OLAF Napisano 2 Październik 2006 Share Napisano 2 Październik 2006 film zostanie wydany przez monolith video 11 pażdziernika,film jest sprzedawany na allegro za 150zł,albo można go wypożyczyć w jakiejś większej wypożyczalni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
liha Napisano 12 Październik 2007 Share Napisano 12 Październik 2007 No rok minął hehehe. Wczoraj za radą kolegi z forum obejrzałem ten film. Półtorej godziny wojennej psychodeli , przez pierwszą godziną narzekałem na dłużyzny ale potem ich nie zauważałem. Lipa , na jeden raz oglądania .pozdrawiam .liha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter Napisano 12 Październik 2007 Share Napisano 12 Październik 2007 Jeden z niewielu PRAWDZIWYCH filmów o wojnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
liha Napisano 12 Październik 2007 Share Napisano 12 Październik 2007 czy prawdziwych???? Dłużyzny , zbyt długie ujęcia , ten chłopaczek to jakiś debil był , al e fajna psychodela na koniec gdy strzela do aldiego.pozdrawiam.liha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pyra75 Napisano 12 Październik 2007 Share Napisano 12 Październik 2007 Dla mnie najbardziej wstrząsającą sceną w Idź i patrz" było jak wrzucili to małe dziecko do stodoły , jak by to był śmieć nie dziecko. Straszne. Wydaje mi się że porusza to szczególnie tych którzy mają małe dzieci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 12 Październik 2007 Share Napisano 12 Październik 2007 dzięki tym dłużyznom widz ma czas się zastanowić nad tym co dzieje się w filmie, i może wczuć się w sytuację. W nowoczesnych filmach brakuje tych dłuższych ujęć. Niema czasu na dojrzenie szczegułów i głębsza refleksje. Ot oglądamy strzelaniny, i z grubsza wyłapujemy pojedyńcze kilkusekundowe ujęcia i scenki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
liha Napisano 13 Październik 2007 Share Napisano 13 Październik 2007 to prawda , tylko problemem jest gdy są one zbyt długie .Kilka razy ze zniecierpliwieniem czekałem kiedy minie czas który reżyser uznał za potrzebny abym wczuł się w klimat. Sceny we wioskach rzeczywiście są poruszające , mnie ruszyła ta sterta ciał za stodołą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 7 Listopad 2007 Share Napisano 7 Listopad 2007 Wstrząsający film, cholernie trudny w odbiorze, obciążający psychicznie.Ale czy akcje Einsatzgruppen tak w rzeczywistości wyglądały? Bo według mnie scena spalenia wioski i jej mieszkańców w swoim chaosie przypominała raczej najazd Mongołów ubranych w mundury SS. Totalna anarchia i nieład. Nie poddaję niczego w wątpliwość bo nie mam wiedzy na ten temat ale piszę o moich skojarzeniach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herbstnebel Napisano 7 Listopad 2007 Share Napisano 7 Listopad 2007 :> Coś bardzo metodyczny ten chaos. Nikogo żywego nie zostawili tylko tą babcię i chłopaka. Cała reszta spalona. raczej chyba tak to wyglądało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herbstnebel Napisano 7 Listopad 2007 Share Napisano 7 Listopad 2007 From Russland with love... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 7 Listopad 2007 Share Napisano 7 Listopad 2007 Całe wykonanie pacyfikacji na filmie metodycznym bym nie nazwał ale to moje wrażenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 7 Listopad 2007 Share Napisano 7 Listopad 2007 A dlaczego miało to inaczej wyglądać, Ekipy" do walk na tyłach często rekrutowały się ze zdrajców (- Kamińskiego na ten przykład (w podobny sposób zlikwidowali wioskę Chatyń w marcu 1943 r) zdemoralizowanych, z niemieckimi oficerami jako dowodzącymi. I takie mieszanki wysyłano do walki i pilnowania tyłów. I często takie ekipy kończyły w starciu z porządniejszą ekipą partyzantów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wercyngetoryks Napisano 12 Listopad 2007 Share Napisano 12 Listopad 2007 Jaki jest oryginalny tytuł bo chcę sobie zciągnąć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herbstnebel Napisano 12 Listopad 2007 Share Napisano 12 Listopad 2007 W. ja to znalazłem pod Gĺ och se! na torrencie. 1,33 gb - 2 cd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomHagen1 Napisano 14 Listopad 2007 Share Napisano 14 Listopad 2007 Na mnie wrażenie zrobił Niemiec który jadł bliny jakby to było przyjęcie u samego Bismacka, stara pruska szkoła jedzenia, był bardzo wytworny a potem spalił gospodarzy. Potem był lemur na ramieniu oficera, który wyglądem przypominał lemura, i ten stos zwłok za stodołą. Film mocny, interesujący, zapadający w pamięć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 24 Listopad 2007 Share Napisano 24 Listopad 2007 Witam !Na youtubie jest użytkownik o nicku igorzee. Fasio wrzucił ponad tysiąc filmików, w tym pocięte na kawałki pełnometrażowe produkcje ( m.in. Dekalog ). Jest także Idi i Smatri ale pod tytułem Come and See. Wersja oryginał ale są angielskie subtitlesy. Szczególnie polecam u tego użytkownika reportaż o Dubrowce. pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.