szczepciu Napisano 3 Grudzień 2007 Autor Napisano 3 Grudzień 2007 Oglądał ktoś z Was może dzisiaj południowe wiadomości na TVP1?Mówiono w nich o komisarzu Kulczyku (chyba z Prudnika - pewien nie jestem, bo późno włączyłem)- lokalnym badaczu historii i kolekcjonerze militariów z ostatniej wojny. W migawce telewizyjnej zdążyłem zobaczyć półkę z pięknymi niemieckimi hełmami. Czy było coś jeszcze więcej pokazane, czy tylko te hełmy, które widziałem?Pozdrawiamszczepciu
mowglyn Napisano 3 Grudzień 2007 Napisano 3 Grudzień 2007 Kolekcjoner militariów? Ciekawe kiedy ostatnio miał wjazd na chatę"?Pozdro!PS. Była kiedyś taka reklama. Duży może więcej!" TO DZIAŁA!
f35jsf Napisano 3 Grudzień 2007 Napisano 3 Grudzień 2007 Właśnie w teleekspresie o nim mówili.Policjant - historyk amator.Padło stwierdzenie że eksponaty ma z giełd staroci i z lasu(!!!). Nic nie mówili, że to łamanie prawa:)))No cóż wygląda na to, że smutni panowie mogą więcej...
mowglyn Napisano 3 Grudzień 2007 Napisano 3 Grudzień 2007 Sorry!Co to znaczy: historyk amator"? Czy chodzi może o amatora historii?PozdroPS. Wbrew pozorom jest to kolosalna różnica!
Menzo Napisano 3 Grudzień 2007 Napisano 3 Grudzień 2007 Widziałem, niezłe te hałery. Wypatrzyłem tez skorupy min pierwszowojennych i jakis granat.Ostatni rzecz jaka trzymał to jakaś Pickelhauba w pieknym stanie. Moze kolega jest na forum odkrywcy --> ?? Prosimy o komentarz..+++Pozdro++++
realista Napisano 3 Grudzień 2007 Napisano 3 Grudzień 2007 A czy koledzy zauważyli tego Mosina w rogu? Ciekawe czy na niego ma pozwolenie? A może to jego broń służbowa?;)
dexter_k Napisano 3 Grudzień 2007 Napisano 3 Grudzień 2007 Na to samo zwróciłem uwagę:) było widać tylko kawałek Mosinka stojącego w rogu za sejfem ale widzę że nie tylko mnie to zaciekawiło.
Marcin887 Napisano 3 Grudzień 2007 Napisano 3 Grudzień 2007 A ciekawe co miał jeszcze pochowane po kątach przed wizytą dziennikarzy. Swoją drogą wśród Policji są też normalni ludzie którzy zdają sobie sprawę w jakim kraju przyszło im żyć. Znam policjanta działacza w klubie strzeleckim i gość jest ok.
mowglyn Napisano 3 Grudzień 2007 Napisano 3 Grudzień 2007 Panowie! Krótka piłka!"Walcie tu lepiej jakie typy przedmiotów zabrała Wam P****** oraz jakie mieliście z tego powodu ieprzewidziane przygody"! Czy były to może: miny pierwszowojenne", jakiś granat", Mosin", kawałek Mosinka"?Pozdro!PS. Komu z Was zabrano bagnety, magazynki...?
f35jsf Napisano 3 Grudzień 2007 Napisano 3 Grudzień 2007 Marcin887 napisałeś:(...)Swoją drogą wśród Policji są też normalni ludzie(...)"Mam więc do Ciebie pytanie dlaczego innych normalnych ludzi za takie rzeczy pakują do więzienia a pan policjant łamie sobie prawo i jeszcze go w teleekspresie pokazują jako ohatera narodu".Środowisko eksploratorów walczy o normalne prawo, a tu okazuję się niepotrzebnie, wystarczy zostać policjantem i cieszyć się ze swoich znalezisk.Oczywiście moja wypowiedź nie tyczy się wszystkich policjantów.
Kurt Napisano 3 Grudzień 2007 Napisano 3 Grudzień 2007 spokojnie u mnie na wiosce też jest pan policjant który ma takie ciekawostki że szczena opada i słowa że duży może więcej są jak najbardziej na miejscu, hm co do samego mosina to przytoczę pewien fragment który miałem w swym życiu a było to nie w jakiejś odległej galaktyce a może z pół roku temu, w pewnym markecie był sklep myśliwski a w nim pracował mój znajomy no i pewnego dnia uświadamia mnie że jego szef ma do sprzedania mosina z bagnetem deko posiadającego papiery, serce waliło jak opętane biorąc pod uwagę że usłyszałem 250zł no to pędzę do sklepu kasa w kieszeni mimo że byłem w pracy, oglądam cmokam prawię mdleję chcę brać a kumpel wiesz sory stary ale szef sobie wymyślił że mogę o sprzedać tylko osobie która ma pozwolenie na broń i mój cały misterny plan sypną się w gruzy ale nie dałem za wygraną zaraz dostałem ustawę o broni i podejście nr 2 ale gdy dotarło do mnie że ten koleś to jakiś buc bez wiary nadziany kaponą który niczym pies sąsiada sam nie zje a komuś też nie da olałem to i tak się skończyła pieśń o mosinie na ścianie.Życie to jednak nie bajka i widzę że w tym kraju niedługo będzie trzeba mieć pozwolenie na łyżkę nóż i widelec nie wspomnę o niezbędniku.pozdrawiam Kurt
acer Napisano 3 Grudzień 2007 Napisano 3 Grudzień 2007 ....co wolno wojewodzie to nie tobie smrodzie..."Przykre ale prawdziwe - jak myślicie skąd się wzięły legendy o tych kolekcjach różnych komendantów itp.,.Gdzieś tam to ziarno prawdy jest zawsze - w końcu ci ludzie z bronią pracują.
blo39 Napisano 3 Grudzień 2007 Napisano 3 Grudzień 2007 ogladalem a przypadkiem nie maił on na szafie jakis skorup po pociskach ??
Łazior Napisano 3 Grudzień 2007 Napisano 3 Grudzień 2007 czym sie tak podniecacie,że facet zbiera militarja i jest policjantem .
sten Napisano 3 Grudzień 2007 Napisano 3 Grudzień 2007 bo to cud policjan i potrafil znalezc se jekies hobby;))).A moze dlatego to dali bo gosciu Kulczyk sie zwie???
karpik Napisano 3 Grudzień 2007 Napisano 3 Grudzień 2007 Łazior, jesteś policjantem, więc/i nie jesteś obiektywny. Czy przeczytałeś o czym jest temat i dlaczego jesteśmy zniesmaczeni??
Marcin887 Napisano 3 Grudzień 2007 Napisano 3 Grudzień 2007 Pytanie do kolegi f35jsf. Kto za zdekowaną broń poszedł do więzienia? Rozumiem miał sprawę jakis wyrok, ale żeby odsiadywać wyrok to nie słyszałem. Są równi i równiejsi. Mi też to się nie podoba bo mam takie prawa jak każdy z Was a nie Pan policjant. My Polacy jesteśmy dziwnym narodem. Wiecznie niezadowoleni. Zawsze jest zle. Nawet jak jest dobrze to też jest zle. Ten policjant jest takim samym miłośnikiem historii jak każdy z nas.
bruner0 Napisano 3 Grudzień 2007 Napisano 3 Grudzień 2007 Marcin887 czy widziałeś kiedyś policjanta ok? bo ja jak żyje to się z takim nie spotkałem i pewnie nigdy nie spotkam.
Marcin887 Napisano 3 Grudzień 2007 Napisano 3 Grudzień 2007 Bądz dobrej wiary. W każdym środowisku są szuje i porządni ludzie. Tak samo jak leśniczy spotka poszukiwacza z wykrywaczem w lesie a za nim wilcze doły i pomyśli że jak przyjdzie takich więcej to zamienią las w pobojowisko. A przecież nie wszyscy tak postępują.
dect Napisano 3 Grudzień 2007 Napisano 3 Grudzień 2007 Panowie bruner i egon10, ale upraszczacie. Spotkalem gliniarzy" bardzo w porzadku i nie zgadzam sie, ze wszyscy to swinie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.