LSAH18 Napisano 30 Styczeń 2007 Share Napisano 30 Styczeń 2007 Leibstandarte Adolf Hitler - LSAH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LSAH18 Napisano 30 Styczeń 2007 Share Napisano 30 Styczeń 2007 LSSAH To były jednostki ss a LSAH to zwykła jednostka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 30 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 30 Styczeń 2007 oglądałem T-34 i wody mi odeszły o mało nie wypadł mi z rąk-a myślałem że go kupie śiłą rozpędu -niestety-pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 7 Luty 2007 Autor Share Napisano 7 Luty 2007 Panthere nabyłem ale tragedia -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 7 Luty 2007 Autor Share Napisano 7 Luty 2007 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 7 Luty 2007 Autor Share Napisano 7 Luty 2007 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 7 Luty 2007 Autor Share Napisano 7 Luty 2007 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 7 Luty 2007 Autor Share Napisano 7 Luty 2007 pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 8 Luty 2007 Share Napisano 8 Luty 2007 troszku krzywe gaski ma...czy jest udokumentowane gdzies zeby miala na oryginale napisan lssah ? Nigdy nie widzialem czegos takiego- bylo takie cos? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 8 Luty 2007 Share Napisano 8 Luty 2007 krzywe gąski ma bo na plastiku zaoszczędzili , trzeba poszerzyć kółka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 8 Luty 2007 Share Napisano 8 Luty 2007 Z calego zestawu wziolbym te szklane akwarium i podkladke :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eskapista Napisano 12 Luty 2007 Share Napisano 12 Luty 2007 Mam przyjemność kolegów zawiadomić, że zaczęła wychodzić druga seria czołgów:-)Jedną - jak wiecie - wydaje amercom" od zeszłego roku:http://www.amercom.com.pl/czolgi.phppo 19.99 zł za model z zeszytema drugą zaczął wydawać DeAgostini Polska (Altaya)- pojawiły się w tym tygodniu od razu 4 modele: Sherman, T-34, Abrams, Panthera.http://www.altaya.es/ficha.php?id=105&pagina=todas#enl /jeszcze nie ma jej na polskiej stronie wydawnictwa http://www.deagostini.pl/po 9.99 zł za model /może dlatego, że bez zeszytu!!!/Porównałem obie kolekcje i:1) DeAgostini jest tańsza - nie wiadomo czy na stałe:-)2) Jest lepiej i dokładniej malowana /amercom stosuje wariacje" w malowaniu:-(/ - widać to zwłaszcza porównując oba modele T-34, Panthery a nawet Shermana!!!!3) Modele są dokładniej opisane na czarnych podstawkach - zobacz:http://www.allegro.pl/item164860810_t_34_model_z_1942_r_metalowy_w_gablotce_okazja_.htmlhttp://www.allegro.pl/item162270769_czolg_1_72_t_34_1943_czolgi_swiata_.htmllubhttp://www.allegro.pl/item165001202_panther_ausf_a_metalowy_w_gablotce_okazja_.htmlhttp://www.allegro.pl/item163830716_czolgi_swiata_5.htmlJa się więc skupię na kolekcji DeAgostini:-)Moża ta wojna" na modele spowoduje też obniżkę cen w Amercomie!!!A DeAgostini może sobie na to pozwolić!!!Jest większym wydawnictwem od Amercom-u!!!!!Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 12 Luty 2007 Autor Share Napisano 12 Luty 2007 parzyjom uwidiom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rso Napisano 12 Luty 2007 Share Napisano 12 Luty 2007 Witam. Na litoś boską panowie te zabaweczki jako modele są koszmarne nawet ci co grają gry wojene narzekają że trzeba przy nich troche się napracować zeby jako tako wyglądały na planszy.Ja jedynie co to bym skusił się na same gablotki są OK. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 12 Luty 2007 Autor Share Napisano 12 Luty 2007 ja już dawno na to wpadłem-pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gizio Napisano 19 Luty 2007 Share Napisano 19 Luty 2007 SerwoPowiem tak.Panowie te modele są zrobione z myślą o młodym odbiorcy(np.mój syn jest zachwycony tą kolekcją),który dopiero uczy się historii,a nie dla starych wyjadaczy.Więc zbastujcie,jak komuś nie pasuje to nie musi kupować.Ja gdy byłem w wieku mego syna nie miałem możliwosci kupienia takich modeli(nie wspominając już o niemieckich).Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 19 Luty 2007 Share Napisano 19 Luty 2007 Gizio ale ta seria nie jest zadedykowana w zaden sposob do mlodych zbieraczyPozatym wyrazamy swoja opinie na ten temat- zobacz przewazaja watki ze to jest dziadostwo i tyle. Jesli samemmu nie potrafisz skleic czegos to niestety na takie cos jestes skazany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gizio Napisano 20 Luty 2007 Share Napisano 20 Luty 2007 SerwoAkurat sklejanie to nie moja działka,poszukiwania to co innego.Powiem tak.Na nic nie jestam skazany,no chyba tylko na bluesa,browara i piszczałke.Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herbstnebel Napisano 21 Luty 2007 Share Napisano 21 Luty 2007 Porównanie serii Czołgi Świata" do Świata Wiedzy" jest bardzo na miejscu - jest to po prostu seria dla mało wymagających lub zaczynających przygodę z głębszą historią. No cóż, mój młodszy brat jest bardzo zadowolony z tego, a i mnie chociaż wnet mi -ścia stuknie całkiem odpowiada treść gazetki, informacje, zdjęcia, a sam model? Rzucę okiem jak i co, bo czasami jakiegoś szczegółu zapomnę wyglądu - modelarstwem się nie pasjonuję, ale ogólnie bronią(pancerną) już o wiele bardziej. No cóż - wiem, że to trochę takie klocki grubo ciosane, no ale niech będzie - sam pomysł oceniam bardzo pozytywnie :) Nie wiedziałem, że jest seria konkurencyjna, ale skoro bez gazetki to tak jakby nie przemawia to do mnie za bardzo :D /nawet kosztem malowania modeli, sposoby malowania są opisane w gazetce też/No cóż - popełnili błąd na podstawce Tigera II, w następnym numerze dali sprostowanie, ale błąd pozostał...Ta pantera z LSSAH to podobno czołg należący do 1. Dywizji Pancernej SS "Leibstandarte Adolf Hitler. /bla bla ;) / Wóz SS-Hauptsturmfuhrera Hansa Gruhlego, czerwiec 1944r." - za gazetką. I tam potem jest, że wóz ma numer 02, czyli jest wozem adiutanta Obersturmbannfuhrera Joachima Peipera i wzmianka o tym, że Peiper znakomitym dowódcą był, ale splamił się masakrami na Wschodzie i w Malmedy. ble, tyle odnoście tego konkretnego modelu.Trzeba jednak przyznać, że na schemacie wewnątrz gazetki odcień tego wozu jest o wiele ciemniejszy od zaprezentowanego modelu..No cóż.. hmm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nostro91 Napisano 9 Październik 2008 Share Napisano 9 Październik 2008 Ja kupuje to zajstwo(model t-34 i panthery to g...o)po to aby mieć te gazetki z opisami czołgów (powinni oddzielnie sprzedawać te gazetki a oddzielnie modele)na modele patrzę z litością i myślę że jakby robić kiedyś dioramę(nie jestem pewien czy to właściwa nazwa)jakiejś większej bitwy to duża dokładność nie będzie potrzebna i te modele idealnie śię do tego nadadzą.PozdrawiamNostro91 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nostro91 Napisano 9 Październik 2008 Share Napisano 9 Październik 2008 Przepraszam,na początku powinno być *szajstwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 9 Październik 2008 Share Napisano 9 Październik 2008 Plastikowe modele dla leniwych.....Ja jestem fanem kartonu i waloryzacji, TO są modele. W kiosku można jedynie kupić plastikowe namiastki modeli. Aha. Czołgi z 'plastiku' to jedynie sklejałem-Revella, i miałem kupę radochy z tego! To jest to :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trooper85 Napisano 9 Październik 2008 Share Napisano 9 Październik 2008 Czołgiem!Dla mniej cierpliwych lub bardziej leniwych polecam gotowce z serii Dragon Armor. Co prawda są 3-4 razy droższe od tego gazetowego badziewia, ale jeśli chodzi o jakość nie ma porównania.Sam dostałem w prezencie od dziewczyny Leoparda2A6http://www.dragonmodelsltd.com/html/60052p1.htmi TigeraII (Porshe)http://www.dragonmodelsltd.com/html/60106.htmlPo odrobinie zabawy z detalami (osprzęt, anteny, wizjery, figurka dowódcy Tygrysa...) efekt jest naprawdę niezły.Co do Czołgów świata" to same gazetki przedstawiają poziom podobny do modeli. Tego typu informacje i ilustarcje można ZA DARMO znaleźć w sieci, wystarczy przejżec parę stron poświeconych broni pancernej, a nawet WikipedięJeśli ma się więcej niż 10-12 lat to lepiej odpuścić, a pieniądze przeznaczyć na porządna literaturę.Zdrów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OloOcki Napisano 12 Październik 2008 Share Napisano 12 Październik 2008 Ja mam z tej serii Pattona, Koniegstera, shermana, panthere,Pzkpfw VI, T34, pershinga, merkave.Mi sie podobala ta seria nie moglem jej dalej zbuierac z powodu braku funduszy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystian-szabla Napisano 12 Październik 2008 Share Napisano 12 Październik 2008 szajs...jedyne co to z gablotki mozna cos zrobic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.