yoony Napisano 9 Kwiecień 2007 Napisano 9 Kwiecień 2007 tak robota piękna tylko ile w tej panterze zostało z oryginału??bo jakoś mam warzenie ze ten pan sie nie szczypie nie reanimuje t6ylko wymienia /dorabia ale to moje wrzenie dokonał dzieła zniszczenia poza tym usunął cycki"przez co straciła swój niepowtarzalny charakter
dect Napisano 9 Kwiecień 2007 Napisano 9 Kwiecień 2007 @ yoonyNa maksa ile się dało. Niektóre części są nie do zdobycia (i trzeba było zrobić nowe), za inne właściciele wołali takie ceny, że nie było w ogóle rozmowy.I nie zniszczył tylko postawił na nogi. Chwała mu za to.Pozdrawiam
okejos Napisano 9 Kwiecień 2007 Napisano 9 Kwiecień 2007 Panowie. spokojnie niedługo jak przejda ustawy to was wszystkich pogodzą. pewne koła zwiazane z kombatantami i IPN w zwiazku z dekominzacja i deubekizacja oraz defaszyzacja maja projekt likwidowac pozostałosci (pomniki, eksponaty) tak i sowieckie jak i niemieckie (kombatanci nie rozumieja naszej fascynacji tym sprzetem)sprzet ma isc do hut.... i nie myslcie ze uda wam sie odkupic ...
dect Napisano 9 Kwiecień 2007 Napisano 9 Kwiecień 2007 No to dzięki tanim liniom będziemy latać na Wyspę i do Reichu oglądać takie zabawki.
oksio Napisano 9 Kwiecień 2007 Napisano 9 Kwiecień 2007 okejos ale pitolisz :-).Przejadłeś się czy co?Przez ostatnie dwa miesiące rozmawiam z Kombatantami .I Co!Popierają przekazywanie sprzętu ludziom którzy go wyremontują .A Konserwatorzy chcą oddawać do muzeum.A Pantera wygada jak z bajki ale nie tej o wojnie . Nawet Niemcy by jej tak nie wychuchali brak jej tylko neonów pod spodem:-)pozdr.Oksiops. IPN popiera take inicjatywy.Daruj sobie.
oksio Napisano 9 Kwiecień 2007 Napisano 9 Kwiecień 2007 Co do IS2 .To wole by wyglądał na rasowy czołg a nie jakąś zabawkę dla kochających inaczej:-)Czyli nie szpachlowane i szlifowane łączenia i nie malowane ogniwa gąsek.pozdr.
okejos Napisano 9 Kwiecień 2007 Napisano 9 Kwiecień 2007 pażiwiom uwidim kak kazał sliepoj.szkoda ze byłes na spotniu w MWP 2 tyg temu
oksio Napisano 9 Kwiecień 2007 Napisano 9 Kwiecień 2007 Wybacz ale nie zostałem poinformowany. Pewnie nie godnym zaszczytu.;-)A tak serio to największe środowiska kombatanckie za kilka pomysłów z tej ustawy to komuś zrobią z tyłka jesień średniowiecza :-)A gminy wolą na spokojnie dogadać się z muzeami i fundacjami by nie narazić się prasie i TV.pozdr.oksiops.Jak będzie coś w temacie i będzie można porozmawiać to chętnie skorzystam i przyjade.
zalman Napisano 9 Kwiecień 2007 Autor Napisano 9 Kwiecień 2007 Panowie pierwsze koty za płoty...następne zostają u nas : )...swoją drogą Rosi"wyszła niezle...kolej na STuG IV z MOB w Skarżysku-Kamiennej (czy on musi tak stac pod chmurką???) i Poznania...w końcu to unikaty jak by nie było...
zalman Napisano 9 Kwiecień 2007 Autor Napisano 9 Kwiecień 2007 Panowie znalazłem ciekawe zdjęcie Pantery z dodatkowym opancerzeniem stropu wieży.... [IMG]http://i13.tinypic.com/449qbex.jpg[/IMG]własna inwencja załogi? czy fabryczna innowacja..?
Tankist Napisano 9 Kwiecień 2007 Napisano 9 Kwiecień 2007 Jak chociaż przez tydzień nie ma jakiejś zadymy z czołgiem albo chociażby widmem czołgu ( patrz Vickers ), to wieje nudą i spada czytelnosć ( albo oglądalność - nie wiem jak nazwać ) forum.A kasy na restaurację zabytków militarnych ( tak pojazdów jak i wszelkiego rodzaju fortyfikacji ) w Polsce z państwowej kasy jak nie było tak nie ma i dalej nie będzie.Ludzie piastujący waaadzę ( u nas się nie rządzi a piastuje ), w naszej Najukochańszej ( obojętnie z jakiej opcji politycznej ) i tak mają to w d..., znaczy się mają inne priorytety.Wyjątkiem ( potwierdzającym niestety regułę ) jest jedynie Muzeum Powstania Warszawskiego.I możemy się tu wszyscy pozarzynać, powyzywać, poobrażać a nie zmieni to nic w polityce państwa i ani jedna złotówka z tego nie przybędzie.
wars98 Napisano 9 Kwiecień 2007 Napisano 9 Kwiecień 2007 Nie żebym się czepiał, ale...Tankist pisze:A kasy na restaurację zabytków militarnych (tak pojazdów jak i wszelkiego rodzaju fortyfikacji) w Polsce z państwowej kasy jak nie było tak nie ma i dalej nie będzie."Tymczasem zajrzałem na strony tworu pod nazwą Ministerstwo Kultury i Dziedzictwa Narodowego do działu pod nazwą: Dotacje. I co widzę?Ano, że jest cos takiego, jak: Wniosek o dotację na prace konserwatorskie, restauratorskie i roboty budowlane przy zabytku".A więc może można?Pytanie tylko komu się chce?
huk 100 Napisano 9 Kwiecień 2007 Napisano 9 Kwiecień 2007 jeju już nie moge was czytać zaczynacie sie znowu moczyć "-pozdro
Tankist Napisano 9 Kwiecień 2007 Napisano 9 Kwiecień 2007 mnie się nie chce, żeby nie było wątpliwości.W jednym województwie ( przemilczę w którym ) na wszelkie dotacje na prace konserwatorskie i zabezpieczjące, konserwator wojewódzki dostał w ub. roku 70 000 złotych( słownie: siedemdziesiąt tyszięcy ) na cały rok!powodzenia!!!Są jeszcze fundusze europejskie w programie 2007-2013 o czym wars zapomniał, gdzie również na pantery, tygrysy i inne zwierzaki jest kasy do bólu. Coś koło 70 miliardów euro czy złotówek już z nie pamiętam.Tylko wypełniać wnioski.
wars98 Napisano 9 Kwiecień 2007 Napisano 9 Kwiecień 2007 O funduszach europejskich nie zapomniałem, ale dobrze, że ktoś o nich wspomniał. :)Co do wniosku o dotację na prace konserwatorskie, restauratorskie i roboty budowlane przy zabytku to z taką pewną nieśmiałością pragnę zauważyć, że jest to ministerialny skarbczyk. Czym innym są wnioski składane do WKZ-tów, a czym innym do ministerstwa (tu pula środków jest większa), no chyba że coś się pozmieniało, a co przecież w naszym pięknym kraju się zdarza.
huk 100 Napisano 9 Kwiecień 2007 Napisano 9 Kwiecień 2007 Jeju –jeżeli jest tak pięknie ! to dlaczego jest tak brzydko ?
maru Napisano 10 Kwiecień 2007 Napisano 10 Kwiecień 2007 czy ktos moze napisac jak mozna sciagnac ten filmik o renowacji tej pantery
zalman Napisano 10 Kwiecień 2007 Autor Napisano 10 Kwiecień 2007 Wpisz w Google....Tank.Overhaul.s01e02.The.Panther.pdtv.NiX.avia później tylko kliknij...:)
PATRON Napisano 10 Kwiecień 2007 Napisano 10 Kwiecień 2007 warsiu ...http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2541262, wystąp o dotację może zdążysz ją dostać przed końcem aukcji .okazja sama pcha sie do rączek, albo ścignij konserwatora, prokuratora, kiziora, i innych -orów".PATRONps. przypomniała mi sie taka wyliczanka z przdszkolawjechał, wyjechał, dwa kije kogo po dupie kij bije" bbueheheheheheeeeeeeeeeeeeeeee
Heruss Napisano 10 Kwiecień 2007 Napisano 10 Kwiecień 2007 Ciekawe co Bocian zrobi z Patronowym postem....pewnie tym kijkiem pogłaszcze a nie zbije....;)...Naprawdę ob. Patron ma jakiś problem natury emocjonalnej.Pozdroheruss
herbstnebel Napisano 10 Kwiecień 2007 Napisano 10 Kwiecień 2007 Kolega Wars to tu jakaś gruba szycha chyba jest i ogólnie władza, nie?:> Więc mam takie pytanie prosto z mostu i do konkretnego (mam nadzieję) człowieka. Otóż co za palant wydaje zgodę na zasypywanie przedwojennych umocnień na takim Górnym Śląsku i w ogóle niszczenie zabytkowych bunkrów. Pod miastem wg legendy jest sieć poniemieckich przejść między taki bunkrami, schronami i obiektami użyteczności publicznej (np. dwie szkoły takie wielkie mamy poniemieckie). I jakoś to niebadane jest. Kumple, żule z pedałówy" mi opowiadali, że z nudów pochodzili po tych korytarzach i wron-orełków i innego dobra poznajdowali. Więc jak to jest, że 60 lat po wojnie tam żadnych badań nie było? A jakby to było zaminowane w opór i wywaliło tych żuli na zewnątrz w kawałkach? Dopiero by się ministerstwo zainteresowało? A może miasto podminowane jest - no kto wie??? - jak w czterech pancernych :P jak przerdzewieje i pieprz**ie to ino roz", pra? To może Ministerstwo trzeba dofinansować albo zainteresować.. kopem w 4 litery..
Mirosław Jastrzebski Napisano 10 Kwiecień 2007 Napisano 10 Kwiecień 2007 Czy powojenny Kettenkrad wart aż tak dużego zamieszania?
01dalton Napisano 11 Kwiecień 2007 Napisano 11 Kwiecień 2007 Witam .Czyli ta sztuka jest powojenna ? Do którego roku je produkowali ? Pozdr.
Bartek102 Napisano 11 Kwiecień 2007 Napisano 11 Kwiecień 2007 Jeśli chodzi o fundusze unijne to jest specjalny program bodajże nazywany norweskim z dużą kasą przeznaczoną na renowacje zabytków militarnych i architektury militarnej .Bartek
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.