Skocz do zawartości

Tak wojuje bohaterska armia narodu wybranego :(

Rekomendowane odpowiedzi

O tym, Emes, należało pomyśleć ZANIM się oddało Żydom arabską ziemię. Teraz problem jest raczej nie do rozwiązania, bo Żydzi nie chcą oddać Arabom ani kawałka Jerozolimy (zapis w konstytucji Izraela mówi o wielkiej, niepodzielnej Jerozolimie" jako stolicy Izraela) i nie godzą się na powrót uchodźców palestyńskich, (podobno nie ma dla nich miejsca, ale przecież w ostatnich latach Żydzi przyjęli półtora miliona swych rosyjskojęzycznych ziomów, dla których miejsce się znalazło) a nie sądzę, żeby w ciągu najbliższych dziesięcioleci poglądy Żydów się zmieniły.

• Odpowiedzi 81
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Ale się pozmieniało!!! Ja już stary człowiek jestem i dobrze pamiętam rok 67 gdy po wojnie sześciodniowej Polacy dość powszechnie cieszyli się ze zwycięstwa Żydów, bo odbierali to jako porażkę nielubianej Rosji. A teraz masz, Prawdziwi Polacy popierają Arabów - może i dobrze, ale czy zastanowili się wcześniej nad tym, że Izrael powstał w dużym stopniu na bazie emigracji Żydów z Polski [początki jeszcze przed wojną].
Czy zastanowili się Prawdziwi Polacy nad tym, że jeżeli Izrael zniknie z mapy świata, to pewnie przyjdzie nam przyjąć tych parę milionów przedstawicieli narodu wybranego przez Pana Boga [tak mnie uczono na lekcjach religii], jako potomków polskich emigrantów żydowskiego pochodzenia, do naszego kraju?!

A co do zachowania tych żołnierzy, to oczywiście było karygodne!

Balans, to było dawno temu, obecnie to lewacy popierają Izrael, a obiektywne głosy broniące Palestyńczyków można usłyszeć jedynie z prawej strony- choćby w Najwyższym Czasie, Gazecie Polskiej, czy (przepraszam wasze europejskie uszy za wyrażenie) Radiu Maryja.

Nie jestem lewakiem,natomiast był nim zapewne postrzelony Palestyńczyk-paradował w koszulce z wielką podobizną Che Guewary
ps:zapomniałeś Bandolero o krynicy obiektywizmu w postaci Naszego Dziennika

Bandolero wystarczy mi to co mówi na temat Żydów ideolog tego radia prof. Nowak, zresztą postać ciekawa, która niejedną woltę ideologiczną wykonała:
http://www.wprost.pl/ar/?O=113556
Oczywiście prof. Nowak żadnym antysemitą nie jest głosi tylko ajprawdziwszą prawdę":
http://merkuriusz.id.uw.edu.pl/numer_39/opinie/Ekspert+Radia+Maryja,1620.html

mario33, mam prawie taka sama historyjke. Znałem faceta Izraelczyka (urodzony w Izraelu z linii Żydów europejskich) też wojsko w Izraelu odrobił (też jakieś tam komandosi, ale u nich to chyba wszyscy są jacyś komandosi:)). W każdym razie facet super, wódkę pił, bekon ze świni jadł, baby podrywał na lewo i prawo, inteligentny, żartobliwy, gadać z nim można było o wszystkim, tylko nigdy, ale to nigdy nie chciałeś powiedzieć przy nim słowa arab, bo mu się od razu twarz zmieniała, i gada leciała jak ich wszystkich bym własnoręcznie pozabijał", i też byłem pewien ze nie żartuje.
Co to oznacza nie wiem, ale widocznie można założyć, że jest to możliwe, że dużo ex-izraelskich komandosów ma takie samo podejście do arabow...

Bandolero, Żydzi byliby skończonymi idiotami, gdyby oddali arabom choć centymetr swojej ziemi. Oni nawet w tej swojej autonomi nie potrafia wprowadzic cywilizowanych rządów. Tam zarówno dżihad jak i hamas tylko sie nawzajem wyrzynają, mając głęboko w dupie swoich pobratymców. To dlaczego w takim razie Żydzi maja sie nimi przejmoiwać, skoro arabowie sami siebie nienawidzą a na dokładkę, najchetniej zrównaliby Izrael z ziemią?

http://fakty.interia.pl/swiat/news/buldozer-staranowal-auta-kierowca-zastrzelony,1150125

Tak wojują dzielni" Palestyńczycy.

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora pomsee 19:00 22-07-2008

Wszelkie posty zawierające słowa wulgarne (także pomysłowo" wykropkowane), treści ksenofobiczne bądź poniżające lub drwiące z osób i narodowości będą edytowane lub usuwane.
Panowie nauczcie się kultury wypowiedzi a żadna z waszych wypowiedzi nie zostanie naruszona.

Kurt, ja tu moderatorem nie jestem, ale za określenie innej narodowości słowem, które użyłeś w swoim poście, to należała Ci się co najmniej żółta kartka. Więc i tak kol. Pomsee był wyjątkowo wyrozumiały, a Ty o kneblowaniu ust piszesz. No to wyłóż sobie, że wolność słowa nie polega na obrażaniu innych. A tym bardziej całych grup narodowościowych, czy etnicznych.
Bo można kogoś lubić lub nie, ale obrażać nie wolno!

O widzę, że poetą jesteś!
A to przepraszam, bo jak poeta pisze o innych a zaraza" to przeważnie zupełnie co innego ma na myśli...
Tyle tylko, że nie dziw się i nie protestuj gdy inni piszą o nas, że my antysemityzm z mlekiem matki żeśmy... itd. itd.

Kol bandolero , przypominam ze wojsko służy do kontrolowanego stosowania przemocy. KONTROLOWANEGO , powtarzam .
Tutaj sprawa bedzie podlegała kontroli sadowej czy użycie przemocy było uzasadnione. Przypominam że w Palestynie trwa konflikt asymetryczny. A więc takie sytuacje mogą się zdażyć . W sumie przesadziłem pisząc że ten żołnierz zachował się jak bydlę. Musiałbym tam być ... żeby zawyrokować.
Palestyńczycy nie mają swojego państwa ani armii od I wne. Acha , no i nie są Arabami ( w przeważającej części).
Miałem możliwość poznać pewną liczbę zarówno Arabów , Palestyńczyków jak i Żydów i wcale się nie dziwię że Izraelczycy bronią swojego żołnierza . A że mają psyche cokolwiek zrytą.. No i takie prowokacyjne pytanie : o ile % wzrosła liczebność uchodźców palestyńskich w krajach ościennych od momentu wypędzenia ?

AKMS- nie kpij sobie. Jaką to żydowską ziemię masz na myśli? Czy tę, którą lord Balfour podarował im w zamian za pożyczki wojenne? Ale to arabska ziemia, żydów nie było tam od 2000 lat. Może więc masz na myśli Warszawę, bo mieszkało w niej kilkakrotnie więcej żydów, niż w całej Palestynie.

Pomsee, przy wszystkich kontrowersjach, które zauważam w działalności prof. Nowaka, nie zauważyłem by kiedykolwiek przejawiał antysemityzm. Zwróć uwagę, że nawet żadna z cytowanych przez lewicowy biuletyn UW wypowiedzi Nowaka nie może być uznana za antysemicką.

Emes- nie interesuje mnie, czy postrzelony Palestyńczyk jest lewakiem, czy nie (znam dobrze Arabów i nawet gdyby nie miał koszulki z Che, wiedziałbym że jest lewicowym zwolennikiem państwa świeckiego- można to poznać choćby po fryzurze :), bo to właściwie nie ma nic do rzeczy. Właściwie, powiadam, bo każdy, kto trochę orientuje się w sprawach Bliskiego Wschodu zrozumiał aluzję. Chodzi mi oczywiście o to, że Żydzi zawsze bardziej bali się palestyńskich ruchów lewackich niż fundamentalistów muzułmańskich. Do tego stopnia, że wspomagali Hamas bronią (sic!) i pieniędzmi, byle tylko osłabić OWP!!!

Bandolero stwierdzenie czy wypowiedzi pana Nowaka w sensie ich antysemickości" zależy tak jak to w życiu bywa od poglądów i oceny rzeczywistości osoby, która je analizuje. Dla mnie są one antysemickie dla Ciebie nie i tak już zapewne pozostanie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie