Tuszek Napisano 22 Październik 2008 Autor Napisano 22 Październik 2008 Witam.Znalazłem takie zdjęcie w sieci. Moim zdaniem to dość udany fotomontaż. Też tak sądzicie? Czy może wiecie coś więcej na temat tego zdjęcia?Pozdrawiam, Tuszek.
8total4 Napisano 23 Październik 2008 Napisano 23 Październik 2008 i porównaj wielkośc niemca z kobietą klęczącą najblizej niego, nie wydaje Ci się dziwnie większa??Skala... :)pozdro!
Swiety82 Napisano 23 Październik 2008 Napisano 23 Październik 2008 Wątpię aby niemiec usadowił" kobiety obok karabinu maszynowego, a potem jeszcze sobie w tym siedział po wykonaniu egzekucji....
ZUBIKED Napisano 23 Październik 2008 Napisano 23 Październik 2008 Wg. mnie żaden fotomontaż. Postać Niemca nie jest jakoś przesadnie powiększona" . Zwrocie uwagę na głowy wielkości są takie same. Po co ktoś miałby kopiować poszczególne drzewa ( nie lepiej dać ewentualnie nowe tło ) Fotka zrobiona w warunkach frontowych można założyć ze osoby te schroniły sie w okopach czy umocnieniach. Źle wykadrowana, nie ostra, amatorska fotografia - oryginalna.Ot takie trofeum frontowe
Swiety82 Napisano 23 Październik 2008 Napisano 23 Październik 2008 Czy ktoś może podpowiedzieć co kobieta ma na piersi? Czy to jakaś obozowa odzież?
BRAT_MIH Napisano 23 Październik 2008 Napisano 23 Październik 2008 Jakiś malutki ten szwabek. I kobiety dziwnie ubrane.
ZUBIKED Napisano 23 Październik 2008 Napisano 23 Październik 2008 Odkrywcy ! Naprawde uważacie że to jest dziwne ubranie.Nie wiem jak ten ubiór nazywał się po rosyjcku ale u nas starzy ludzie nazywali na nie Łopotuny "
karpik Napisano 23 Październik 2008 Napisano 23 Październik 2008 Tło to dwa powtrórzone tła jednego zdjęcia(trawa, drzewa); sklejone z nieudolną próbą kamuflażu".Na lewej cześci zdjęcia dodany karabin, na prawej osobno kobiety i szwab.
ZUBIKED Napisano 23 Październik 2008 Napisano 23 Październik 2008 Użyłem stempla klonujacego, pokazuje to że drzewa nie są identyczne, Nie mialo to by żadnego sensu kopiowanie tła.
riteks Napisano 23 Październik 2008 Napisano 23 Październik 2008 Żołnierze wehrmachtu to tacy sami zbrodniarze jak ss i inna nazistowska banda.Lubowali się w takich fotkach jak mordowali ludzi,pewnie chcieli się pochwalić rodzinie.Co do tego akurat zdięcia to ciężko mi się jednoznacznie wypowiedzieć,ale istnieje masę innych gdzie uśmiechnięci żołnierze wieszają bądź rozstrzeliwują ludzi.Zdięcie jest w lustrzanym odbiciu.
ZUBIKED Napisano 23 Październik 2008 Napisano 23 Październik 2008 zauważyłem coś co może śwadczyć jednak o zastosowaniu małożenia obrazów. Bije sie w piersiAle sens i wizja autora (ów) fotki jest jaknajbardziej prawdopodobny
karpik Napisano 23 Październik 2008 Napisano 23 Październik 2008 Uparciuch z Ciebie:) Ta lewa cześć zdjęcia może być prawdziwa.Na prawej osoby na 100% są dodane- pewnie z innego zdjęcia.
karpik Napisano 23 Październik 2008 Napisano 23 Październik 2008 pewnie z innego zdjęcia" i jak najbardziej prawdopodobny"
ZUBIKED Napisano 23 Październik 2008 Napisano 23 Październik 2008 fajnie kombinujesz ale ....Spójż jednak gdzie celuje faszysta ?Czy to akt łaski raczej nie poprostu obrazy nie są wpasowane" pozatym śwtatłocień resztę może zdradzać
herbstnebel Napisano 23 Październik 2008 Napisano 23 Październik 2008 Hmm kółko - tutaj coś nie pasuje... stopa? cień ręki?I różnice w ostrości na krawędziach przedmiotów - lufa karabinu a ubiory postaci.ale nic nie stoi na przeszkodzie żeby taką fotografię ktoś kiedyś popełnił :)
zabor Napisano 23 Październik 2008 Napisano 23 Październik 2008 Tak jak przedmówca -dziać się oczywiście mogło , ale jeszcze jeden cios co do oryginalności zdjątka ;czystość ubiorów FRONTOWYCH tak Adolfa jak i Nataszek.
Tuszek Napisano 23 Październik 2008 Autor Napisano 23 Październik 2008 Widzę, że wywiązała się ładna dyskuja :)Jak dla mnie, wnioskując wasze wypowiedzi, to jest jednak fake.
MrSmith Napisano 23 Październik 2008 Napisano 23 Październik 2008 Niemcy nie strzelali do bezbronnych. Więc to na pewno fake :)))
Gniewkos Napisano 23 Październik 2008 Napisano 23 Październik 2008 Ok 8 minut zabawy w Photoshopie. Jutro postaram się udowodnić czy to zdjęcie to fals czy nie:) jak widzicie możliwości są nieograniczone:)pozdro!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.