Indian Chief Napisano 12 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 12 Grudzień 2003 Wczoraj odkryłem jak swietnr były piosenki w tamtych czasach. Moją ulubiona jest Lili Marlene" i Sag mir wo die Blumen sind". Ta druga swoją droga jest podobna do polskiej Gdzie są chłopcy z tamtych lat".Ma ktoś swoje typy? Jestem ciekawy. Szperam właśnie w necie i chce coś sciągnąc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jochen Napisano 12 Grudzień 2003 Share Napisano 12 Grudzień 2003 Polecam Ich Hatte Einen kameraden" - bardzo nostalgiczne, a poza tym Panzerlied", Bomben Nach Engeland" i Wenn Die Soldaten".Powodzenia w poszukiwaniach! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 12 Grudzień 2003 Share Napisano 12 Grudzień 2003 Indian... - mam całą płytkę niemieckich piosneczek, czasami nawet bywam w Łukowie i w Lublinie - mogę Ci przepalićDaniel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Indian Chief Napisano 12 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 12 Grudzień 2003 Danieloff byłbym dzwięczny i oczywiście siakieś bezalkoholowe piwko by pękło. ;}Szczegóły via e-mail? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 12 Grudzień 2003 Share Napisano 12 Grudzień 2003 Nie ma sprawy - zgadamy się po weekendzie, bo mam internet tylko w pracy. Jutro będę w Siedlcach, ale nie zdążę jeszcze przegrać płytki. Pozdrowionka!DanielPS: Ja też po UMCS-ie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Grudzień 2003 Share Napisano 12 Grudzień 2003 Ja na kazda impreze biore moja składanke. Milo sie słucha starych szlagierów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bastus0 Napisano 12 Grudzień 2003 Share Napisano 12 Grudzień 2003 .....a to dla konesera hehehe http://www.allegro.pl/show_item.php?item=18853766to nie ja WYSTAWIAM !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Grudzień 2003 Share Napisano 12 Grudzień 2003 Mozen z sieci sciagnac samemu, zamiast placic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 12 Grudzień 2003 Share Napisano 12 Grudzień 2003 Faktycznie, Ich hat einen Kameraden" ma bardzo dołujący nastrój.Ze skocznych kawałków podoba mi się Ade Polenland!" i Ein Heller und ein Batzen", oczywiście w wersji chóralnego beczenia a głosy" :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mi.Der Napisano 12 Grudzień 2003 Share Napisano 12 Grudzień 2003 Najlepsze są pieśni chóru Armii Radzieckiej - takie Poljuszko, polje", Put'", Ej, uchniom" ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sten Napisano 12 Grudzień 2003 Share Napisano 12 Grudzień 2003 Wg mnie niezle doluje:Abgeschmiert aus 100 Meter"+Ich hab mich ergeben"(dziwne ze Falschirmjäger mieli taka przyspiewke w swym repertuarze) ze skocznych sa ok :Rot scheint die Sonne"+Es donnern die Motoren"Pzdr.sten Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek Napisano 12 Grudzień 2003 Share Napisano 12 Grudzień 2003 E, moim zdaniem nic nie przebija Swiaszczennej Wajny" Piesni zaszczytnikow Maskwy" :)PozdrawiamKrzyseik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumbas Napisano 12 Grudzień 2003 Share Napisano 12 Grudzień 2003 Właśnie ściągam sobie pieśni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Indian Chief Napisano 12 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 12 Grudzień 2003 A ta piosenka Tiperary" która śpiewali w Das Boot? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg83pp Napisano 12 Grudzień 2003 Share Napisano 12 Grudzień 2003 Witam !Czy Macie jakiś adres stronki z pieśniami np. otieczestwiennaja wajna" - sory za pisownie , ruskiego parę lat się nie uczyłem :)PozdrawiamGrzesiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg83pp Napisano 12 Grudzień 2003 Share Napisano 12 Grudzień 2003 Sory to może raczej Swiaszczenna wojna" jak wcześniej pozdr.Grzesiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Grudzień 2003 Share Napisano 12 Grudzień 2003 Zobaczcie na KAZIE jest tego strasznie dużo, z 50 pieśni sobie sciągłem, moje ulubione to : KATIUSHA , AUF KRETA... , DREI KAMERADEN... i jeszcze pare. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 13 Grudzień 2003 Share Napisano 13 Grudzień 2003 Biegacie po lesie z piszczałką nucąc Wie sind die braunen soldaten" albo Ade polenland"?Nic dziwnego, że weszła ta idiotyczna ustawa. To pewnie za preferencje muzyczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Grudzień 2003 Share Napisano 13 Grudzień 2003 A jakie są piękne kolendy po niemiecku np.Cicha noc". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 13 Grudzień 2003 Share Napisano 13 Grudzień 2003 Panowie podrzucicie jakies adresy z MP3. Szukam na necie ale czasu brak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Grudzień 2003 Share Napisano 13 Grudzień 2003 Das Boot to It's a long way to Tipperary".Jest na Kazaa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominiczeq Napisano 13 Grudzień 2003 Share Napisano 13 Grudzień 2003 Witam. A gdzie znaleźć polskie piosenki patriotyczne: Piechotę, O mój rozmarynie itp. Na Kaazie nie ma. Gdyby ktoś coś znalazł niech wrzuci adres. Pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Indian Chief Napisano 13 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 13 Grudzień 2003 Tipperary mam już i z Das Boot i w oryginale. Właśnie ściągnąłem. A pamięta ktoś scene z Bitwy o Ardeny jak Bittrich ogląda nowych pancerniaków, spiewali zajebiście. To było Panzerlied" nicht war? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxikasek Napisano 15 Grudzień 2003 Share Napisano 15 Grudzień 2003 Z niemieckich podoba mi się Panzerlied. Ale nic nie przebije chóru Armii Radzieckiej. rewelka. Z alianckich to Tipperrary i D-Day Brothers. Ok. 300MB muzy w mp3 jest na stronce poświeconej dodatkowym planszom do Panzer General 2. Bodajże jest to stronka Oronzy. Niestety nie mogę jej otworzyć i sprawdzić. Były tam marsze z wielu krajow. Nawet chińskie i japońskie. Oraz najgorsze na świecie czyli włoskie. Ostatni adres to http://www.oronzo.com/panzergeneral2.html. Ale wystarczy wstukać w przeglądarce PG2 i wejść to pierwszej lepszej strony do linków i sprawdzić czy jest aktualny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RASTCOM Napisano 15 Grudzień 2003 Share Napisano 15 Grudzień 2003 moje ulubione to ussian red army choir - there march the soldiers" ,Russian Red Army Choir - Soviet National Anthem"ten głos te brzmienie , szkoda że polskich tak mało .A jeśli chodzi o preferencje muzyczne to jest prywatna sprawa każdego z nas a ustawa z tego powodu nie weszła.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.