krzysiek Napisano 31 Marzec 2006 Autor Share Napisano 31 Marzec 2006 Cieszę się, że mój post wzbudził tak wielkie zainteresowanie.Uważam, że największy problem jest właśnie z tymi użytkownikami forum, którzy mają wiele ciekawego do powiedzenia, ale niestety z różnych powodów robią błędy ortograficzne.Bardzo wiele na tym tracą. Wiele osób kiedy trafia na post z błędami, po prostu dochodzi do wniosku, że to dzieciak jakiś pisze, i że nie warto tego czytać. W efekcie bardzo często uciekają wartościowe treści. Gorzej jest jeszcze jeśli ktoś zaczyna pisać w wątku na jakiś interesujący temat - wprowadzenie iluś tam błędów ortograficznych powoduje, że postu nie da się zrozumieć i w efekcie wątek dyskusji ucieka. Uważam, że wszystkim pomogłoby troszkę wzajemnego szacunku i dyscypliny. Tylko dobre rzeczy mogły by z tego wyniknąć.Tak jak nie powinniśmy tolerować wzajemnych bluzgów, tak też nie powinniśmy błędów ortograficznych.Dysgrafom polecam edytory ze sprawdzaniem pisowni. PozdrawiamKrzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.POliSH Napisano 3 Kwiecień 2006 Share Napisano 3 Kwiecień 2006 Niewiem poco ortografia jest,się wszyscy czepiają,chodzi oto abyś zrozumiał a nie jak nauczyciel j.P sprawdzał błedy innych bo jesli napisze ''U'' czy ''ó'' to tak samo sie czyta i zrozumiesz.wogule wydaje mi sie,że do czego się czepiac nie maciePS.POliSH to ja niemoge się zalogoac ktos mi chyba hasło zmienił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Towarzysz Iwan Napisano 3 Kwiecień 2006 Share Napisano 3 Kwiecień 2006 Nie wiempo coo tobłędyw ogóleczepiać(stylistyki i interpunkcji nie poprawiałem, bo tego dużo)Fakt, ortografia jest bez sensu, np. w słowach morze", Kurnik" itp. Również i spacje są bez sensu:przeciezkazdyzrozumiecotupiszenie? botoczytelneiwogulewieciezrozumialeok?;)PS: Nie zmienili hasła, ale zapewne moderator Cię zbanował.PPS: Niektórzy piszący na forum, jeśli nie mają dostępu do polskiej klawiatury (np. są za granicą), przepraszają za brak polskich znaków. Cóz, można i tak...Pozdrawiam,Iwan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.POliSH Napisano 3 Kwiecień 2006 Share Napisano 3 Kwiecień 2006 Kto i za co mnie zbanował,batrdzo chciałbym tego przyczyny znać??????????????????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PATRON Napisano 3 Kwiecień 2006 Share Napisano 3 Kwiecień 2006 pewnie ....po co ta ortografia ...przecież przysranek" i przystanek" to prawie to samo ....a przyszłem, żygłem, poszłem" to dzisiaj okazanie szacunku i kultury ...PZDR PATRON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 3 Kwiecień 2006 Share Napisano 3 Kwiecień 2006 POLiSH się stara, bravo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 6 Kwiecień 2006 Share Napisano 6 Kwiecień 2006 Ok POLiSH chyba zrozumiał przesłanie. Od dzisiaj nie będziemy się go już czepiać a on w zamian postara się szanować nasz język i nie obrażać innych.Zdjąłem mu bana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 6 Kwiecień 2006 Share Napisano 6 Kwiecień 2006 Okurdebalans !!! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 6 Kwiecień 2006 Share Napisano 6 Kwiecień 2006 Proponuję w obec tego przywrócić strażaka.waffe.Buehehehe było bardzo atrakcyjnym wyrażeniem emocji, a w postach nie zabanowanych Kolegów brzmi czasami nieszczerze.strażak.waffe - wróć do nas.Dajmy szansę strażakowi.waffe.Kopijnik2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pik78 Napisano 6 Kwiecień 2006 Share Napisano 6 Kwiecień 2006 To leciało tak ,w orginale !Cytuję -...bubuphhehehehehehehe ...!!!" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 6 Kwiecień 2006 Share Napisano 6 Kwiecień 2006 Każda zbanowana osoba która odezwie się do mnie zostanie odblokowana. I nie chodzi mi żeby ktoś mnie prosił ani się wielce kajał ale wystarczy nawiazać kontakt. Chcę się tylko upewnić że wiedzą za co był ban żeby nie było potem nieporozumień. Nikogo nie będę umoralniał ani pouczał. Każdy ma swój rozum a przeważnie jest tak że komuś puszczają chwilowo nerwy po czym jest głupio wszystkim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MDM Napisano 7 Kwiecień 2006 Share Napisano 7 Kwiecień 2006 WitamSzanowny Kolego kopijnik2 wobec piszemy razemSzanowny Kolego pik78 napisałeś w orginale" - pisze się w oryginale.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 7 Kwiecień 2006 Share Napisano 7 Kwiecień 2006 dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 7 Kwiecień 2006 Share Napisano 7 Kwiecień 2006 Szanowny Kolego MDMZ punktu widzenia aptekarza" zdania kończymy kropką.W przypadku zdań wielokrotnie złożonych (bezspójnikowych), używamy znaku interpunkcyjnego np: przecinka. :)Oczywiście -...z punktu widzenia aptekarza"...Mam nadzieję, że Nasze punkty widzenia są inne.Jeszcze raz dziękuję za korektę.kopijnik2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 7 Kwiecień 2006 Share Napisano 7 Kwiecień 2006 Widze ze dla każdego coś miłego - nic sie nie zmieniło-piku widze ze lubisz kopać leżących-pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 7 Kwiecień 2006 Share Napisano 7 Kwiecień 2006 To raczej empatia. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Khorne Napisano 9 Kwiecień 2006 Share Napisano 9 Kwiecień 2006 Ja naprzykład jestem dyzortografem. Ale o czymś takim jak kropki, przecinki czyli tzw. znaki interpunkcyjne warto pamiętać i zwracac na nie uwage. Tekst nawed z błędami milej sie czyta od od tekstu w kturym brak znaków interpunkcyjnych i spacji do tego niepotrzeba polskiej klawiatury. Pozatym bardziej meczą i zrazają mnie ludzie którzy zamiast odpowiedziec na temat forum zaczynają sie ze osbą przekomazac (mowa o zannych na forum Odkrywcy polskich producętach wykrywaczy) przeglodając wiele tematów na forach często sie spotykam z sytuacją gdzie zamiast konkretnych i sensownych odpowiedzi pełno jest pyskówek i moim zdaniem to a nie ortografia piszących jest większym problemem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piorek Napisano 9 Kwiecień 2006 Share Napisano 9 Kwiecień 2006 A ja jestem Marek, czasem wale bledy bo zamiast uwazan na lecji polskiego gralem z kolegami w statki. Teraz zeby na forach mnie zrozumieli nauczylem sie kozystac z funkcji F7 w Wordzie - polecam kazdemu ortodykosryskolektyka i innym leniucha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 5 Grudzień 2006 Share Napisano 5 Grudzień 2006 eipt Przyczulek mostowy kazimierz nad wisla Świeradow,czy moze ktos tam szukal?czy byl tos tu na wykopkachbunkry na lini molotowa czy warto osuszzac??zabrańec WOJEWUDZTWO OPOLSKIE Doradzi mi kyoś a propo okolic wołomina __________ moze ot pocisku Identyfikacja odznaczen ze zdiecia ....Na forum - bez zmian... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
profos Napisano 5 Grudzień 2006 Share Napisano 5 Grudzień 2006 Sposób pisania świadczy o osobie. Pewno, że każdemu zdarza się zrobić jakiś błąd, ale jak zauważyłem, są tu osoby, które wcale nie przywiązują wagi do poprawnej pisowni. Nie dość, że robią podstawowe błędy to piszą zdania w sposób mało zrozumiały. Czasami muszę ze dwa razy przeczytać post zanim zrozumiem o co chodzi piszącemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 5 Grudzień 2006 Share Napisano 5 Grudzień 2006 Po sposobie pisania można poznać wiek delikwenta. Jak i czasem subkulturę - najczęściej krokokolaniaste kaptury:PPozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ja20 Napisano 7 Grudzień 2006 Share Napisano 7 Grudzień 2006 ja np. straszne błędy robie.jestem dyslektykiem, ale zawsze staram się jeszcze raz przeczytać to co napisałem a jak nie jestem pewien to albo słownik albo się pytam jak ktoś koło mnie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 7 Grudzień 2006 Share Napisano 7 Grudzień 2006 Dyslekcja dawniej nazywała się lenistwem.Jak ojciec wziął dyscyplinę i wytłumaczył pisownię to więcej błędów nie było.A teraz?Nie ma ojców nie ma dyscypliny jest dyslekcja , dysortografia i dysmóżdze.I na wszystko można wziasc kwit bo tak łatwiej.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ja20 Napisano 8 Grudzień 2006 Share Napisano 8 Grudzień 2006 mylisz się jaca.będąc jeszcze w szkole podstawowej długo pracowałem nad błędami.chodziłem na zajęcia 2 razy w tygodniu i w domu się dużo uczyłem tego wszystkiego, błędów robie o wiele mniej ale czasem mi się nadal zdarza mimo że zasady znam wszystkie na pamięć.jak Cię dyscypliną ortografi uczyli to przykro mi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 8 Grudzień 2006 Share Napisano 8 Grudzień 2006 Oj uczyli uczyli.Owszem nie jestem jak mówiła Kelly Bundy alfonsem i omegą w tej dziedzinie(ortografii) ale nigdy 9pomimo wieku wiesz demencja starcza te sprawy) nie zasłaniałem sie dysczymśtam bo to nie poważne.Dyscostam to tak jak sex w S...nie.Jest a go w sumie nie ma.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.