Irke Napisano 11 Marzec 2013 Share Napisano 11 Marzec 2013 Po raz kolejny oglądałem ten znakomity spektakl. I po raz kolejny zadawałem sobie pytania:- dlaczego tacy zbrodniarze jak Bierut leżą wciąż na Powązkach w Al. Zasłużonych ???- dlaczego sąd II instancji uniewinnił Wacława Krzyżanowskiego prokuratora wojskowego oskarżającego Inke ???- dlaczego dziennikarze nie dotarli do tych sędziow i nie podali ich nazwisk ???- dlaczego w głównych miastach Polski, a zwłaszcza Wybrzeża nie ma szkół imienia np Inki ???- dlaczego np. TVP Historia nie powtarza takich spektakli o Ince, rotm. Pileckim, filmów o gen Nilu, Przesłuchania itp ???- dlaczego... dlaczego... dlaczego???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irke Napisano 11 Marzec 2013 Share Napisano 11 Marzec 2013 Niech wikipedia przypomni Wam kim byli oprawcy:http://pl.wikipedia.org/wiki/J%C3%B3zef_Bikhttp://pl.wikipedia.org/wiki/Jan_Wo%C5%82kow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAJTEKZKS Napisano 12 Marzec 2013 Share Napisano 12 Marzec 2013 Kolego Irke w necie przeczytałem jedno mądre zdanie ,które jest jedna ale główną i skrótową odpowiedzią na Twe pytanie.W redakcjach gazet, w telewizji, na salonach brylują dzieci i wnuki UB-ków, NKWDzistów, kominternowców, KPPowców, stalinowskich sedziów i prokuratorów.Pouczają nas, drwią z nas, dają (lub nie dają)? certyfikaty przyzwoitości, postępu i europejskości.Inka dzieci nie miała szansy urodzić....."A po drugie w sądach dalej siedzą czerwoni lub dzieci,wnukowie tych którzy skazywali i zabijali Polaków.To jak mogą swoich skazywać ?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trooper85 Napisano 12 Marzec 2013 Share Napisano 12 Marzec 2013 RAJTEKZKS, a o tym, że sekretarz stanu w Ministerstwie Sprawiedliwości za czasów PiS w PRLu posyłał do pierdla opozycjonistów to nie wyczytałeś nigdzie? I o tym, że jego ojciec był odpowiedzialny o ZBRODNIE SĄDOWE? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 12 Marzec 2013 Share Napisano 12 Marzec 2013 Panie i Panowie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipek Napisano 13 Marzec 2013 Share Napisano 13 Marzec 2013 Znowu wina PiS :D Trzeba tym w Afryce powiedzieć, że jak znów nawiedzi ich susza, to mają strzelać z łuków do portretów Jarka, bo to wszystko jego wina :))Rajtekzks, Ty przebrzydły katofaszysto! Przecież taki Kraśko na pewno dostał posadę w TVP ze względu na swoje wybitne kompetencje, a jego rodzinne koneksje nie miały tu nic do rzeczy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srg.steiner Napisano 13 Marzec 2013 Share Napisano 13 Marzec 2013 Inka1946- zwróćcie uwagę, kiedy to powstało. Obawiam się że teraz taki spektakl czy film już raczej nie powstanie ( z wiadomych przyczyn)zobaczcie, z resztą, co się stało z filmem o ROJU", poza tym,że zacytuję jednego mądralę, Polskość to nienormalność" więc wybierzmy przyszłość" i bądźmy fajni a nie ciągle narzekamy i spieramy się o byle co...I tak dziwie się ,że nadali to w tv... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 13 Marzec 2013 Share Napisano 13 Marzec 2013 Toż na przestrzeni ostatniego roku Inka leciał" fefnaście razy, więc nie bardzo wiem skąd i po co to hallo...O Roju" już było parę wątków- poczytaj, może wtedy spiskowa teoria przestanie Cię męczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srg.steiner Napisano 13 Marzec 2013 Share Napisano 13 Marzec 2013 Yeti, czytałem. Aczkolwiek, chętnie bym go zobaczył ukończonego i na dużym ekranie" skoro już się o nim dużo mówiło i pisało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SPIDER Napisano 14 Marzec 2013 Share Napisano 14 Marzec 2013 Cały film http://www.youtube.com/watch?v=B5262FDPrJY :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ataka Napisano 15 Marzec 2013 Share Napisano 15 Marzec 2013 Irke, znalazł się rodzynekGimnazjum nr 2 w Ostrołęce nosi dumnie imię Danuty Siedzikówny Inki" (Uchhwała nr 494/LXIII/2010 Rady Miasta Ostrołęki z dnia 25.02.2010) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irke Napisano 2 Marzec 2015 Share Napisano 2 Marzec 2015 Dzisiaj o godz. 20.25 na TVP1 ponownie spektakl Inka 1946".Choć mam DVD, oglądałem już kilka razy wcześniej w tv to ponownie usiądę przez telewizorkiem razem z synami by zobaczyli kim była bohaterska dziewczyna i kim byli oprawcy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.