Skocz do zawartości

Krajobraz po poszukiwaczach

mieszko_1vp

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 124
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
To jest i tak stosunkowo ¨małe piwo¨ za naszymi wschodnimi granicami do przeglądania zawartości potencjalnych kurhanów scytyjskich miejscowe rabuśniki używają koparek i spychaczy,inna sprawa że tam taki proceder jest bardziej opłacalny ze względu na zawartość tychże kurhanów.
Napisano
Brak słów - co za sk....syny i bandyci - bodaj by ich tak po śmierci wykopywano

Poziom represji i terroru akcji odwetowych będzie nieuchronnie podwyższony.....
Napisano
Cmentarz jest miejscem pochówku,nie ważne czy pochodzi z przed 10 czy 2000 lat,można mieć w dupie wszystkie przepisy i ustawy ,ale trzeba przestrzegać pewnych ¨zasad elementarnych¨.
Napisano
Dokładnie :) Bo jakiemu kiepowi przychodzi do głowy kopanie w taki miejscu ? Rownie dobrze niech jedzie na dzisiejsze nowe cmentarze i tam kopie jak jest debilem :)

Tomekk, uwierz - u nas las oprócz tego ze tak przekopany jak ten z twoich zdjęć to jeszcze w śmieciach cały aż człowieka trafia i ściska:)

Pozdro!
Napisano
Nie wiem, ale jakbym spotkał taką osobę, to sapera w dłoń, i AGOŃ;) Nie wytrzymałbym ciśnienia, co mu szkodzi zakopać dołek, że 5min straci??? A na cmentarzach to już kopią najwieksze sku*****ny, mam nadzieje, że po ich śmierci też ich tak potraktują!!!

PozdrO
Napisano
To nie jest krajobraz księżycowy , to zwykłe szmaciarstwo .
A na krajobraz księżycowy zapraszam koło Polkowic wygląda jak by wczoraj zakończył się ciężki ostrzał artyleryjski twający przez miesiąc.
Napisano
Hehe panowie ja zapraszam do Wrocka na Niskie Łaki :) w Polkowicach moze i ostrzal artyleryjski ale to o czym mowie to prawie nalot dywanowy gdyby nie drzewa :)
Napisano
raz widziałem na wakacjach ale nie mam foty, pochowanego jednegożołnierza, bo była tabliczka patrze a tu dół wykopany. Było to ciekawe miejsce bo była tu tylko jedna droga bo po 2 stronach były jeziora i to było jedyne przejscie przy którym postawili Niemcy 2 bunkry i pomiędzy droga. Razem w tym przesmyku zmiescily by sie 4 cieżarówki obok siebie. Zginęło tam mnóstwo Rosjan.
Napisano
W zeszłym roku znalazłem fajną miejscówkę, ale co z tego jak poryta jak przez dziki i jakieś pozostawione żelastwa na wierzchu... chcąc nie chcąc musiałem się natrudzić i pozakopywać ażeby dalej chodzić dookoła, ponieważ leśniczy czy inny LP'ek na pewno nie kupiłby ajki" że to nie moje dołki, i pewnie jeszcze zgarnąłbym za jakiegoś kołka" który nie umie(nie chce???) po sobie sprzątać.

Chamstwo i brak kultury, przypomina mi się pewien cytat z filmu: ak wygląda chamstwo jak się dorwie do szmalu":) a w tym przypadku do wykrywki...
Napisano
A jak kolego Świety wytłumaczyłbyś leśniczemu jakby cię złapał podczas odwalania roboty za kogoś :)))
Myślę, że wiekszość dołków to pośpiech aby czem prędzej czmychnąć z miejsca. Jakie prawo, takie reakcje...
Inna sprawa, że tez tego nie pochwalam bo to bije w nasze środowisko :(
Napisano
Obić mordę, zabrać wykrywacz, pogrozić, że jak następnym razem się go spotka to zostanie zakopany i tyle.Brutalne, nielegalne i co z tego?Nawet niech leśnicy wstawią mu mandat na 1000 zł, on sprzeda to co nakradł zmarłym żołnierzom i tak wyjdzie na swoje, nawet jak mandat zapłaci.Większość z nas nie jest w żadnych stowarzyszeniach, w żadnych państwowych organizacjach, więc musimy sobie radzić sami.Takie jest moje zdanie.
Napisano
K....!Panowie widziałem na własne oczy jak kolesie z polski rozkopywali cmentarz z pierwszej wojny w okolicach Hryszczatej w Bieszczadach i są tu na forum i zajmują głos!
Napisano
To może napisz wyraźnie i jawnie kto.Nie wiem czy to jest dobry pomysł, skoro tępimy takie zachowanie, przynajmniej część z nas to dobrze by było wiedzieć kto.Zastanawia mnie jedno, dlaczego ktoś rozkopuje groby, albo całe cmentarze?Czy dla samych fantów, czy jakaś chora fascynacja zwłokami, czy chęć szybkiego i pewnego zarobku.Może jestem staroświecko wychowany, ale cmentarz to cmentarz i należy się szacunek.
Napisano
to stary jesteś w błędzie panowie z polski jak wpadną w Bieszczady to nie szanują nic kości walają sie i nikt z nich tego nie zakopuje z małymi wyjątkami, a robią to najczęściej dla fajnych fantów.
Napisano
Cze.U nas na Mazurach tez jest taki koles,ktory kopie i niestety zostawia po sobie straszny bajzel-a kiedy nastepnym razem spotykamy miejscowych to nie ma sie czemu dziwic dlaczego nas nie lubia....ale ten problem jest stary jak swiat...Kopanie to hobby a nie grzebanie w ludzkich zwlokach....pozdro
Napisano
Po włamaniu się do grobowca moich dziadków nie zdziwi mnie już nic. Najgorsze jest jednak nie to, że ktoś się tego dopuścił ale, że władza" ściga uczciwych poszukiwaczy za byle co, a hieny cmentarne nic się nie przejmują.
Tak samo jest u nas ze wszystkim. Po łapach dostają porządni ludzie, a przestępcy są coraz bardziej bezczelni. Ja rok temu zarobiłem mandat za byle co od straży k...a rybackiej podczas gdy kłusole wyławiają prądem oraz firankami tysiące ryb i mają straż w d...e.
Sposób mamy tylko jeden - sami musimy mieć oko" na okoliczne cmentarze. Coś podejrzanego: policja, aparat, łopata - sposobów jest wiele.
Napisano
aż mnie przeraziłeś kijow że nawet są takie hieny na tym forum???? Nie no ręce opadają, ludzie opanujcie się.
Nie wiem jak tak w ogóle można postępować, ja nie znalazłem jeszcze jakiś super fantów i na hełmy wykopkowe jest u mnie deficyt ale nawet w desperacji w życiu bym nie pomyślał nawet żeby rozkopywać groby aby okraść jakiegoś żołnierza z jego ekwipunku. Ale kości porozrzucane , aż mi się wierzyć nie chcę(....)
PozdrO
Napisano
...widziałem na własne oczy jak kolesie z polski rozkopywali cmentarz z pierwszej wojny w okolicach Hryszczatej w Bieszczadach i są tu na forum i zajmują głos!".

Kijów
Jeżeli to prawda co piszesz, to wrzuć na Forum nicki tych nekrofilii.
Jeżeli moderator ich nie zbanuje, to my ich zbanujemy. Za każdym razem jak się wychylą na Forum będę (będziemy) ich dołować.Trzeba przegonić takie ścierwo z naszego podwórka.
Nie potrzeba nam takich poszukiwaczy" !
Napisano
Właśnie popieram Kolegów, Kijow ujawnij ich nicki jeżeli je znasz, takich trzeba tępić. Tak jak Kolego Tommekk napisał, nawet jakbym był bardzo zdesperowany, i mam deficyt na fanty, to ni cholery nie poszedłbym kopać na cmentarz, jestem tak wychowany, że to jest miejsce pochówku i koniec i nie ważne czy leży tam Polak, Niemiec, Rosjanin. Ludzie opanujcie się, zostawcie mogiły w spokoju, jeżeli nie zostawicie ich i dalej je będziecie rozkopywać, to Wam życzę, żeby bo waszej śmierci ktoś rozkopał wasz grób,i porozwalał dookoła kości, zobaczymy czy będzie wam miło?.

PozdrO

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie