Skocz do zawartości

Famo w Tomaszowie

krzysiek1105tm

Rekomendowane odpowiedzi

>>Szczególnie język używany przez moderatorów jest porażający.
Ja ten język nazwał bym raczej emocjonalnym.
Ale i tak polecam forum. Szczególnie tym, których interesują wydobycia sprzętu w Polsce. Bardzo obszerna ilość materiału + unikalne zdjęcia.

Jeśli na forcie są jeszcze jakieś (a pewnie są ) cenne graty powinny trafić do tych jednostek (prywatne ,samorządowe ,państwowe) muzealnych które się nimi zaopiekują .
Zapewne teraz pana Kobalczyka czeka nasze Polski piekiełko.
Kto może niech udzieli panu Kobalczykowi pomocy i dobrych fachowych rad dla dobra FAMO.
Chyba już jesteśmy zmęczeni tymi ciągłymi wojenkami.
pozdr.
Zbyszek/Oksio

Niestety ale zapewne co ekipa Skansenu nie zrobi przy FAMO będzie to obszernie krytykowane. Tak jak to jest z Rosi i Lufcikiem...
Choć każdy zapomina że to były pierwsze tego typu odbudowy w kraju i nie czekano z tym przez lata. Choćby z tego powodu można by spojrzeć na ewentualne niedociągnięcia ze zrozumieniem
pozdrawiam

• 2 weeks later...
  • 2 years later...
Witam. Wątek już trochę leciwy, ale przypomniałem sobie że po szeroko nagłośnianej akcji przewiezienia Famo do Tomaszowa nic o nim nie słychać. Może ktoś wie czy jednak remont ma miejsce, czy też postępuję dalsza degradacja zabytku rozpoczęta przez MWP.

Podobno dopiero w tym roku dostali od konserwatora zabytków wymagania co do odbudowy pojazdu, które były niezbędne do jej rozpoczęcia. Kiedyś czytałem że mają również nadzieję przejęcia kolejnych pojazdów wydobytych z Pilicy a obecnie zalegających na zapleczu fortów na Sadybie .

• 5 months later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie