Skocz do zawartości

Muzyka z epoki

Indian Chief

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj odkryłem jak swietnr były piosenki w tamtych czasach.
Moją ulubiona jest Lili Marlene" i Sag mir wo die Blumen sind". Ta druga swoją droga jest podobna do polskiej Gdzie są chłopcy z tamtych lat".
Ma ktoś swoje typy? Jestem ciekawy. Szperam właśnie w necie i chce coś sciągnąc.

• Odpowiedzi 53
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Wg mnie niezle doluje:Abgeschmiert aus 100 Meter"+Ich hab mich ergeben"(dziwne ze Falschirmjäger mieli taka przyspiewke w swym repertuarze) ze skocznych sa ok :Rot scheint die Sonne"+Es donnern die Motoren"

Pzdr.
sten

Zobaczcie na KAZIE jest tego strasznie dużo, z 50 pieśni sobie sciągłem, moje ulubione to : KATIUSHA , AUF KRETA... , DREI KAMERADEN... i jeszcze pare.

Z niemieckich podoba mi się Panzerlied. Ale nic nie przebije chóru Armii Radzieckiej. rewelka. Z alianckich to Tipperrary i D-Day Brothers. Ok. 300MB muzy w mp3 jest na stronce poświeconej dodatkowym planszom do Panzer General 2. Bodajże jest to stronka Oronzy. Niestety nie mogę jej otworzyć i sprawdzić. Były tam marsze z wielu krajow. Nawet chińskie i japońskie. Oraz najgorsze na świecie czyli włoskie. Ostatni adres to http://www.oronzo.com/panzergeneral2.html. Ale wystarczy wstukać w przeglądarce PG2 i wejść to pierwszej lepszej strony do linków i sprawdzić czy jest aktualny.

moje ulubione to ussian red army choir - there march the soldiers" ,Russian Red Army Choir - Soviet National Anthem"
ten głos te brzmienie , szkoda że polskich tak mało .
A jeśli chodzi o preferencje muzyczne to jest prywatna sprawa każdego z nas a ustawa z tego powodu nie weszła.
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie