leszek01 Napisano 29 Październik 2006 Autor Share Napisano 29 Październik 2006 Na Eboy trafiłem na fotkę opisaną Polnische MG".CKM to wz.30 lecz nie jestem pewien czy faktycznie są to Polacy. Wiem, że w latach 30 prowadzono prace nad maskowaniem zimowym". Może ktoś wie więcej na ten temat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek01 Napisano 29 Październik 2006 Autor Share Napisano 29 Październik 2006 wz29 w zimowym malowaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek01 Napisano 29 Październik 2006 Autor Share Napisano 29 Październik 2006 narciarze holowani przez TKS-a. Pozdrawiam Leszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szarubek Napisano 29 Październik 2006 Share Napisano 29 Październik 2006 Obawiam się, że na pierwszym zdjęciu jest maxim.Pozdrawiam - Szarubek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 29 Październik 2006 Share Napisano 29 Październik 2006 Na pierwszym zdjęciu mogą być Finowie, a ci narciarze holowani przez TKS to pewnie Niemcy w Norwegii, zdjęcie chyba było już na Forum w wątku o TKS-ach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JoncaA Napisano 29 Październik 2006 Share Napisano 29 Październik 2006 balans, a kto to wymyslil taka brednie, ze za TKS-em podrożują jacyś Niemcy po Norwegii?A dla okrasy watku iegry i kabardincy" za Sokołem 1000... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jotes Napisano 29 Październik 2006 Share Napisano 29 Październik 2006 Istotnie, są zdjęcia TKS-ów w zimowej scenerii Skandynawii, ale akurat powyższe z pewnością do nich nie należy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pieczarka Napisano 29 Październik 2006 Share Napisano 29 Październik 2006 Zdjecie z Instrukcji noszenia, troczenia i pakowania wyposażenia w kawalerii" z 1938. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schrek Napisano 31 Październik 2006 Share Napisano 31 Październik 2006 Balans nie masz racji ;-) Te dwa zdjęcia koleś holowany za sokołem i za tks-em sa to fotki z bodajże 1938 roku z prób które miały na celu zwiększenia mobilności oddziałów narciarzy. Zwróć uwagę na mocowania karabinów sa zamocowane na dodatkowe paski aby kbk był w położeniu centralnym. Niemcy o ile wiem takiego patentu nie używali. Gebhard bardzo łądne skany zamiscił kiedyś tych pasków. Schrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek01 Napisano 19 Maj 2007 Autor Share Napisano 19 Maj 2007 Na Allegro pojawiła sie seria zdjęć zatytułowana MANEWRY ZIMOWE . Według sprzedającego odbitki wykonane są z przedwojennych, negatywów. Wklejam wszystkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek01 Napisano 19 Maj 2007 Autor Share Napisano 19 Maj 2007 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek01 Napisano 19 Maj 2007 Autor Share Napisano 19 Maj 2007 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muslim Napisano 20 Maj 2007 Share Napisano 20 Maj 2007 A czy wiadomo coś więcej jakich sań uzywano do holowania np.ckmów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 20 Maj 2007 Share Napisano 20 Maj 2007 Bardzo ładne zdjęcie tego naszego TKS-a w zimowym kamuflażu. Człowiek jednak ma sklerozę, bo widziałem to zdjęcie wcześniej, a wyjechałem z Norwegią... Sorry.Swoją drogą to ciekawe jak zachowywały się te tankietki na śniegu - chyba nieźle, bo na lodzie raczej kiepsko. Rozmawiałem przed wielu laty z byłym kierowcą TK-3, który twierdził, że na oblodzonej szosie należało bardzo uważać, aby nie wylądować w rowie...balans Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalmiazga Napisano 27 Maj 2007 Share Napisano 27 Maj 2007 WitamJeśli ktoś jest zainteresowany to mogę udostępnić warunki techniczne kilku zimowych elementów ubioru maskującego np kurtki, pokrowca na rogatywkę itp. Zainteresowanych proszę o podanie maili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAB Napisano 27 Maj 2007 Share Napisano 27 Maj 2007 Wowwww!!!Kurtka i pokrowiec?Michale, JA, JA, Jaaaaaaaa :)Mój mail – 1legion@op.plPozdrawiam, Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucjusz8 Napisano 27 Maj 2007 Share Napisano 27 Maj 2007 To Michale i ja poproszę:lucjusz8@wp.plPozdr,Łukasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berlin Napisano 27 Maj 2007 Share Napisano 27 Maj 2007 Ja także prosił bym o te warunkipiechur@poczta.fmdzięki z góry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek123 Napisano 27 Maj 2007 Share Napisano 27 Maj 2007 proszedambek7@wp.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bosniak Napisano 27 Maj 2007 Share Napisano 27 Maj 2007 witam serdecznie mozna sie jeszcze na to załapac??bardzo bym prosił.wachmistrz1@wp.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalmiazga Napisano 28 Maj 2007 Share Napisano 28 Maj 2007 Poszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.