Cronos Posted December 8, 2006 Author Posted December 8, 2006 http://battlefieldsww2.50megs.com/polish_tank.htmA mówią ze Polscy nie posiadają Shermana;)Może już było na forum ale nie umiałem znaleźć.Pozdro
Cronos Posted December 8, 2006 Author Posted December 8, 2006 ojjjj przepraszam, jak by się nie patrzeć to o coś" z Iraku to nie Sherman w pełni znaczenia tego słowa:P
imek46 Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 To co przyjechało z Iraku to M36B1Jackson"czyli tylko shermano-podobne,ale pan dowódca dywizji z Żagania powiedział że to jest Sherman gen.Maczka i tak ma być.
imek46 Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 To co przyjechało z Iraku to M36B1Jackson"czyli tylko shermano-podobne,ale pan dowódca dywizji z Żagania powiedział że to jest Sherman gen.Maczka i tak ma być.
dect Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 A to http://www.lerenfort.fsnet.co.uk/page82.html ? Nie slyszalem o tym wczesniej... Ciekawe czy poza tym slicznym .50 Cal" cos wiekszego z niego zostalo.
Tomko Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 A co stoi w Forcie Czerniakowskim ? Wydawało mi się że widziałem tam Shermana ( ale to był zut oka " i to szybkim przejazdem ).
Szarubek Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 Ten w Forcie Czerniakowskim to ponoć kanadyjski Grizzli"Pozdrawiam - Szarubek
yorik Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 Grizzli" wcześniej stał w MWP w Alejach z Sextonem. Wtedy jeszcze ponoć jeździł.
vonadamski Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 Witam!!!Ten przystojniak w niebieskiej koszulce na zdjęciu ze strony lerenfort to rzeczywiście moja postac :). Ja namierzyłem ten kawałek wieży lecz Muzeum Orla Białego sie tym nie zainteresowalo dostatecznie (choc byliśmy tam z ówczesnym dyrektorem MOB) a ja z braku fundsow porzuciłem temat. Brownisie trafil tam kto inny moze on sam sie odezwie :)Z poważaniem vonadamski
woytas Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 a po ile leci" sherman- zalozmy taki lekko pordzewialy, wydobyty z matki ziemi?
robbin38 Posted December 24, 2006 Posted December 24, 2006 Foto zamieszczone na stronie : http://www.lerenfort.fsnet.co.uk/page82.htmlprzesstawia fragment czołgu który został zniszczony pod Garwolinem .Dokłądnie wylot z garwolina w kierunku Siedlec .Wiecej info na maila .Ps z tego co mi wiadomo nie jest to jedyny egzemplarz czołgu w tej okolicy .POZDRAWIAM
makul Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 Witam, o ile się orientuję to w okolicach Garwolina trafionych było 3(4?) czołgi radzieckie, 1 niemiecki oraz 1 radziecki pojazd pancerny. Ale po roku 2000 pozostały szczątki" wyłacznie opisywanego w poście powyżej. Dlatego jeśli ktoś posiada jakieś informacje na ten temat to prosiłbym o opisanie tego.Poza tym czy ktoś wie gdzie po wydobyciu znajduje sie obecnie część kopuły z tamtego miejsca????pozdrawiam,makul
panzerhrabia Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 witam na temat tych częsci Shermana z pod Garwolina Pan okejos może sie wypowiedzieć :) pozdrawiam panzerhrabia
koń Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 Ten fragmęt wieżyczki od Shermana parę lat temu ogladałem w miejscu z fotografi.Z tego co wiem znaleziono wózek od Shermana podczas przebudowy drogi w odległości około kilometra od wieżyczki w stronę centrum Garwolina.Prawdopodobnie jest jeszcze w garwolinie.W okolicy tej wieżyczki kolega znalazł popękane szkło od wizjera w ramce.Z PoważaniemKoń.
coe Posted May 2, 2007 Posted May 2, 2007 W jednym z zakładów przemysłowych natknąłem się na takie wózeczki...
coe Posted May 2, 2007 Posted May 2, 2007 ...zdjęcia dość marne, ale do dyspozycji miałem tylko komórkę.
studebaker Posted May 2, 2007 Posted May 2, 2007 tak , miedzy rypinem a zerominem (mazowieckie) stoi podwozie i troche gratow od jakiegos wozu bojowego piechoty , cholera , mieszkam niedaleko , jakies 60 km od tego miejsca , jest dlugi weekehend , wiec moze przejade sie tam i zrobie foty. widzialem to zeszlego roku , wiec jesli koledzy od stali nie zabrali jeszcze tego to zamieszcze foty
jaco25 Posted May 2, 2007 Posted May 2, 2007 Witam,pod Garwolinem na złomie stało podwozie od czołgu a dokładnie w Woli Rębkowskiej jadąc na Wilgę
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.