robo01 Napisano 19 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2007 czyżby Lostbatalion:)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romo Napisano 20 Styczeń 2007 Share Napisano 20 Styczeń 2007 Witam, może ktoś mi polecić gdzie kupić guziki do tejże kurtawki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albert Napisano 20 Styczeń 2007 Share Napisano 20 Styczeń 2007 Odnosnie obszyc, ktore wystawil kolega robo01, prawie identycznie produkuje Hero, Andrzej Frankowski i Maciej Koziczak. Najgorsze jednak, ze obszycia te nie maja za wiele wspolnego z oryginalem i ja np. nigdy bym takiego czegos nie przyszyl na mundur. Ale neistety ludzie przywykli do tych obszyc. Niestety, nawet renomowani producenci nie maja wszystko tak jak powinno byc. Obecnie najlepsze obszycia(jesli chodzi o patki) ma Hero. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robo01 Napisano 20 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 20 Styczeń 2007 Albert nie zapomnij wstawić fotki z naramiennikami ,z nr batalionu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 20 Styczeń 2007 Share Napisano 20 Styczeń 2007 Robo01 to Cię chyba zainteresuje - para oryginalnych naramienników z 29. batalionu saperów WH. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robo01 Napisano 20 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 20 Styczeń 2007 To mi Hindus w głowie namieszałeś:)moje są wyszyte czarną nicią i teraz sam nie wiem obszywać je na biało czy zostawić,te co wstawiłeś są wyszyte chyba tylko na biało/chyba że masz zbliżenie cyferek/Poczekam jeszcze na fotkę Alberta miał wstawić sposób obszycia czarnych liter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albert Napisano 21 Styczeń 2007 Share Napisano 21 Styczeń 2007 robo01 nie masz co czekac na moja ftke. Chodzilo mi o rysunek z ksiazki,, Umundurowanie Wehrmachtu w kampaniwrzesniowej'', ale jak sie okazalo, autor tego rysunku popelnil blad. Dlatego nie bede mogl Ci pomoc. Przepraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabi Napisano 23 Styczeń 2007 Share Napisano 23 Styczeń 2007 WitamWczoraj przyszła mi kurtka od Maćka i chciałbym się dowiedzieć czy rzeczywiście jest to produkt Sturma?Nigdy nie widziałem produktów tej formy i dlatego pytam.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabi Napisano 23 Styczeń 2007 Share Napisano 23 Styczeń 2007 jeszcze adler Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabi Napisano 23 Styczeń 2007 Share Napisano 23 Styczeń 2007 patki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabi Napisano 23 Styczeń 2007 Share Napisano 23 Styczeń 2007 podszewkaOczywiście Maćka jako kontrahenta moge śmiało polecić, nie było żadnych problemówPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabi Napisano 23 Styczeń 2007 Share Napisano 23 Styczeń 2007 I jeszcze przepraszam za zdjęcia słabej jakości.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albert Napisano 23 Styczeń 2007 Share Napisano 23 Styczeń 2007 hehe .... nie oszukal Cie Maciek. gratuluje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 Mundurek fajny - tylko szkoda, że ten adler nad kieszenią takiej marnej jakości :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robo01 Napisano 24 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 24 Styczeń 2007 Witam ptak faktycznie lipny mój bevo jest ładniejszy.zastanawia mnie tylko jedna rzecz dlaczego na kurtce nie ma metki Miltec-Sturm/zarówno na mojej jak i na Zabiego/,co nie zmienia faktu że kurtka jest super wykonana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DETER Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 Bluza STURMA. na żadnej bluzie nie znajdziesz metki od Sturma. Fotki przekłamują ale ten egzemplarzto STURM. Adler do bani. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabi Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 Witam. Dzięki wszytskim za odpowiedzi. Oczywiście absolutnie nie twierdze że Pan Maciek jest oszustem:)Nie widziałem produktów Sturma i właśnie brak metki mnie troche zaniepokoił ale jak widze wszystko jest OK:) Dzięki i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DETER Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 dojrzałem metke rozmiaru 52. na 110% jest to STURM, bo mam matke taką samą z furazerki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 Odbiegnę na moment od nurtującego Was tematu metki i zapytam Was o coś innego.Ilu z Was używa do swoich bluz M36 kragenbinde (podkołnierzyków)?Podejrzewam, że większość ma pod mundur normalne koszule z kołnierzami, ale może jest ktoś kto ma taką fanaberię i nosi kragenbinde? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 Teoretycznie powinno się nosić koszulę ze stójką bez kołnierza i podkołnierzyk dopinany do bluzy.Jak ja założę koszulę to nie mogę dopiąć kołnierza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 No, więc właśnie dlatego byłem ciekaw - bo regulaminowo, gdy koszula nie miała kołnierza powinna być dopięta kragenbinde, natomiast potem, gdy wprowadzono koszule z kołnierzami z niej zrezygnowano i nie dopinano. Sam mam koszulę z kołnierzykiem i kragenbinde nie używam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 Ja niestety też narazie używam koszuli z kolnierzem (ale żaden ersatz - porządnie szyta replika) jednak kragenbinde posiadam i planuje niedługo uszyć testowy egzemplarz koszuli ze stójką i wtedy zobaczymy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
victor Napisano 28 Styczeń 2007 Share Napisano 28 Styczeń 2007 Panowie spotkałem się z problemem jak i na pewno wielu naszych kolegów jaki numer munduru dobrać do siebieczy ktoś dysponuje pełnymi wymiarami kurtek mundurowych M36 w rozmiarach od 36 do 54??Będzie to chyba ukoronowanie tego dość ciekaweego wątku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 28 Styczeń 2007 Share Napisano 28 Styczeń 2007 Może to nie Sturmowa tabela, ale taka obowiązuje dla produkcji odzieży i zapewne jest w zupełności odpowiednia dla tychże mundurówhttp://public.sarafis.beep.pl/images/rozmiary_odziezy.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 28 Styczeń 2007 Share Napisano 28 Styczeń 2007 victor - Sturm ma kurtki w rozmiarach 48-56, coś takiego jak rozmiar 36 nie funkcjonuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.