Skocz do zawartości

Bzura 2007 nadchodzi ....

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 91
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Witam serdecznie,

Krotkie pytanie - do kogo mozna wyslac zgloszenie grupy ? Do organizatora ? Czy koordynatora strony" ?
( adresy kontaktowe mile widziane :)

Pozdrawiam,

Smoczy
Napisano
Witam.
Mam takie pytanie. Co się dzieje ze zgłoszeniem po jego wysłaniu? Już jakiś czas temu to zrobiłem i nie dostałem żadnej odpowiedzi. Jak mam to traktować?
Pozdrawiam i proszę o odpowiedź na to pytanie.
Napisano
Zgłoszenie zostaje rozpatrzone :))))))
To oczywiste. Po czym zostaje podjęta decyzja czy grupa zostanie zaproszona.
Pierwsza tura zaproszeń została już rozesłana - to ci, którzy zgłosili się już na początku czerwca. Kolejne będą ok. 15 lipca.
W zasadzie najdalej 10 lipca zamykamy przyjmowanie zgłoszeń - jest ogromne zainteresowanie, a naprawdę mamy ograniczone możliwości - jak już pisałem Brochów nie jest z gumy :))))))))))))))))))))

Kloki - odbierz maila

pozdrawiam
Napisano
Zgłoszenie zostaje rozpatrzone :))))))
To oczywiste. Po czym zostaje podjęta decyzja czy grupa zostanie zaproszona.
Pierwsza tura zaproszeń została już rozesłana - to ci, którzy zgłosili się już na początku czerwca. Kolejne będą ok. 15 lipca.
W zasadzie najdalej 10 lipca zamykamy przyjmowanie zgłoszeń - jest ogromne zainteresowanie, a naprawdę mamy ograniczone możliwości - jak już pisałem Brochów nie jest z gumy :))))))))))))))))))))

Kloki - odbierz maila

pozdrawiam
Napisano
Odpisane. Mam nadzieję na pozytywne rozpatrzenie wniosku :) Bo kto bedzie w tym roku sprawdzał czujność polskich straży pod szkołą?? ;)))))

Pozdrawiam!
  • 2 weeks later...
Napisano
Panowie, pytanie może z gatunku głupich" , ale nie ma podobno głupich pytań.
Które z grup, które się zgłosiły lub zostały zaproszone przywożą i w jakiej ilości repliki rkm Browning i MG ?

Potrzebuję tą ijnformację aby dostosować broń maszynową do zapotrzebowania (jedna replika - jeden imitator - PK lub AK)

proszę o info na mail sony@onet.pl

pozdrawiam

Jacek
  • 2 weeks later...
Napisano
Mirek, a dostaleś zaproszenie?
bo pamietam, że ci wysłalem. zaraz wyśle jeszcze raz.

na miro78@op.pl

pozdrawiam

Jacek
Napisano
Tak tak Jacku dostałem. I zaraz Ci odpisałem podając listę uczestników oraz jednego z atrapą jak prosiłeś na forum. Tylko czekam na potwierdzenie, że jesteśmy przyjęci na Bzurę.
Pozdrawiam
Napisano
Jak dostałes zaproszenie to jesteście przyjeci i zaproszeni :)))))))))))

Wszystkich niecierpliwych proszę o kilka dni wyrozumiałości - dajcie wrócić z urlopu.

Poza tym będę z pancerka na Kosakowie - dla kazdego znajde chwile w wypadku zapoytań i watpliwości.

Jacek
Napisano
Witam czy nasza replika ckm-u wz. 30 też może liczyć na przydział jednego imitatora np. PK ? :]:]:]
Pozdrawiam Arek
GRH G.O. ŚLĄSK
Napisano
Witam!
Mając na uwadze horror , jaki odbywa się i pogłębia na kolejnych imprezach , pragnę poinformować iż niebawem do publicznej wiadomości zostaną podane BARDZO MOCNO ZAOSTRZONE przepisy odnośnie BEZPIECZEŃSTWA na Bzurze 2007 .
Jeśli ktoś nie wie o co chodzi , proszę poczekać na sprawozdanie z ostatnio odbytej imprezy.
Hart
Napisano
A szczególnie użycie broni białej (szabel i bagnetów) oraz idiotyczne pomysły pirotechniczne.

Ta zabawa ma sprawiać na frajde, a nie być drogą do szpitala.........
Napisano
jeszcze jakby się dało wytłumaczyć ułanom, żeby przejeżdżali trochę ostrożniej między leżącymi piechurami... (to zresztą nie tylko uwaga po Bzurze")
Napisano
Co do broni białej, a dokładnie bagnetów to od lat proszę o ich używanie z głębokim rozsądkiem lub nieużywanie wcale.
Na szczęście muszę odpowiadać tylko za moich ludzi, którzy mają stanowczy zakaz, a nie za tabun „napalonych zabijaków”...
Ogólnie chyba jednak nie wszyscy zadają sobie sprawę, że bagnet jest najniebezpieczniejszą bronią na rekonstruktorskim polu (zaraz po pirotechnice) i standardowo nie był produkowany jako otwieracz do puszek...

Pozdrawiam, Mariusz. GH „Patria”
Napisano
Konieczna jest edukacja wewnatrz grup odnosnie respektowania zakazu mierzenia do ludzi i tym bardziej strzelania do nich w krytycznej, niebezpiecznej odleglosci.
Ostatnio jakis uchachany szczesliwy posiadacz karabiny wygrnal do mnie z 5 m na szczescie w pore zauwazylem zagrozenie i odwrocilem sie.

Jako jeden ze srodkow widze obowiazkowe wspolne przeciwczenie scen przez obie strony ( do tej pory zwykle dziwnym trafem grupy przeciwne zazwyczaj cwiczyly tylko indywidualnie) z uwzglednienniem nacisku takze na srodki bezpieczenstwa. To napewno pomoze w realizacji scenaruusza i pozwoli uniknac tlumacznia a klego - tak mnie zaskoczyles gdy podbiegliscie tak blisko, myslalem ze bedzie inaczej to wygladalo... itp"

pozdrawiam,
Artur
Cytadela
Napisano
tak to wyglądało w Krakowie podczas Pikniku Lotniczego - obie strony ćwiczyły wspólnie. Raz - mogliśmy poznać teren walk", dwa - każdy wiedział, co i kiedy ma robić.
Napisano
Zabawne porównanie ... :)
W Krakowie teren inscenizacji miał w przybliżeniu 30x30 metrów, Bzura i przykładowo ostatnie Kosakowo to teren o wiele, wiele większy. Także uczenie się", ćwiczenie jest o wiele prostsze. Jak napisał Artur, edukacja tego typu powinna być robiona w grupach przed przyjadem, a nie już na miejscu na zasadzie o ja skoczę za krzaczek, a ty strzelaj dopiero jak go ominiesz".

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie