kopacz09 Napisano 8 Listopad 2008 Autor Share Napisano 8 Listopad 2008 18,50 kilo do huty , same do mausera . 4 ostatnie wypady to prawie 50 kilo , sam mosiądz :) ale swojego rekordu jeszcze nie pobiłem - 6 wypadów 78 kilogramów łusek mosin , mauser . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackdog Napisano 8 Listopad 2008 Share Napisano 8 Listopad 2008 hehe, czyli delikatnie licząc koło 2 stówek jesteś do przodu :) przynajmniej google tak twierdzi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kobieras39 Napisano 8 Listopad 2008 Share Napisano 8 Listopad 2008 moim zdaniem nie ma czym sie szczycic bo młodzi poszukiwacze za pare lat takimi łuskami by nie pogardzili a tak ida na przetop ;/ nie wiem moze to dziwne ale ja wolalbym w lesie zostawić dla następnych pokoleń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackdog Napisano 8 Listopad 2008 Share Napisano 8 Listopad 2008 no owszem , trochę złomiarstwo :) ale tez nie można popadać w skrajności :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Renald Napisano 8 Listopad 2008 Share Napisano 8 Listopad 2008 Dam Ci za to 50% więcej niż skup.Jeżeli chcesz napisz na: renald1914@gmail.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BUNNY Napisano 8 Listopad 2008 Share Napisano 8 Listopad 2008 Tu trzeba płakac a nie sie cieszyc. Rownie dobrze mogłbys pojechac i sprzedac czołg do huty... ehh poszukiwacze" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 8 Listopad 2008 Share Napisano 8 Listopad 2008 kopacz masz się czym chwalić................ co to, forum dla złomiarzy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr777 Napisano 8 Listopad 2008 Share Napisano 8 Listopad 2008 Nie ma się czym chwalić sporo osób by się ucieszyło z takich łusek na początek to zawsze coś a dzięki takim jak ty niedługo nie będzie tej satysfakcji.Bez obrazy ale szkoda mi tych łuseczek że tak marnie skończą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1514 Napisano 8 Listopad 2008 Share Napisano 8 Listopad 2008 dokladnie...po cholere to na złom oddawać ?? lepiej zostawić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trooper85 Napisano 8 Listopad 2008 Share Napisano 8 Listopad 2008 Panter, Tygrysów i wszel;kiej maści innych panzerów na polach też kiedyś stało pełno.Nie ma się czym chwalić :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasjan2000 Napisano 8 Listopad 2008 Share Napisano 8 Listopad 2008 Skandal!!! Tyle dobra idzie na przemiał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keniker Napisano 8 Listopad 2008 Share Napisano 8 Listopad 2008 Wez ja jak znajde jedną łuske mosięzną od mausera to sie ciesze jak dziecko bo u mnie trudo u taką łuska a ten do skupu to wiezie eehhh dal bys troche a nie :(( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TIX Napisano 9 Listopad 2008 Share Napisano 9 Listopad 2008 no bez jaj .. .tego produkowane było miliony sztuk a wy się podniecacie paroma kilogramami ? to tak jak z boratynkami - za 400 lat będą się jeszcze trafiać. huta, przetop i juz ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 9 Listopad 2008 Share Napisano 9 Listopad 2008 Źle zrobiłeś kolego, mogłeś sprzedac na allegro.pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majorian Napisano 9 Listopad 2008 Share Napisano 9 Listopad 2008 Również nie widzę powodów do samozadowolenia. Lepiej było nie podnosić tych łusek z ziemi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
felfree Napisano 9 Listopad 2008 Share Napisano 9 Listopad 2008 bez komentarza........... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majros Napisano 9 Listopad 2008 Share Napisano 9 Listopad 2008 No tak bez jaj, widzę że prestiż naszego hobby rozbija się po salonach czytaj po skupach złomu. A podobno co drugi poszukiwacz to pasjonat historii, świadomy zagubionych świadectw historii. Kopacz mam nadzieje że na złomie nie mówisz że jesteś poszukiwaczem, broń Boże nie używaj tego słowa, absolutnie pod żadnym pozorem nigdy:):) to tak jak by wędkarza mylono z kłusownikiem, jeszcze przez pomyłkę przyłatasz nam wszystkim wizerunek złomiarzy:):):) Bądź twardym facetem i sam przyjmij to brzemię złomiarza i noś je dumnie:):)P.s Nie obrażaj się, potraktuj to jako żart:):)Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szyna Napisano 9 Listopad 2008 Share Napisano 9 Listopad 2008 Wstyd!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ensiferum3 Napisano 9 Listopad 2008 Share Napisano 9 Listopad 2008 Ahh... Te opowieści jak to ojciec idąc do szkoły z kumplami się hełmem bawili lub babcia wybierająca gnojówkę hełmem na trzonie, lub dziadek który opinał pokrzywy dla królików pasem a potem ciął linę kordzikiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 9 Listopad 2008 Share Napisano 9 Listopad 2008 wstyd, nie ma się czym szczycić, a za klikadziesiąt lat młody poszukiwacz już nawet za tymi łuskami będzie się musiał mocno rozglądać bo ktoś się połaszczył na pare stówek ps: kiedyś na złom oddawali hełmy skrzynki po ammo , a teraz Panie rarytasy, tak będzie kiedyś i z łuskamiPozdrOtomekk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loszo_ZCH Napisano 9 Listopad 2008 Share Napisano 9 Listopad 2008 No fakt Nieco szkoda tych łuseczek, ja tam np. jak jakies znajde zwlaszzca mauserki to zabieram czyszcze i do kolekcji. Ciekawi mnie tylko ile z posród tych zezłomowanych miao bicia których nei posiadam, zapewnie bardzo wiele i tego zal. Ale fakt faktem,że zapewne tego w ziemi są jeszcze setki miliomów, ale z kazdym rokiem coraz mniej, a co z tym idzie nędą one stawały sie coraz ciekawszymi fantami. p.s A ja była moja radość jak znalazłem swoja pierwszą łuske, a była to PPSz późniejsza zmora poszykiwan. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kobieras39 Napisano 9 Listopad 2008 Share Napisano 9 Listopad 2008 pogratulować co niektórym myślenia że to miliony sztuk , bagnetów też miliony sztuk były i mnóstwo poszło na złom i teraz nie ma już tego dużo , czyli myśląc jak niektórzy wypowiadający się tutajznawcy" wywieźmy wszystko na złom , przecież łusek do 75 tek tez były miliony do 88 też , a po cholere ma ktoś za sto lat znaleźć coś w ziemi po co , łuski które są niemym świadkiem bitwy które pozwalają ustalić jej przebieg , po co mają byc w ziemi na złom je , dla archeologów za 100 czy 200 lat przeciez nie będzie to potrzebne(IRONIA)!!! lepiej puszki po piwie zbierać jak chce się na złomie zarabiaćnie rozumiem czasem takiego myslenia za to dostrzegam odwieczny konflikt poszukiwacz-archeolog Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
płomyk Napisano 9 Listopad 2008 Share Napisano 9 Listopad 2008 Kopacz 09 po co chodzisz z wykrywka ?? zeby poznawac nasza POLSKA historie i kolekcjonowac jej swiadectwa czy dorabiac sie na zlomie niszcac świadectwa historii?? powiem jedno zastanów sie trzy razy zanim cos zrobisz z jakims fantem bo widze ze sam niewiesz czym sie dokladnie zajmujesz. poczytaj posty wyzej dla mnie jestes podjaranym gosciem co kupil wykrywke i niewie co z nia robic ostatnio takiego spotkalem zobaczl pare fantow podjaral sie chcial zebym mu kupil bo myslal ze cuda wykopie a niewiedzial daty wybuchu 1 lub 2 wojny swiatowej. ZENADA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
liha Napisano 9 Listopad 2008 Share Napisano 9 Listopad 2008 co wyście już powariowali do reszty??? Człowiek chce sobie zarobić , używa trochę do tego wykrywki, nazbierał tego śmiecia i chce sprzedać a wszyscy naskoczyli jakby galerię narodową wyrzucał. To tylko łuski, ludzie nie zachowujcie się jak psy ogrodnika i nie wygadujcie głupot jakie to skarby do huty nie idą.... to tylko dziadowskie łuski hahahaha pozdrawiam.liha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopacz09 Napisano 9 Listopad 2008 Autor Share Napisano 9 Listopad 2008 chyba nie zniosę tej krytyki :( jak w radiu z torunia :) 99% jednym głosem , wstyyyyd !!!!!"temu żal , u tego nie ma , tamten coś innego , ten hemoroidy . proponuję podnieść 4 litery , pojechać pokopać i nie będzie problemu . i nie zadręczajcie się moi drodzy ..... tymi śmieciami z mosiądzu ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.