lina_90 Napisano 16 Listopad 2008 Share Napisano 16 Listopad 2008 j.w Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 16 Listopad 2008 Share Napisano 16 Listopad 2008 No narazie ogólny stan moich wrześniowych gratów :Ppzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowalinho Napisano 16 Listopad 2008 Share Napisano 16 Listopad 2008 Fajne :) Tylko ten adrian... brrr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 16 Listopad 2008 Share Napisano 16 Listopad 2008 adrianka takiego nabyłem nic nie ruszałem przy nim... ponoć przerobiony... nie wtajemniczałem się dokładnie w jego historie. W każdym razie jest na nim polskie khaki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowalinho Napisano 16 Listopad 2008 Share Napisano 16 Listopad 2008 ... mam nadzieję, ze zdajesz sobie sprawę, że to francuski wz26, nieużywany w przedwojennym Wojsku Polskim (w przeciwieństwie do wz15) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 16 Listopad 2008 Share Napisano 16 Listopad 2008 Amen. :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yasioo Napisano 16 Listopad 2008 Share Napisano 16 Listopad 2008 herer1 - uchylisz rąbka tajemnicy co za miejscówka? poligon? miejsce wrześniowej bitwy? a może Ty po prostu chodzisz po mojej miejscówce? wykopałem ostatnio 11 orzełków tylko takich wzorów jak prezentujesz i myślę czy to nie ktoś z konkurencji pisze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yasioo Napisano 16 Listopad 2008 Share Napisano 16 Listopad 2008 na przykład taka wczesna wersja orzełka wz.19 była pośród tych 11, wszystkie celowo zgięte w kulki przed wyrzuceniem, Łukasz cudotwórca przywrócił je do życia ze świetnym efektem, będą dalsze fotki...http://img522.imageshack.us/my.php?image=p1010045ez6.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szajka Napisano 17 Listopad 2008 Share Napisano 17 Listopad 2008 mam pytanko znalazłem nieśmiertelnik polski pusty ale widzę że nie ja pierwszy czy to jakiś zapas był ? czemu puste nosili przy sobie czy ktoś może mi odpowiedzieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 17 Listopad 2008 Share Napisano 17 Listopad 2008 nie kazdy dostal niesmiertelnik podczas mobilizacji, i zapewne uzupełniano braki..ewentualnie zapasówki przy zgubieniu..pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KonVonWin Napisano 17 Listopad 2008 Share Napisano 17 Listopad 2008 Nieśmiertelniki wręczano żołnierzom podczas mobilizacji i byli zobligowani do własnoręcznego ich wypełniania (wydrapani) ale bardzo często brakowało na to żolnierzowi czasu i moze środków więc zostawał taki pusty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yasioo Napisano 17 Listopad 2008 Share Napisano 17 Listopad 2008 mieszkam w Białymstoku, dzięki za odpowiedź herer1 - tym bardziej gratuluję bo trafić prostego orła to jest dopiero wyzwanie, zwłaszcza takie ładne, większość Twoich jak widzę jest z grubej blachy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 18 Listopad 2008 Share Napisano 18 Listopad 2008 Podręcznik znajduje się w moim wątku Półmisek z szafy... ale ponieważ to wrześniowe znalezisko pozwolę sobie zamieścić go także tutaj.Jeżeli macie jakieś większe info zapraszam do podzielenia się nim!Podręcznik dowódcy plutonu strzeleckiego. w całkiem niezłym stanie z wyjątkiem części okładki.Podręcznik wydany w Warszawie w roku 1939! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 18 Listopad 2008 Share Napisano 18 Listopad 2008 Jest nawet podpis chyba właściciela Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 18 Listopad 2008 Share Napisano 18 Listopad 2008 pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek825 Napisano 19 Listopad 2008 Share Napisano 19 Listopad 2008 To moje z wczoraj z nad Bzury oba czyste, a kolega znalazł orzełka mobilizacyjnego bez skrzydła . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boat88 Napisano 19 Listopad 2008 Share Napisano 19 Listopad 2008 radomiaczki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 19 Listopad 2008 Share Napisano 19 Listopad 2008 Może przydała by się DRUGA część tego świetnego wątku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowalinho Napisano 20 Listopad 2008 Share Napisano 20 Listopad 2008 Popieram, za długo się ładuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzerhrabia Napisano 20 Listopad 2008 Share Napisano 20 Listopad 2008 dokładnie popieram na wolnym łączu watek ładuje mi się z 2 minuty;/ a jest bardzo ciekawy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yasioo Napisano 21 Listopad 2008 Share Napisano 21 Listopad 2008 teraz trafić prostego to jest spory wyczyn. maszyny rolnicze robią swoje, jak tyle razy po tych orzełkach przejadą to i mało z nich zostanie niestety, najczęściej same tarczki, albo nawet kawałki tych tarczek, ekipa wyciąga może kilka prostych na rok albo prostują na zimno i wyglądają jak proste, a jak się przyjrzeć to prawda jest inna... ja swój ostatni prosty do którego nie trzeba było ingerencji jubilera wykopałem jakieś 3 lata temu... reszta grzana musiała być, fakt że kolega jest takim mistrzem że na niektórych nie poznasz grzania, wstawię fotki, może telefonem zrobię tak myślę yasiooxx@wp.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ubenfurer Napisano 22 Listopad 2008 Share Napisano 22 Listopad 2008 ptaszek wrześniowy , jeden z trzech ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ubenfurer Napisano 22 Listopad 2008 Share Napisano 22 Listopad 2008 skrzydełko zwichnięte , gruby mosiądz więc nie będzie problemu go zaleczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ubenfurer Napisano 22 Listopad 2008 Share Napisano 22 Listopad 2008 a tutaj mamy wrzesień z pewnego wzniesienia na polu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 10 Sierpień 2009 Share Napisano 10 Sierpień 2009 Wejdź w dział Konserwacja" i poszukaj-było wielokrotnie opisywane. Jest nawet temat przyklejony o czyszczeniu różnego rodzaju znalezisk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.