Skocz do zawartości

Bimber i Historia


Rekomendowane odpowiedzi

dobrze zrobiony bimberek jak dla mnie bije inne trunki na głowę :P

swoją drogą uważam, że wypęd na swoje potrzeby powinien być w pełni legalny (oczywiście nie na zasadzie pędzenia i sprzedawania, ale pędzenia i konsumpcji :) )
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jak zwykle zajmują się pierdołami - zamknąć bimbrownika, handlarza papierosami bez znaku akcyzy no i kolekcjonerami.A samochody kradną dalej, na ulicę strach wyjść. Podobno policja jest po to, aby służyć społeczeństwu!!!
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jak to było z tym 1410??? Kilo drożdzy, cztery kilo cukru, dziesięć litrów wody??? Młody jestem i nie miałem okazji poznać tych patentów.

Ostatnio próbowałe samogonu na śliweczkach. Piękna sprawa.

Erich, może faktycznie jest to wykonalne, ale czy przyswajalne???
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witam
Koledzy teraz lato za pasem więc macie okazję do popisu w produkcji.
Ja osobiście nie bawię się w wyrób typu 1410 tylko robię najpierw winko i je destyluję.Możecie tworzyć istne cuda smakowe i zapachowe :).Fakt że troszkę dłużej trwa proces zanim wino przerobi wiec dla niecierpliwych mam inną propozycję wino z ryżu i wtedy proces szybki i księżycówka wyśmienita.
Pozdrawiam degustatorów:)
steinar
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie