latający holender Napisano 11 Październik 2007 Autor Napisano 11 Październik 2007 Podoba mi się to nowe,na czerwono ogłoszenie przed postami !... Ciekawe czy teraz ktoś czymś będzie się jeszcze chwalił ? ? ?
Bocian Napisano 11 Październik 2007 Napisano 11 Październik 2007 Nie da się nie przechowywać takich informacji, są ogólnodostępne i każdy serwis je przechowuje.Może w końcu ludzie zrozumieją że Internet nie jest anonimowy i da się każdą osobę w sposób bezpośredni lub pośredni odnaleźć. Może to też ograniczy liczbę troli na forum.Nie są przechowywane żadne dane typu imię, nazwisko, adres a umożliwiające w sposób bezpośredni identyfikację użytkownika i które to podlegałyby pod ustawę o ochronie danych osobowych. Z czym mam sie kryć? Przecież i tak jeżeli dostanę nakaz prokuratorski udostępnienia takich danych to będę je musiał udostępnić. KAŻDE forum czy to phpBB czy fusion czy tysiące innych notują takie dane. Więc idąc tym tokiem myślenia na żadnym forum nikt nie jest bezpieczny ale nie popadajmy w paranoje.
f35jsf Napisano 11 Październik 2007 Napisano 11 Październik 2007 Normalna rzecz. Czy ktoś się jeszcze łudził, że jest anonimowy w sieci??
herrmateuss Napisano 11 Październik 2007 Napisano 11 Październik 2007 A mam takie pytania czy byly jakies sugestie z ww instytucyj. Bo ze prokuratura nabija sobie statystyki kosztem tego srodowiska jest jasne (to forum ma najwyzszy procent ogladajacych/piszacych skazanych na podstawie art.263KK )
Bocian Napisano 11 Październik 2007 Napisano 11 Październik 2007 Nie było żadnych sugestii, nie miałem żadnej wizyty smutnych panów, nie dostałem żadnego pisma ani nie było jeszcze prośby o jakiekolwiek dane. Jednym z założeń tego serwisu jaki wymogłem podczas jego tworzenia była możliwość zarejestrowania się i pisania na forum bez podawania jakichkolwiek zbędnych nam danych. Kij ma dwa końce bo w ten sposób mam też o wiele więcej roboty ale nie zamierzam ułatwiać komuś pracy. Może zaistnieć potrzeba podania pełnych danych ale tylko np. w przypadku uczestniczenia w Lidze Historycznej po jej wygraniu. Jak na razie dane te nie są nam do niczego potrzebne. Smutni panowie i tak mają wystarczającą ilość informacji z Allegro. Idę o zakład że 60% ma takie same loginy tutaj i tam :)Zresztą smutni panowie bez żadnego problemu są w stanie ustalić dowolne dane bez niczyjej pomocy.
okaul Napisano 11 Październik 2007 Napisano 11 Październik 2007 Bocian zapewne wie - ale już użytkownicy niekoniecznie:Nie tylko serwisy archiwizuja takie dane. Operatorzy tez.Akurat jestem szefem sporego telekomunikacyjnego site'u i prosze mi uwierzyć na słowo ze każde z moich kilkudziesięciu łączy optycznych (a ciężkie GigaBity śmigaja w każdym)jest stosownym splitterem zapięte na systemy rejestrujące. Nikt niczego nie musi podsluchiwac - to po prostu jest od razu zapiete...Czyli mówiac prostym jezykiem - jak Bocian udostępni IP i dane Prokuraturze, operator podrzuci im swoje dane i sobie chłopaki sami juz dopasują do delikwenta. Jak masz sztywne łącze - to bez problemu jest adresik, jak jakieś wdzwaniane to jeszcze potrzebne sa billingi centrali. I jest numerek, a za chwilkę adresik. Jak z firmy albo z sieci osiadlowej ktos adaje" to tez admin sieci moze (a zwykle musi) ustalić konkretny komp.Także - wypisujcie chłopaki głupoty i inwektywy dalej... na tym forum i wszedzie dalej. Do czasu az ktoś się na Was porządnie wkurzy.pzdrwKuba
DamianLca Napisano 11 Październik 2007 Napisano 11 Październik 2007 A zdążyła się komuś wbitka do domu?? I nie chodzi mi tutaj że ktoś słyszał o tym ale czy ktoś to sam doświadczył???
DamianLca Napisano 11 Październik 2007 Napisano 11 Październik 2007 Oczywiście miało być ,,zdarzyła,,
Mirkoni Napisano 11 Październik 2007 Napisano 11 Październik 2007 nikt Ci na to nie odpowie...bo w celach netu nie ma :-):-):-)
DamianLca Napisano 11 Październik 2007 Napisano 11 Październik 2007 NO ale nie zawsze wbitka do domu musi być związana pójściem do paki:P dla pocieszenia dodam, że zazwyczaj tak jest:P
latający holender Napisano 11 Październik 2007 Autor Napisano 11 Październik 2007 Koledzy,dyskusja poszła trochę w bok,nie chodzi o to czy podacie moje czy innych dane,tylko o to czy fajne znalezione rzeczy zostaną tu pokazane...
Mirkoni Napisano 11 Październik 2007 Napisano 11 Październik 2007 juz od dawna nie ma ciekawych.......szara strefa sie zrodziła... :-):-)
latający holender Napisano 11 Październik 2007 Autor Napisano 11 Październik 2007 choć sprawa z autocenzurą to chyba nie jest sprawa od dzisiaj..a komunikat fajny,podoba mi się !
bolas Napisano 11 Październik 2007 Napisano 11 Październik 2007 Ano prawda ... ale chyba trzeba było mieć poziom naiwności 12latka, żeby nie zdawać sobie sprawy z takich detali jak ślady zostawiane przez kompa w necie. Poza pikawką trzeba będzie zainwestować przy wstawianiu pikantniejszych postów w laptopa z jakaś cwaną kartą Wifi (do wywalenia jakby co) i korzystać z darmowych hotspotów unikając jednocześnie kamer hahah ... albo z jakichś super mało uczęszczanych kafejek bez monitoringu. Wtedy może jakoś da się być przy odrobinie szczescia anonimowym, ale korzystając z jednego kompa ze stałym łączem to jest się tak anonimowym jak na ulicy z dowodem osobistym w porfelu. Jak ktoś ma ochotę Cię wylegitymować to prosi o dowód i widzi wszystko co go interesuje. To samo jest w sieci. Każdy zostawia wystarczająco dużo śladów aby zlokalizować czas i miejsce, a na tej podstawie zwykle łatwo i osobę. Przykładem może być skuteczność z jaką odpowiednie służby łapią gości wysyłajacych anonimowe zgłoszenia o bombach czy coś w tym stylu z kafejek ogólnodostępnych. Jest IP i dane karty czy sieci, jest namiar na operatora, on ma czas i date połaczenia. To wystarczy zeby przejrzeć monitoring, jezeli to było miejsce publiczne i juz jest fotka osoby. Albo gotowy adres do wjazdu na chatę jak ktoś pisał z domu czy z pracy.
Penetrator Napisano 11 Październik 2007 Napisano 11 Październik 2007 To ja na wszelki wypadek:Łubu dubu, łubu dubu niech żyje nam prezes naszego klubu, niech żyje nam"
acer Napisano 11 Październik 2007 Napisano 11 Październik 2007 No cóż, to chyba internet przez telefon satelitarny, który łączy się przez serwery w Kostaryce :)Nikt nie jest anonimowy w sieciach telekomunikacyjnych, a o tym przekonał się ongiś sam Dudajew, który stale mobilny korzystał z najlepiej zabezpieczonych kodowanych telefonów satelitarnych i satelitarnego internetu - przyszedł i czas na niego kiedy Rosjanie namierzyli jego sygnał, rozkodowali ustalili źródło emisji i odpalili samosterującą rakietę - efekt śmierć w straszliwym zaskoczeniu.Najlepsze rozwiązania są najprostszymi rozwiązaniami.Nie chcesz być widoczny w sieciach - wywal internet, karty kredytowe i telefony.
latający holender Napisano 11 Październik 2007 Autor Napisano 11 Październik 2007 ..i zostaną nam spotkania na pchlich targach...
FALKE-63 Napisano 11 Październik 2007 Napisano 11 Październik 2007 ...na pchlich targach też się doczekamy monitoringu!
Erih Napisano 11 Październik 2007 Napisano 11 Październik 2007 Panowie , opowiastka ku przestrodze : Znajomy chwalił się posiadaną bronią na jakimś forum . Pisał z kompa swojej lubej. Nie minęło kilka dni a dziewczę miało wjazd na chatę... Policja odpuściła dopiero po uświadomieniu im że w Szwajcarii każdy rezerwista posiada w domu OBOWIĄZKOWO sprzęt strzelający.. Ale co przeżyli to ich ..pozdrawiam ERIH
jacenty2004 Napisano 11 Październik 2007 Napisano 11 Październik 2007 kompletna inwigilacja !!! i żeby chłop nie mógł z gołą babą w windzie? !!!
jacenty2004 Napisano 11 Październik 2007 Napisano 11 Październik 2007 nie to była chyba permanentna inwigilacja" :)
latający holender Napisano 11 Październik 2007 Autor Napisano 11 Październik 2007 ...żeby po wyborach nie było jeszcze gorzej..a koledzy z forum nie szukali" przymusowo przygód w kamieniołomach:(
bruner0 Napisano 11 Październik 2007 Napisano 11 Październik 2007 witam nie wiem czy to prawda,może kol.Okaul potwierdzi,ale podobno w sieciach kom. są tzw.słowa klucze np.giwera i automatycznie zaczyna się rejestrowanie rozmowy ?Pytam ,ponieważ kolega miał wjazd i przedstawiono mu stenogram rozmowy z szwagremten będąc troszke napity zapytał przez tel.(sieć z łapką)co z moją giwerą"?,ten go zbył i za pare dni wjazd,a chodziło o wiatrówke w której padł tłok.I dopiero sie zaczeło Lublin - Wa-wa,i tak przez 2 miechy,aż sprawe umożono
herbstnebel Napisano 11 Październik 2007 Napisano 11 Październik 2007 Polska centrala Echelonu w Psarach czuwa :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.