Skocz do zawartości

Bimber i Historia


Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
dobrze zrobiony bimberek jak dla mnie bije inne trunki na głowę :P

swoją drogą uważam, że wypęd na swoje potrzeby powinien być w pełni legalny (oczywiście nie na zasadzie pędzenia i sprzedawania, ale pędzenia i konsumpcji :) )
Napisano
Jak zwykle zajmują się pierdołami - zamknąć bimbrownika, handlarza papierosami bez znaku akcyzy no i kolekcjonerami.A samochody kradną dalej, na ulicę strach wyjść. Podobno policja jest po to, aby służyć społeczeństwu!!!
Napisano
receptura jest prosta - Grunwald czyli 1410, ciut starsze pokolenie jeszcze zna ten ozdzielnik" :-)
Napisano
Receptura na bimber z trocin zaginęła wraz z zatonięciem Titanica na skutek bolszewickiego spisku...
(Chemicznie to jest całkiem wykonalne )
Napisano
Jak to było z tym 1410??? Kilo drożdzy, cztery kilo cukru, dziesięć litrów wody??? Młody jestem i nie miałem okazji poznać tych patentów.

Ostatnio próbowałe samogonu na śliweczkach. Piękna sprawa.

Erich, może faktycznie jest to wykonalne, ale czy przyswajalne???
Napisano
Witam
Koledzy teraz lato za pasem więc macie okazję do popisu w produkcji.
Ja osobiście nie bawię się w wyrób typu 1410 tylko robię najpierw winko i je destyluję.Możecie tworzyć istne cuda smakowe i zapachowe :).Fakt że troszkę dłużej trwa proces zanim wino przerobi wiec dla niecierpliwych mam inną propozycję wino z ryżu i wtedy proces szybki i księżycówka wyśmienita.
Pozdrawiam degustatorów:)
steinar
Napisano
No nie którzy wolą coś jeszcze bardziej kopiącego np.denaturat przepuszczają przez chleb a po paru latach to chleb się odrzuca i bez przepuszczania pije no ale można oślepnąć.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie