Skocz do zawartości

CKM wz. 30 - przybory.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 71
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 4 years later...
Napisano
Tak.Dziękuje Ci uprzejmie przyjacielu.Jeżeli możesz mi jeszcze odpowiedzieć na poniższe pytania to będę wdzięczny.

Czy to jest polski patent?
Skąd pochodzi zdjęcie?
Czy to jedyny rodzaj tego typu urządzenia do naszego ckm?

Pozdrawiam
Napisano
Browning wz 30 to produkt na licencji wiec pewnie polska tasmowarka do wz 30 byla kopia amerykanskiej podobnie jak tasmowarka do mg 08/15 produkcji fabryki Perkun była kopia niemieckiej wersji.
Napisano
Zdjęcie pochodzi z Instrukcja o broni piechoty cz. III ckm wz 30 Atlas. Mam ją w wersji elektronicznej ściągniętej z sieci, mogę podesłać, jeśli chcesz :-)
Napisano
http://wojsko18-39.internetdsl.pl/podrecznik/podrecznik.html
Jest tam do ściągnięcia instrukcja i Podręcznik dow. plutonu strzeleckiego, gdyby też kogoś interesował.
Napisano
Dzięki wielkie MarekA choć mi działa tylko instrukcja to i tak jest git.A jest do ściągnięcia też taka instrukcja do rkm wz 28?Pozdrawiam
Napisano
Ano mam :-) Mam w zwyczaju ściągać z Internety różne ciekawostki :-) Co do rkm wz 28, posiadam dwie instrukcje, jedną z 1930 i drugą z 1936 (razem z instrukcją lkm 08/15). Trochą się różnią, najbardziej w szybkostrzelności praktycznej. Postaram się dodać, ale trochę to potrwa. Postaram się jeszcze coś wgrać.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie