Skocz do zawartości

to się w skupie ucieszyli :)

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 114
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
No tak bez jaj, widzę że prestiż naszego hobby rozbija się po salonach czytaj po skupach złomu. A podobno co drugi poszukiwacz to pasjonat historii, świadomy zagubionych świadectw historii.

Kopacz mam nadzieje że na złomie nie mówisz że jesteś poszukiwaczem, broń Boże nie używaj tego słowa, absolutnie pod żadnym pozorem nigdy:):) to tak jak by wędkarza mylono z kłusownikiem, jeszcze przez pomyłkę przyłatasz nam wszystkim wizerunek złomiarzy:):):) Bądź twardym facetem i sam przyjmij to brzemię złomiarza i noś je dumnie:):)

P.s Nie obrażaj się, potraktuj to jako żart:):)
Pozdrawiam.

wstyd, nie ma się czym szczycić, a za klikadziesiąt lat młody poszukiwacz już nawet za tymi łuskami będzie się musiał mocno rozglądać bo ktoś się połaszczył na pare stówek
ps: kiedyś na złom oddawali hełmy skrzynki po ammo , a teraz Panie rarytasy, tak będzie kiedyś i z łuskami
PozdrO
tomekk

No fakt Nieco szkoda tych łuseczek, ja tam np. jak jakies znajde zwlaszzca mauserki to zabieram czyszcze i do kolekcji. Ciekawi mnie tylko ile z posród tych zezłomowanych miao bicia których nei posiadam, zapewnie bardzo wiele i tego zal.

Ale fakt faktem,że zapewne tego w ziemi są jeszcze setki miliomów, ale z kazdym rokiem coraz mniej, a co z tym idzie nędą one stawały sie coraz ciekawszymi fantami.

p.s A ja była moja radość jak znalazłem swoja pierwszą łuske, a była to PPSz późniejsza zmora poszykiwan.

pogratulować co niektórym myślenia że to miliony sztuk , bagnetów też miliony sztuk były i mnóstwo poszło na złom i teraz nie ma już tego dużo , czyli myśląc jak niektórzy wypowiadający się tutajznawcy" wywieźmy wszystko na złom , przecież łusek do 75 tek tez były miliony do 88 też , a po cholere ma ktoś za sto lat znaleźć coś w ziemi po co , łuski które są niemym świadkiem bitwy które pozwalają ustalić jej przebieg , po co mają byc w ziemi na złom je , dla archeologów za 100 czy 200 lat przeciez nie będzie to potrzebne(IRONIA)!!! lepiej puszki po piwie zbierać jak chce się na złomie zarabiać
nie rozumiem czasem takiego myslenia za to dostrzegam odwieczny konflikt poszukiwacz-archeolog

Kopacz 09 po co chodzisz z wykrywka ?? zeby poznawac nasza POLSKA historie i kolekcjonowac jej swiadectwa czy dorabiac sie na zlomie niszcac świadectwa historii?? powiem jedno zastanów sie trzy razy zanim cos zrobisz z jakims fantem bo widze ze sam niewiesz czym sie dokladnie zajmujesz. poczytaj posty wyzej dla mnie jestes podjaranym gosciem co kupil wykrywke i niewie co z nia robic ostatnio takiego spotkalem zobaczl pare fantow podjaral sie chcial zebym mu kupil bo myslal ze cuda wykopie a niewiedzial daty wybuchu 1 lub 2 wojny swiatowej. ZENADA

co wyście już powariowali do reszty??? Człowiek chce sobie zarobić , używa trochę do tego wykrywki, nazbierał tego śmiecia i chce sprzedać a wszyscy naskoczyli jakby galerię narodową wyrzucał. To tylko łuski, ludzie nie zachowujcie się jak psy ogrodnika i nie wygadujcie głupot jakie to skarby do huty nie idą.... to tylko dziadowskie łuski hahahaha pozdrawiam.liha

chyba nie zniosę tej krytyki :(
jak w radiu z torunia :) 99% jednym głosem , wstyyyyd !!!!!"
temu żal , u tego nie ma , tamten coś innego , ten hemoroidy . proponuję podnieść 4 litery , pojechać pokopać i nie będzie problemu . i nie zadręczajcie się moi drodzy ..... tymi śmieciami z mosiądzu ...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie