Cronos Napisano 8 Grudzień 2006 Autor Napisano 8 Grudzień 2006 http://battlefieldsww2.50megs.com/polish_tank.htmA mówią ze Polscy nie posiadają Shermana;)Może już było na forum ale nie umiałem znaleźć.Pozdro
Cronos Napisano 8 Grudzień 2006 Autor Napisano 8 Grudzień 2006 ojjjj przepraszam, jak by się nie patrzeć to o coś" z Iraku to nie Sherman w pełni znaczenia tego słowa:P
imek46 Napisano 18 Grudzień 2006 Napisano 18 Grudzień 2006 To co przyjechało z Iraku to M36B1Jackson"czyli tylko shermano-podobne,ale pan dowódca dywizji z Żagania powiedział że to jest Sherman gen.Maczka i tak ma być.
imek46 Napisano 18 Grudzień 2006 Napisano 18 Grudzień 2006 To co przyjechało z Iraku to M36B1Jackson"czyli tylko shermano-podobne,ale pan dowódca dywizji z Żagania powiedział że to jest Sherman gen.Maczka i tak ma być.
dect Napisano 18 Grudzień 2006 Napisano 18 Grudzień 2006 A to http://www.lerenfort.fsnet.co.uk/page82.html ? Nie slyszalem o tym wczesniej... Ciekawe czy poza tym slicznym .50 Cal" cos wiekszego z niego zostalo.
Tomko Napisano 18 Grudzień 2006 Napisano 18 Grudzień 2006 A co stoi w Forcie Czerniakowskim ? Wydawało mi się że widziałem tam Shermana ( ale to był zut oka " i to szybkim przejazdem ).
Szarubek Napisano 18 Grudzień 2006 Napisano 18 Grudzień 2006 Ten w Forcie Czerniakowskim to ponoć kanadyjski Grizzli"Pozdrawiam - Szarubek
yorik Napisano 18 Grudzień 2006 Napisano 18 Grudzień 2006 Grizzli" wcześniej stał w MWP w Alejach z Sextonem. Wtedy jeszcze ponoć jeździł.
vonadamski Napisano 19 Grudzień 2006 Napisano 19 Grudzień 2006 Witam!!!Ten przystojniak w niebieskiej koszulce na zdjęciu ze strony lerenfort to rzeczywiście moja postac :). Ja namierzyłem ten kawałek wieży lecz Muzeum Orla Białego sie tym nie zainteresowalo dostatecznie (choc byliśmy tam z ówczesnym dyrektorem MOB) a ja z braku fundsow porzuciłem temat. Brownisie trafil tam kto inny moze on sam sie odezwie :)Z poważaniem vonadamski
woytas Napisano 19 Grudzień 2006 Napisano 19 Grudzień 2006 a po ile leci" sherman- zalozmy taki lekko pordzewialy, wydobyty z matki ziemi?
robbin38 Napisano 24 Grudzień 2006 Napisano 24 Grudzień 2006 Foto zamieszczone na stronie : http://www.lerenfort.fsnet.co.uk/page82.htmlprzesstawia fragment czołgu który został zniszczony pod Garwolinem .Dokłądnie wylot z garwolina w kierunku Siedlec .Wiecej info na maila .Ps z tego co mi wiadomo nie jest to jedyny egzemplarz czołgu w tej okolicy .POZDRAWIAM
makul Napisano 18 Styczeń 2007 Napisano 18 Styczeń 2007 Witam, o ile się orientuję to w okolicach Garwolina trafionych było 3(4?) czołgi radzieckie, 1 niemiecki oraz 1 radziecki pojazd pancerny. Ale po roku 2000 pozostały szczątki" wyłacznie opisywanego w poście powyżej. Dlatego jeśli ktoś posiada jakieś informacje na ten temat to prosiłbym o opisanie tego.Poza tym czy ktoś wie gdzie po wydobyciu znajduje sie obecnie część kopuły z tamtego miejsca????pozdrawiam,makul
panzerhrabia Napisano 18 Styczeń 2007 Napisano 18 Styczeń 2007 witam na temat tych częsci Shermana z pod Garwolina Pan okejos może sie wypowiedzieć :) pozdrawiam panzerhrabia
koń Napisano 18 Styczeń 2007 Napisano 18 Styczeń 2007 Ten fragmęt wieżyczki od Shermana parę lat temu ogladałem w miejscu z fotografi.Z tego co wiem znaleziono wózek od Shermana podczas przebudowy drogi w odległości około kilometra od wieżyczki w stronę centrum Garwolina.Prawdopodobnie jest jeszcze w garwolinie.W okolicy tej wieżyczki kolega znalazł popękane szkło od wizjera w ramce.Z PoważaniemKoń.
coe Napisano 2 Maj 2007 Napisano 2 Maj 2007 W jednym z zakładów przemysłowych natknąłem się na takie wózeczki...
coe Napisano 2 Maj 2007 Napisano 2 Maj 2007 ...zdjęcia dość marne, ale do dyspozycji miałem tylko komórkę.
studebaker Napisano 2 Maj 2007 Napisano 2 Maj 2007 tak , miedzy rypinem a zerominem (mazowieckie) stoi podwozie i troche gratow od jakiegos wozu bojowego piechoty , cholera , mieszkam niedaleko , jakies 60 km od tego miejsca , jest dlugi weekehend , wiec moze przejade sie tam i zrobie foty. widzialem to zeszlego roku , wiec jesli koledzy od stali nie zabrali jeszcze tego to zamieszcze foty
jaco25 Napisano 2 Maj 2007 Napisano 2 Maj 2007 Witam,pod Garwolinem na złomie stało podwozie od czołgu a dokładnie w Woli Rębkowskiej jadąc na Wilgę
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.