Skocz do zawartości

Muzyka z epoki

Indian Chief

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Wczoraj odkryłem jak swietnr były piosenki w tamtych czasach.
Moją ulubiona jest Lili Marlene" i Sag mir wo die Blumen sind". Ta druga swoją droga jest podobna do polskiej Gdzie są chłopcy z tamtych lat".
Ma ktoś swoje typy? Jestem ciekawy. Szperam właśnie w necie i chce coś sciągnąc.
  • Odpowiedzi 53
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Polecam Ich Hatte Einen kameraden" - bardzo nostalgiczne, a poza tym Panzerlied", Bomben Nach Engeland" i Wenn Die Soldaten".
Powodzenia w poszukiwaniach!
Napisano
Nie ma sprawy - zgadamy się po weekendzie, bo mam internet tylko w pracy. Jutro będę w Siedlcach, ale nie zdążę jeszcze przegrać płytki.
Pozdrowionka!
Daniel
PS: Ja też po UMCS-ie
Napisano
Ja na kazda impreze biore moja składanke. Milo sie słucha starych szlagierów.
Napisano
Faktycznie, Ich hat einen Kameraden" ma bardzo dołujący nastrój.
Ze skocznych kawałków podoba mi się Ade Polenland!" i Ein Heller und ein Batzen", oczywiście w wersji chóralnego beczenia a głosy" :-)
Napisano
Wg mnie niezle doluje:Abgeschmiert aus 100 Meter"+Ich hab mich ergeben"(dziwne ze Falschirmjäger mieli taka przyspiewke w swym repertuarze) ze skocznych sa ok :Rot scheint die Sonne"+Es donnern die Motoren"

Pzdr.
sten

Napisano
Witam !
Czy Macie jakiś adres stronki z pieśniami np. otieczestwiennaja wajna" - sory za pisownie , ruskiego parę lat się nie uczyłem :)
Pozdrawiam
Grzesiek
Napisano
Zobaczcie na KAZIE jest tego strasznie dużo, z 50 pieśni sobie sciągłem, moje ulubione to : KATIUSHA , AUF KRETA... , DREI KAMERADEN... i jeszcze pare.
Napisano
Biegacie po lesie z piszczałką nucąc Wie sind die braunen soldaten" albo Ade polenland"?
Nic dziwnego, że weszła ta idiotyczna ustawa. To pewnie za preferencje muzyczne.
Napisano
A jakie są piękne kolendy po niemiecku np.Cicha noc".
Napisano
Das Boot to It's a long way to Tipperary".Jest na Kazaa.
Napisano
Witam. A gdzie znaleźć polskie piosenki patriotyczne: Piechotę, O mój rozmarynie itp. Na Kaazie nie ma. Gdyby ktoś coś znalazł niech wrzuci adres. Pozdrowienia
Napisano
Tipperary mam już i z Das Boot i w oryginale. Właśnie ściągnąłem. A pamięta ktoś scene z Bitwy o Ardeny jak Bittrich ogląda nowych pancerniaków, spiewali zajebiście. To było Panzerlied" nicht war? :)
Napisano
Z niemieckich podoba mi się Panzerlied. Ale nic nie przebije chóru Armii Radzieckiej. rewelka. Z alianckich to Tipperrary i D-Day Brothers. Ok. 300MB muzy w mp3 jest na stronce poświeconej dodatkowym planszom do Panzer General 2. Bodajże jest to stronka Oronzy. Niestety nie mogę jej otworzyć i sprawdzić. Były tam marsze z wielu krajow. Nawet chińskie i japońskie. Oraz najgorsze na świecie czyli włoskie. Ostatni adres to http://www.oronzo.com/panzergeneral2.html. Ale wystarczy wstukać w przeglądarce PG2 i wejść to pierwszej lepszej strony do linków i sprawdzić czy jest aktualny.
Napisano
moje ulubione to ussian red army choir - there march the soldiers" ,Russian Red Army Choir - Soviet National Anthem"
ten głos te brzmienie , szkoda że polskich tak mało .
A jeśli chodzi o preferencje muzyczne to jest prywatna sprawa każdego z nas a ustawa z tego powodu nie weszła.
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie