akagi Napisano 14 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2007 Tak, jest.Wszystko to napiszę już niedługo, obiecuję, każdy się dowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoczy Napisano 20 Czerwiec 2007 Share Napisano 20 Czerwiec 2007 Witam serdecznie,Krotkie pytanie - do kogo mozna wyslac zgloszenie grupy ? Do organizatora ? Czy koordynatora strony" ? ( adresy kontaktowe mile widziane :) Pozdrawiam,Smoczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 21 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2007 kurde, strona - www.bzura2007.pl - z lewej na dole - RejestracjaProszę dokładnie czytać stronę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoczy Napisano 21 Czerwiec 2007 Share Napisano 21 Czerwiec 2007 ( oj - racja , niskie cisnienie wczoraj bylo i mialem mroczki przed oczami... ale poprawie sie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atyl Napisano 21 Czerwiec 2007 Share Napisano 21 Czerwiec 2007 Akagi, bądź dowódcąJakie mroczki, padnij, 50, pompujemy, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 21 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2007 Masz rację, masz rację... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 27 Czerwiec 2007 Share Napisano 27 Czerwiec 2007 Witam.Mam takie pytanie. Co się dzieje ze zgłoszeniem po jego wysłaniu? Już jakiś czas temu to zrobiłem i nie dostałem żadnej odpowiedzi. Jak mam to traktować?Pozdrawiam i proszę o odpowiedź na to pytanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 28 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 28 Czerwiec 2007 Zgłoszenie zostaje rozpatrzone :))))))To oczywiste. Po czym zostaje podjęta decyzja czy grupa zostanie zaproszona.Pierwsza tura zaproszeń została już rozesłana - to ci, którzy zgłosili się już na początku czerwca. Kolejne będą ok. 15 lipca. W zasadzie najdalej 10 lipca zamykamy przyjmowanie zgłoszeń - jest ogromne zainteresowanie, a naprawdę mamy ograniczone możliwości - jak już pisałem Brochów nie jest z gumy :))))))))))))))))))))Kloki - odbierz mailapozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 28 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 28 Czerwiec 2007 Zgłoszenie zostaje rozpatrzone :))))))To oczywiste. Po czym zostaje podjęta decyzja czy grupa zostanie zaproszona.Pierwsza tura zaproszeń została już rozesłana - to ci, którzy zgłosili się już na początku czerwca. Kolejne będą ok. 15 lipca. W zasadzie najdalej 10 lipca zamykamy przyjmowanie zgłoszeń - jest ogromne zainteresowanie, a naprawdę mamy ograniczone możliwości - jak już pisałem Brochów nie jest z gumy :))))))))))))))))))))Kloki - odbierz mailapozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 28 Czerwiec 2007 Share Napisano 28 Czerwiec 2007 Danke :)Odpisane. Mam nadzieję na pozytywne rozpatrzenie wniosku :) Bo kto bedzie w tym roku sprawdzał czujność polskich straży pod szkołą?? ;)))))Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 7 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 7 Lipiec 2007 Panowie, pytanie może z gatunku głupich" , ale nie ma podobno głupich pytań. Które z grup, które się zgłosiły lub zostały zaproszone przywożą i w jakiej ilości repliki rkm Browning i MG ?Potrzebuję tą ijnformację aby dostosować broń maszynową do zapotrzebowania (jedna replika - jeden imitator - PK lub AK)proszę o info na mail sony@onet.plpozdrawiamJacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek78przemysl Napisano 19 Lipiec 2007 Share Napisano 19 Lipiec 2007 WitamNasze zgłoszenie również już jakiś czas temu zostało wyslane. Czekam na decyzję czy bierzemy udział czy nie.PozdrawiamMirek MajkowskiPSRH X D.O.K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 19 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 19 Lipiec 2007 Mirek, a dostaleś zaproszenie?bo pamietam, że ci wysłalem. zaraz wyśle jeszcze raz.na miro78@op.pl pozdrawiamJacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek78przemysl Napisano 19 Lipiec 2007 Share Napisano 19 Lipiec 2007 Tak tak Jacku dostałem. I zaraz Ci odpisałem podając listę uczestników oraz jednego z atrapą jak prosiłeś na forum. Tylko czekam na potwierdzenie, że jesteśmy przyjęci na Bzurę.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 19 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 19 Lipiec 2007 Jak dostałes zaproszenie to jesteście przyjeci i zaproszeni :)))))))))))Wszystkich niecierpliwych proszę o kilka dni wyrozumiałości - dajcie wrócić z urlopu.Poza tym będę z pancerka na Kosakowie - dla kazdego znajde chwile w wypadku zapoytań i watpliwości.Jacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
73pp Napisano 20 Lipiec 2007 Share Napisano 20 Lipiec 2007 Witam czy nasza replika ckm-u wz. 30 też może liczyć na przydział jednego imitatora np. PK ? :]:]:]Pozdrawiam ArekGRH G.O. ŚLĄSK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 20 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2007 wezmę to pod uwagę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hartmann Napisano 23 Lipiec 2007 Share Napisano 23 Lipiec 2007 Witam!Mając na uwadze horror , jaki odbywa się i pogłębia na kolejnych imprezach , pragnę poinformować iż niebawem do publicznej wiadomości zostaną podane BARDZO MOCNO ZAOSTRZONE przepisy odnośnie BEZPIECZEŃSTWA na Bzurze 2007 . Jeśli ktoś nie wie o co chodzi , proszę poczekać na sprawozdanie z ostatnio odbytej imprezy.Hart Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 23 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 23 Lipiec 2007 A szczególnie użycie broni białej (szabel i bagnetów) oraz idiotyczne pomysły pirotechniczne.Ta zabawa ma sprawiać na frajde, a nie być drogą do szpitala......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziadkus Napisano 23 Lipiec 2007 Share Napisano 23 Lipiec 2007 jeszcze jakby się dało wytłumaczyć ułanom, żeby przejeżdżali trochę ostrożniej między leżącymi piechurami... (to zresztą nie tylko uwaga po Bzurze") Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
losiu2 Napisano 23 Lipiec 2007 Share Napisano 23 Lipiec 2007 Ja tam myśle że TYM ułanom nic nie trzeba tłumaczyć - po prostu nie zapraszać nigdzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAB Napisano 23 Lipiec 2007 Share Napisano 23 Lipiec 2007 Co do broni białej, a dokładnie bagnetów to od lat proszę o ich używanie z głębokim rozsądkiem lub nieużywanie wcale. Na szczęście muszę odpowiadać tylko za moich ludzi, którzy mają stanowczy zakaz, a nie za tabun „napalonych zabijaków”...Ogólnie chyba jednak nie wszyscy zadają sobie sprawę, że bagnet jest najniebezpieczniejszą bronią na rekonstruktorskim polu (zaraz po pirotechnice) i standardowo nie był produkowany jako otwieracz do puszek...Pozdrawiam, Mariusz. GH „Patria” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturSz Napisano 23 Lipiec 2007 Share Napisano 23 Lipiec 2007 Konieczna jest edukacja wewnatrz grup odnosnie respektowania zakazu mierzenia do ludzi i tym bardziej strzelania do nich w krytycznej, niebezpiecznej odleglosci.Ostatnio jakis uchachany szczesliwy posiadacz karabiny wygrnal do mnie z 5 m na szczescie w pore zauwazylem zagrozenie i odwrocilem sie.Jako jeden ze srodkow widze obowiazkowe wspolne przeciwczenie scen przez obie strony ( do tej pory zwykle dziwnym trafem grupy przeciwne zazwyczaj cwiczyly tylko indywidualnie) z uwzglednienniem nacisku takze na srodki bezpieczenstwa. To napewno pomoze w realizacji scenaruusza i pozwoli uniknac tlumacznia a klego - tak mnie zaskoczyles gdy podbiegliscie tak blisko, myslalem ze bedzie inaczej to wygladalo... itp"pozdrawiam,ArturCytadela Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziadkus Napisano 23 Lipiec 2007 Share Napisano 23 Lipiec 2007 tak to wyglądało w Krakowie podczas Pikniku Lotniczego - obie strony ćwiczyły wspólnie. Raz - mogliśmy poznać teren walk", dwa - każdy wiedział, co i kiedy ma robić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 23 Lipiec 2007 Share Napisano 23 Lipiec 2007 Zabawne porównanie ... :)W Krakowie teren inscenizacji miał w przybliżeniu 30x30 metrów, Bzura i przykładowo ostatnie Kosakowo to teren o wiele, wiele większy. Także uczenie się", ćwiczenie jest o wiele prostsze. Jak napisał Artur, edukacja tego typu powinna być robiona w grupach przed przyjadem, a nie już na miejscu na zasadzie o ja skoczę za krzaczek, a ty strzelaj dopiero jak go ominiesz". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.