Skocz do zawartości

Rogowo II

woytas

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 weeks later...
  • Odpowiedzi 250
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Amado człowieku przestań dodawać linki tej swojej stronki internetowej i nie zaśmiecaj spamem stronki o Rogowie(a raczej o jego zagadkach i pytaniach o nim).Podałeś raz link i wystarczy...jeżeli ktokolwiek będzie zainteresowany tą twoją stronką to będzie regularnie na nią zaglądał...a nie ty wstawiając 2 fotki już reklamujesz(spamujesz) inne porządne stronki.Na stronce Odkrywcy i temacie Rogow2 napisz coś ciekawego o Rogowie-zadaj jakieś pytanie etc...itd...anie piszesz jakieś pierdoły w stylu:No i kolejny rezerwista zameldował się w wirtualnej JW 2366".Jeżeli to obchodzi twoich znajomych to wyślij im na pocztę te pierdoły.....
Napisano
Czy ktoś może powiedzieć koledze amado że podając 1raz link do swojej strony wszystkim w zupełności wystarczy....
  • 2 weeks later...
Napisano
Na http://www.jw2366.fora.pl/ padła propozycja Roberta zorganizowania w nastepnym roku spotkania w Rogowie żołnierzy rezerwy, chętnych na takie spotkanie jak i również zaproponowanie daty spotkania zapraszam na w/w stronę. Pozdrawiam Jacek
  • 1 month later...
  • 4 months later...
Napisano
I znowu wątek utknął. A w Rogowie coś się dzieje.
http://wiadomosci.onet.pl/1963219,11,wojenne_znalezisko_w_jeziorze,item.html
Proponuje opuścić komentarze pod artykułem niektóre siegają dna jeziora Resko.
Napisano
Nie w temacie ale widziałem że brałes udział w komentarzach i pytałeś o stronę z mapami. To link http://igrek.amzp.pl/mapindex.php?cat=TK25&ext=15,55,17,54&mark=15.5833,54.1833
Napisano
Dzieki za mapke Yrek58, na mapce z 1929r. widac Kamp ( Stare Rogowo ) i Wustrow. Dość dziwnie się patrzy na mapę na której zamiast jednostki są tylko lasy ;)
  • 5 weeks later...
Napisano
Od lipca startuje stała ekspozycja ( ciekawa wystawa o histori Lotnictwa Morskiego). Przenosimy powoli eksponaty dla naszego muzeum ( Filia MOP z Kołobrzegu) Przygotowujemy się do podjęcia Do24 z jeziora. Załatwiamy środki Unijne na remont i oczywiście cały czas szukamy, eksplorujemy .....Pozdrawiam i zapraszam ! Arado
  • 7 months later...
Napisano
Witam
Za oknem zima w pełni więc na eksploracje ni ma szans.
Zatem zadam może pytanko - co nowego w Rogowie sie dzieje?
Jakieś nowosci ?
  • 4 weeks later...
Napisano
Pozdrowienia z Rogowa dla wszystkich forumowiczów ! Mieliśmy w zimie kilka zorganizowanych z różnymi zaprzyjaźnionymi organizacjami akcji poszukiwawczych na Resku Przymorskim ! Mamy dobre wieści ! Szukaliśmy z lodu. Sygnałów kilka i to niemałych ! Na wiosnę niespodzianki i to jakie ! Pozdrowienia ARADO
  • 2 months later...
Napisano
Witam
Wiosna juz w pełni (choć tego się nie odczuwa) więc czy się cosik kroi z Reskiem ? Myślałem ze na majówkę, ale jak przejeżdzałem to cisza, tylko campingi z turystami na betonce stoją.
Niespodzianką będzie jak rozbiorą most i do Rogowa trza bedzie posiskać przez Trzebiatów. Właśnie jakieś ustalenia odn. mostu - na złom czy go przejmujecie ?

I jeszcze jedno - kiedy zburzyli PSO ? ...i nie mówcie mi ze i tam postawią domeczki apartametowe.

Pozdrawiam
Napisano
Przyłączam się do pytania poprzednika. Działacie coś i jaki jest stan waszej kolekcji? Wybieram się do was na wakacje...
Napisano
Pytacie więc odpowiadam : Most Baileya ląduje za chwilę u nas w muzeum. Akcje na Resku czekają na dokończenie procedur ( takie tam operaty i uwarunkowania środowiskowe). W środę ,,lądują u nas,, kolejne eksponaty lotnicze.Pozdrawiam Arado
Napisano
Woytas to ten sam most. Władze sie dogadały i robią nowy most. A zabytkowy jak widzę do Rogowa trafi.

Ps: to info z wikipedii dla tych co nie wiedzą o co się rozchodzi.
Most Baileya - jeden z wynalazków 2. wojny świat., most z prefabrykowanych przęseł, łatwych w transporcie i montażu, a wytrzymujących znaczne obciążenia (ciężkie czołgi, pociągi), użyty przez aliantów po raz pierwszy w kampanii płn.afrykańskiej 1942-43.
Od nazwiska wynalazcy, bryt. inżyniera Donalda Colemana Baileya, 1901-85.
Napisano
Arado ile już lat zwodzisz nas, że już coś wyląduje, już jedzie, już jest tuż, tuż, że szykuje się coś sensacyjnego. A tu mija chyba 6 lat i eksponatów nie ma. Ja rozumiem, że musieliście sami zrobić remont budynków, ale czy aby na tym nie skończyła się wasza energia i pieniądze? A na początku zapowiedzi były takie piękne.
szczerze zmartwiony
les05
Napisano
Les05 nie wiem czy byłeś ostatnio na hangarze. Ale jesli nie, to działa juz tam sala z eksponatami, a inne są w hangarze.
A co do że już coś wyląduje, już jedzie, już jest tuż, tuż, że szykuje się coś sensacyjnego" - to od razu moge powiedzieć ze posiadają już cześć silnka od Me-109 to chyba jest juz sensacyjne?
Pozatym kopsnij sie do kołobrzeskiego muzeum a sie dowiesz ze są plany, ale potrzebny jest przepływ dokumentów - stad to opóźnienie. Taka polska biurokracja....
Napisano
Niecierpliwy Kolego Les05 ! Nie 6 a dopiero 4 lata ! Muzeum Dorniera budowało się 10 lat mając budżet 10 mln Euro ! Więc trochę wyrozumiałości proszę !!.. Sprawy rozwijają się w miarę możliwości i finansów. Środki Unijne dla nas (Fundacji) nie do osiągnięcia , więc cały czas pod górkę ! Ale dajemy radę. W tym roku widoczny skok jakościowy ! Zaczyna się sezon 1 go czerwca wystawą Samoloty-Moje Spojrzenie" Tomasza Pacana.Zapraszamy !
Napisano
A byłaby możliwość zamieszczenia paru fotek sali z eksponatami i hangaru? Tak z ciekawości, fajnie by było coś obejżeć nie mając możliwości wybrać sie osobiście.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie