Skocz do zawartości

Fikcja?

Tuszek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.
Znalazłem takie zdjęcie w sieci. Moim zdaniem to dość udany fotomontaż. Też tak sądzicie? Czy może wiecie coś więcej na temat tego zdjęcia?

Pozdrawiam, Tuszek.

• Odpowiedzi 57
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Wg. mnie żaden fotomontaż.
Postać Niemca nie jest jakoś przesadnie powiększona" . Zwrocie uwagę na głowy wielkości są takie same.
Po co ktoś miałby kopiować poszczególne drzewa ( nie lepiej dać ewentualnie nowe tło ) Fotka zrobiona w warunkach frontowych można założyć ze osoby te schroniły sie w okopach czy umocnieniach.
Źle wykadrowana, nie ostra, amatorska fotografia - oryginalna.
Ot takie trofeum frontowe
Napisano
Odkrywcy ! Naprawde uważacie że to jest dziwne ubranie.
Nie wiem jak ten ubiór nazywał się po rosyjcku ale u nas starzy ludzie nazywali na nie Łopotuny "
Napisano
Tło to dwa powtrórzone tła jednego zdjęcia(trawa, drzewa); sklejone z nieudolną próbą kamuflażu".
Na lewej cześci zdjęcia dodany karabin, na prawej osobno kobiety i szwab.
Napisano
Żołnierze wehrmachtu to tacy sami zbrodniarze jak ss i inna nazistowska banda.Lubowali się w takich fotkach jak mordowali ludzi,pewnie chcieli się pochwalić rodzinie.
Co do tego akurat zdięcia to ciężko mi się jednoznacznie wypowiedzieć,ale istnieje masę innych gdzie uśmiechnięci żołnierze wieszają bądź rozstrzeliwują ludzi.
Zdięcie jest w lustrzanym odbiciu.
Napisano
zauważyłem coś co może śwadczyć jednak o zastosowaniu małożenia obrazów. Bije sie w piersi

Ale sens i wizja autora (ów) fotki jest jaknajbardziej prawdopodobny
Napisano
fajnie kombinujesz ale ....

Spójż jednak gdzie celuje faszysta ?

Czy to akt łaski raczej nie poprostu obrazy nie są wpasowane" pozatym śwtatłocień resztę może zdradzać
Napisano

Hmm kółko - tutaj coś nie pasuje... stopa? cień ręki?

I różnice w ostrości na krawędziach przedmiotów - lufa karabinu a ubiory postaci.

ale nic nie stoi na przeszkodzie żeby taką fotografię ktoś kiedyś popełnił :)

Napisano
Tak jak przedmówca -dziać się oczywiście mogło , ale jeszcze jeden cios co do oryginalności zdjątka ;czystość ubiorów FRONTOWYCH tak Adolfa jak i Nataszek.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie