Skocz do zawartości

Zbrodnie wojenne na żołnierzach niemieckich

frycek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Żydzi nie są Polakami?

Nie podoba mi się ten wątek i nie zamierzałem brać udziału w dyskusji, która w nim się odbywa - ale przepraszam bardzo, niektórzy piszą przedziwne rzeczy.

Urodził się 15 XI 1919 r. we wsi Garbów w pow. Lublin."

To znaczy, że był kim? Obywatelstwo polskie, paszport polski, język polski - był Polakiem. Inna rzecz, że osobiście uważam, że osoby pokroju Morela są zakałą polskiego narodu - ale cóż, przykre to, są Polakami.

Żydzi byli w Polsce, komuniści też. Nie musiała ich tworzyć wojna, która, nota bene, sporo z nich zabiła.

Interwencja moderatora silnie wskazana...

Pozdrawiam,

Błażej Nikiel-Wroczyński (ongiś Wronsztejn, czy podobnie).
  • Odpowiedzi 72
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Chcąc odpowiedzieć na pytanie autora tematu to przypomniało mi się, iż w okolicy walk w Normandii, chyba po Falaise - żołnierze polscy wyselekcjonowali ok 900-1200 ssmanów i weteranów wrześniowych i kula w łeb. Tak samo robili zresztą Amerykanie i Brytyjczycy szczególnie po Malmedy. I przeczytałem to chyba tutaj na forum albo widziałem w jakimś dokumencie... czy możecie to potwierdzić?

Co do Morela i jemu podobnych... szkoda nerwów.. echhh niestety czasami ciężko nie być antysemitą - wielu żydów, żydo-polaków pełniących rolę sędziów wojskowych, komendantów obozów wiadomo przyszło na bagnetach rosyjskich. Pałowali oni wszystkich i skazywali na śmierć - co tam niemców! Ślązaków, kaszubów, czy też Polaków mieszkających na tamtych ziemiach stosując przy tym potworne tortury. Ale co się dziwić - podziemie też dostało się pod walec, polski walec...(stop nie rozpedzam sie dalej :/) wszystko pokopane wtedy było i naprawdę brat wstąpił przeciwko bratu wtedy. PO WOJNIE. A ilu z tych zbrodniarzy pochodzenia żydowskiego, którzy tak ładnie się odpłacali Polakom za 5 lat pomocy i ukrywania nie możemy odzyskać w ręce sprawiedliwości?? Jedna sędzina w Anglii siedzi, druga w Szewcji o ekstradycji nie ma mowy, Morel dostawał kasę z ZUSU do 2000 roku chyba.... Polaków zrobiono po raz kolejny w bambuko i tyle.

teraz osobista opinia, ale żeby nie było, że nienawiści dużo - po prostu uważam, że wszystkim ssmanom szczególnie na froncie zachodnim trzeba było kazać heilować lewą ręką, o jest tatuaż to kula w łeb. A wh do odgruzowywania Stalingradu. Pieszo i bez litości. I tak powinno być a nie żeby ss watykan pomagał i pouciekali gdzieś do Hiszpanii, Argentyny i żyli z tego co zrabowali, śmiejąc się z całego świata i pomordowanych milionów oraz robiąc sobie zloty waffenss za każdym razem jak ktoś z tych świń kopnie w kalendarz, czy tam w jakie odessy sie bawili :/.

Panowie, te dyskusje są bez sensu - to już było.. trzeba o tym wiedzieć ale już nie roztrzasac bo sie mdlo robi..
Napisano
Aha - koniec wojny, ta słynna wioska w Prusach ogłoszona przez Goebbelsa symbolem zbrodni sowieckich na biednych niemiaszkach. Wioska zajęta przez Rosjan - wzięto do niewoli dużo żołnierzy, było też sporo cywilów, potem zaatakowały niemieckie samoloty, wszyscy się pochowali, ale rosjanom puściły nerwy i rozwalili sporo jeńców i mieszkańców chyba. Wioskę odbili niemcy, przyleciał Goebbels, kamery ddws oczywiście, trochę choreografii - trupy kobiece zachowane na filach z podwiniętymi sukniami, że niby zgwałcone i w ogóle ogłoszono całemu światu, ze ACz wykosiła w pień bezbronną wioskę i zgwałciła co się dało. Po latach okazało się, że zbrodnia była, ale w warunkach odwrotu wobec nacierających przeciwników i w bardzo małym stopniu odpowiadała rozmiarom tego co rozdmuchał Goebbels.

Potem żołnierze niby walczyli bardziej zaciekle z bolszewikami chcąc pomścić każdą ich zbrodnie", a niemieckie dziewczyny masowo się wieszały nie chcąc wpaść w łapy sowieckich soldatów..

Nie wiem na ile to jest prawda - o tej wiosce jest dużo w necie i pod różnymi kątami i punktami widzenia. Nie pamiętam jej nazwy - ale wy, drodzy koledzy pewnie wiecie o co chodzi.
Napisano
Wiem, nie karmić trola, ale krew mnie zalewa na stwierdzenia typu przypomniałem sobie, że gdzieś ....". Problem rzekomejeksterminacji" ponad tysiąca jeńców niemieckich był już wielokrotnie wałkowany, a teraz jak widać staje sie już faktem. Tylko gdzie są świadkowie, w takie przedsięwzięcie" musiało by być zaangażowane dziesiątki ludzi i to chyba uzbrojonych w jakieś anihilatory, bo jakoś nikt przez 60 lat nie zgłosił istnienia masowych grobów niemieckich żołnierzy na tamtym terenie z typowymi ranami postrzałowymi.

Szkoda gadać, Erika S., chyba dostaje paroksyzmów radości dowiadujac się o tego typu ewelacjach" i wątkach.

Moderatorów i ludzi jeszcze choć trochę szanujących własna Ojczyznę przepraszam za ten wpis, bo chyba tylko niepotrzebnie podbija" wątek, a ewolucjoniści historii" i tak dalej będą szukać tanich (i najczęściej wydumanych) sensacji, żeby tylko zaistnieć na szerszym forum.

Rajkub
Napisano
np. zabijanie miemieckich pancernakow, za to ze maja czarne mundury, bo dla rosyjskich zolnierzy byli z ss ;] [niepatrzyli na patki tylko na kolor munduru]
Napisano
Panowie

śledzę wątek i uważam, że się wzajemnie nakręcacie.
Wojna wyzwala w ludziach najgorsze instynkty...po wszystkich stronach konfliktu.
Mordowali całe wioski i niemcy, mordowali rosjanie, mordowali polacy, mordowali ukraińcy, żydzi w gettach swoich też.
O tych czasach i faktach powinnismy pamietać, ale pamięć ma być przestrogą i lekcją dla nas współczesnych.
Napisano
O właśnie - Nemmersdorf

Rajkub, dlatego moje zapytanie czy można to potwierdzić". Na zachodzie zaraz po wojnie dość sprawnie rozwiązano sprawę pochówków żołnierzy obu stron na pięknych cmentarzach, więc jakichś niespodziewanych masowych grobów typu dziura w ziemi to tam już raczej nie ma.

A jeśli to w 100% prawda to nie ma co się pieklić i od razu powoływać na Erikę. Wojna była jaka była, a i Polacy to tylko ludzie mający swoje nerwy i przywary, a nie jacyś supermeni o stalowych nerwach.
Napisano
A ile takich Nemmersdorfów" hitlerowcy zgotowali Polakom i Rosjanom?
Powiem tak: Rosjanie i tak zbyt mało pomścili na Niemcach swoich krzywd a Polacy nie pomscili ich praktycznie w ogole. A te przypadki tak szeroko omawiane" to kropla przy oceanie hitlerowskiego bestialstwa.
Napisano
Panowie, o czym mowa porównując Nemmersdorf i podobne przypadki do tego co Niemcy wyprawiali w ZSRR -

Tam starto ponad 70000 wiosek, i 1700 miast i miasteczek, a do tego 20 milinonów obywateli w cywilu,
wg. statystycznych danych zebranych po wojnie.

O czym mowa.....
  • 4 years later...
Napisano
szkoda ze juz tak mało jest osób które pamietają o zbrodniach jakie niemcy popełnili na polakach po wczorajszym dokumencie na Nat Geo Wild jestem zdruzgotany wypowiedzią jednego ze świadków opowiadał on o dwójce dzieci siedzących przy jakimś budynku jedno z nich trzymało kawałek chleba kiedy zauważył to niemiecki oficer ... chyba nie musze mówić co zrobił po prostu brak mi słów odrazu wywaliłem wszystkie niemieckie monety z mojej kolekcji PO PROSTU BRAK SŁÓW ...........
Napisano
cyt.Prócz tego niezaprzeczalnie to Niemcy rozpoczęły tę wojnę i nawet jeśli troszkę z nich zginęło nie na froncie, to wcale mi ich nie żal... nic dodać nic ująć
  • 4 weeks later...
Napisano
Biadolenie nad losem biednych hitlerowców jest kuriozalne. To oni rozpoczęli II wojnę, to oni złamali wszelkie zasady prowadzenia cywilizowanej wojny i mieli w doopie Konwencje Genewskie. Np. już 1IX 1939 września zbombardowali cywilny Wieluń, równając go z ziemią.
Nie zamierzam wylewać krokodylich łez nad losem Niemców, w tym nawet ich ludności cywilnej. Dostali za swoje. Święte prawo odwetu. Na miejscu Sowietów i zachodnich aliantów robiłbym tak samo jak oni zrobili.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie