano 18 Grudzień 2008 Węgorze jeszcze sie mrożą w bryle lodu od końca sierpnia.Dam foto po uwędzeniu.Procenty niestety kupieckie.To wszystko z tych tradycyjnych smakołyków.
woytas Napisano 18 Grudzień 2008 Napisano 18 Grudzień 2008 teraz przegioles... - przed sniadaniem?Kurde ale fajne zarcie Wam sie szykuje :)
danieloff Napisano 18 Grudzień 2008 Napisano 18 Grudzień 2008 Rudolfie, a nie robisz przypadkiem u siebie jakiegoś zlotu??? Chyba pojadę na wykopki w twoje strony i odwiedzę Cię przechodząc przypadkiem" (nie sam, z flaszką):-) Pewnie trafię po zapachu ze spiżarni lub wędzarni...
rudolf Napisano 18 Grudzień 2008 Autor Napisano 18 Grudzień 2008 danieloff trafisz bez problemu w poniedziałek węgorze idą do wedzenia a przy tym bez płynów poprawiajacych humor się nie obejdzie.
banderas Napisano 18 Grudzień 2008 Napisano 18 Grudzień 2008 Cze.Wchodzę w tą ipre z domowym poprawiaczem humoru.pzdr.
danieloff Napisano 18 Grudzień 2008 Napisano 18 Grudzień 2008 Ja mogę zaoferować PKWN* wyrobu mojego teścia i chleb z kminkiem domowego wypieku mojej żony:-)* PKWN - Podlaski Koniak Wytwarzany Nocą
Swiety82 Napisano 18 Grudzień 2008 Napisano 18 Grudzień 2008 Ja mam chęć zrobić samemu kaszankę, zbieram już składniki :D Oczywiście parzona, całe wykonanie na kuchni kaflowej, nie jakieś kuchenki gazowe...
woytas Napisano 18 Grudzień 2008 Napisano 18 Grudzień 2008 heheheJakos Karpiola od kilku dni nie widac - wyjechal juz na swieta??
beero Napisano 18 Grudzień 2008 Napisano 18 Grudzień 2008 Prawdziweczki suszone w mleku namoczone,potem z buleczką przemielonei z pieprzem,i solą jako mielone kotleciki usmażone. PYCHA WIGILIJNAZDROW
karpik Napisano 18 Grudzień 2008 Napisano 18 Grudzień 2008 W zaświatach co roku. Obole indywidualnie wysłane- priorytetem. Listonosz będzie nierasowo ciemny...Ave.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.