akagi Napisano 3 Czerwiec 2007 Share Napisano 3 Czerwiec 2007 No to już lepiej, żeby tylko nie ten beret by marynarka wojenna , hihihihihihi :))))))))))))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 3 Czerwiec 2007 Share Napisano 3 Czerwiec 2007 Raz jeden , jedyny złamałem się i założyłem na półgodziny niemiecki mundur. Ale tym razem chyba nikt się nie czepnie bo nie ma o co. W końcu jakies plusy muszą być. Jeszcze tylko zdjąć okulary, załatwić sobie różowy szlafrok, i kosmetyczkę i... jestem jedynym polskim rekonstruktorem (przynajmniej ja innego nie znam) , który może grać Henia. cóż.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 3 Czerwiec 2007 Share Napisano 3 Czerwiec 2007 dobra starczy.A morał z tego taki, że każdy z nas ma wady i zalety. Oczywiście totalne , rażące idiotyzmy nalezy piętnować, ale też trzeba UMIEĆ ŚMIAĆ SIĘ Z SAMEGO SIEBIE. I nie obrażać się jak ktoś krytykuje, bo najczęściej ma racje. i tyle , papaJacek akagi" HaberRH Bzura"Fundacja Wojskowści Polskiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Funky_OWall Napisano 3 Czerwiec 2007 Share Napisano 3 Czerwiec 2007 Jacek przynajmiej nie masz czerwonej torebki-czyli jest OK!!;)a co do zdjęcie konkursowego toż to przecież rekonstrukcja PRE-historycznaPozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 3 Czerwiec 2007 Share Napisano 3 Czerwiec 2007 Kurde, Krzysiu, jaka prehistoryczna, jaka? :)))))A poza tym ty tez masz zakaz bo jesteś na tym zdjęciu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teutonic Napisano 3 Czerwiec 2007 Share Napisano 3 Czerwiec 2007 Akagi. Zdjęcie Twoje z godz. 17:56 jest absolutnie #1 i żadne inne w tym wątku nie dorasta mu do pięt :-)))) Na poważnie to absolutny szczery i poważny SZACUNEK za morał i to co przedstawiłeś tu. Chwała Akagiemu!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lejtnant Napisano 4 Czerwiec 2007 Share Napisano 4 Czerwiec 2007 NIe tylko Akagi wygląda oryginalnie.Gdybyście mnie widzieli w mundurze,wszystko na mnie jak na worku......:DTak więc mnie można się dopiero przestraszyć,zwłaszcza moich wymiarów hihihi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 25 Czerwiec 2007 Share Napisano 25 Czerwiec 2007 Run forest run! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 26 Czerwiec 2007 Share Napisano 26 Czerwiec 2007 bosz... takiej lipy tu dawno nie było :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 26 Czerwiec 2007 Share Napisano 26 Czerwiec 2007 Herr Leutnant (chyba rezerwy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 26 Czerwiec 2007 Share Napisano 26 Czerwiec 2007 Horst - ja chyba tego gentelmena znam.... tylko skąd? musze przejżeć fotki z Bzury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiler p Napisano 26 Czerwiec 2007 Share Napisano 26 Czerwiec 2007 Co się czepiasz Hindus - przynajmniej z tyłu fajne nogi widać :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 26 Czerwiec 2007 Share Napisano 26 Czerwiec 2007 Martwi mnie że te nogi to na zasadzie 'z daleka i z tyłu liceum, z przodu i z bliska muzeum' ; )Co do 'oficera' na focie - to ten sam gosc od ss totenkopf walczacego z KOPem jakis czas temu ; P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Towarzysz Iwan Napisano 26 Czerwiec 2007 Share Napisano 26 Czerwiec 2007 Zmartwychwstał! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
henry99 Napisano 26 Czerwiec 2007 Share Napisano 26 Czerwiec 2007 raczej awansował.. i nie w tym oddziale co trzeba :P Horst, a ten koleś jest z modlina, jak się nie mylę.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 27 Czerwiec 2007 Share Napisano 27 Czerwiec 2007 Nawet mi się tego nie chce komentować...Co to jest?Może ktoś wie...Piknik Historyczny na Czerniakowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 27 Czerwiec 2007 Share Napisano 27 Czerwiec 2007 Broń Boże nikogo sie nie czepiam - nie znam się na niemczyźnie aż tak, ale....To co mnie najbardziej drażni w niemieckiej rekonstrukcji- jedna impreza, jeden pododdział, a prosze mi pokazać dwóch tak samo ubranych żołnierzy. Po prostu, brak jakieś jednolitej formy umundurowania i wygląda to darujcie jak partyzantka z Wenezueli, pomimo tego, że koledzy mają na sobie jak najbardziej zgodne z wzorcem umundurowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
farby Napisano 27 Czerwiec 2007 Share Napisano 27 Czerwiec 2007 Akagi te z tym ruskim jest super, haha, jakby ktos z lord of the rings"....A te ostatnio to fajne zdjecie reko wojny z Jugoslawii ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jazlowiak Napisano 27 Czerwiec 2007 Share Napisano 27 Czerwiec 2007 oprawiłem sobie:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 27 Czerwiec 2007 Share Napisano 27 Czerwiec 2007 juz dawałem razem z ich moim zdaniem lepszymi braćmi: http://img245.imageshack.us/img245/5801/rittertopiu7.jpg ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoczy Napisano 27 Czerwiec 2007 Share Napisano 27 Czerwiec 2007 Akagi - ja tez broń Boże nikogo się nie czepiam i nie znam się dobrze na WP AD'39, ale....Można by się poslużyc Twoją wypowiedzią i zaryzykować probę generalizacji, cytuje : To co mnie najbardziej drażni w ( tu wpisać właściwe ) rekonstrukcji- jedna impreza, jeden pododdział, a prosze mi pokazać dwóch tak samo ubranych żołnierzy. Po prostu, brak jakieś jednolitej formy umundurowania i wygląda to darujcie jak partyzantka z Wenezueli, pomimo tego, że koledzy mają na sobie jak najbardziej zgodne z wzorcem umundurowanie " koniec cytatu ( i przepraszam za ingerencje w cytat ) A tak na poważnie - myśle ze siła takiego pikniku tkwi w różnorodnosci prezentowanych wzorów umundurowania i wyposażenia. Wileokrotnie w trakcie jego trwania spotykalem sie z pytaniami : a jak nazywa się ten kamuflaż, ktory nosi pan na sobie ? a ten, ktory nosi panski kolega ? a dlaczego pan ma mundur zielony a tamten szary ? a dlaczego .....? Aaaaa, no widzi pan, nie wiedzialem....Natomiast zgadzam sie z Tobą calkowicie, ze w przypadku konkretyzacji zdarzenia rekonstrukcyjnego ( czas, miejsce,epizod ) ujednolicenie umundurowania i wyposażenia rekonstruktorow jest sprawą niezwykle istotną i ma jeden z decydujacych wplywów na postrzeganie danej rekonstrukcji przez widzów. Pewnie własnie dlatego niektóre rekonstrukcje mają taką renomę a nie inną... :) Pozdrawiam,Smoczyps : zdjecie z tego samego pikniku, ściśgnięte z militarni.pl", bez podtekstów, użyte przez autora postu tylko do celów demonstracyjnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
henry99 Napisano 27 Czerwiec 2007 Share Napisano 27 Czerwiec 2007 akagi, moim zdaniem jeśli chodzi o W-SS to akurat różnorodność kamuflażu nie jest czymś specjalnie dziwnym, skoro mieli 7 wersji kamuflażu, nie wspominając o wersji A,B czy który to platan był" :) Zazwyczaj przecież było tak, że brali to co dostawali, zarówno ci z SS jak i WH. Można by się co najwyżej przyczepić o 5 rodzajów broni na pagonach, w 12 czy 11 osobowym oddziale. Ah.. No i jeszcze dobił mnie ten ładny komplecik maskujący u jednego z esesmanów i czerwona chustka na szyi.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 27 Czerwiec 2007 Share Napisano 27 Czerwiec 2007 W 1944r w armii niemieckiej panowała taka różnorodność dopuszczalnego sprzętu i umundurowania, że cięzko ustalić jakąkolwiek normę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
henry99 Napisano 27 Czerwiec 2007 Share Napisano 27 Czerwiec 2007 Dobrze goda, piwa mu polać ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01dalton Napisano 27 Czerwiec 2007 Share Napisano 27 Czerwiec 2007 Witam .Stawiamy w rekonstrukcjach na realizm - więc, czy na wojennych kronikach filmowych ( lub fotkach ) wszyscy żołnierze są umundurowani i wyposażeni tak samo? Bo z tego co oglądałem to raczej już w 1942 roku była duża swoboda w modzie mundurowej a o 1945 to nie wspomnę - np 2 armia LWP praktycznie chodziła w niemieckim umundurowaniu i chyba tylko rogatywki mieli na głowach aby ich ruscy nie postrzelali . Ale rozumiem to że reko w jednakowym umundurowaniu ładniej wygląda . Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.