kopijnik2 Napisano 20 Marzec 2011 Napisano 20 Marzec 2011 nawet chiński można dodać...tu wystarczy polski programisty.
kopijnik2 Napisano 31 Marzec 2011 Napisano 31 Marzec 2011 WiktamOstatnio rubiłem pożętki na sttruchu i znalazłem tam stary rower Łucznik. Odnowiłem go. Ale nastaniawia mnie to dlaczego nie ma chamulców do tyłu a szystkie częćci są (od ) chamulca ww tilnim kole roweru.
krecik wz. 65 Napisano 2 Sierpień 2011 Napisano 2 Sierpień 2011 Mam wrażenie że warto odświerzyć...i zapoznać kilku nowych kolegów z dorobkiem ich uczonych popszetnikuf...Pozdrawiam :)
m4sherman Napisano 4 Sierpień 2011 Napisano 4 Sierpień 2011 Przedstawiam kwiatek popełniony niedawno na forum; jest to ludka amunicyjna. w tej ludce byly naboje, ktore pomagaływ zaladowaniu amunicji do karabinu" ...
kopijnik2 Napisano 6 Sierpień 2011 Napisano 6 Sierpień 2011 reakcjonista...Rany Julek nie chce mnie się bawić w ''Poprawną Polszczyznę''Za miast czepiać się szczegółów to wolałbym przeczytać jakąś opinie na temat interesujących mnie wykrywek a tak bezcelowe ''śmieci''muszę czytać!!!Moje pytanie chyba nie było trudne i ktoś kto ma z w/w sprzętów mógłby się wypowiedzieć :)))Polonistą podziękujemy :)))Zdrów''Piszemy jak chcemy byle z zrozumieniem''...
woytas Napisano 6 Sierpień 2011 Napisano 6 Sierpień 2011 Zacytuje klasyka - kilka postów wyżej :W czasach podstawówki miałem pewnego kolegę... Był dyslektykiem. Gdy na języku polskim pisaliśmy te znienawidzone przez większość dzieci dyktanda :), on pomimo swojej przypadłości potrafił je pisać niekiedy lepiej ode mnie. I kiedy po raz wtóry, pani nauczycielka oddawała nam dyktanda, na których ja zazwyczaj dostawałem 4, a kolega z dysleksją 5, zrodziło się w mojej głowie pytanie: Czemu ten gościu, który jest dyslektykiem potrafi pisać dyktanda lepiej ode mnie??? Z biegiem czasu zacząłem rozumieć o co chodzi w tej chorobie. Otóż ona w ogóle nie zamyka nam możliwości pisania poprawną polszczyzną. To wszystko przez LENISTWO. Bezwzględne, wstrętne i śmierdzące LENISTWO... Dysleksję da się wyleczyć jak większość chorób. W tym wypadku wystarczy tylko chcieć. Jeżeli ktoś ma problemy z poprawnym pisaniem, niech zacznie pisać dyktanda. Uwierzcie, to naprawdę działa! Ja pisałem ich bardzo dużo i pomogło... Ale nie... najlepiej jest siedzieć na przysłowiowym tyłku i pierniczyć farmazony, że jest się tym nieszczęsnym dyslektykiem, że nic mi już nie pomoże, i że mam taryfy ulgowe... Polacy nie gęsi, iż swój język mają!". Uszanujcie chociaż go, skoro nie potraficie siebie (A dowodem tego jest nagminna, powtarzam nagminna ilość błędów w postach)... +Opus Dei (103 / 5) 2011-03-19 20:54:59
tyfus Napisano 6 Sierpień 2011 Napisano 6 Sierpień 2011 Już kiedyś chyba pisałem o tym na Forum ...osób ze stwierdzoną" dysleksją pojawia się iby" coraz więcej. Mimo to kończą bez większych problemów podstawówki, gimnazja, szkoły średnie ... idą na studia ....w świetle opublikowanych, chyba 2 lata temu, danych ze wszystkich uczelni wyższych w Polsce - nie posiadają one informacji aby wśród studentów były osoby z dysleksjami różnych rodzajów.cudowne wyleczenie ? wstyd przed innymi ?Panowie - ja też mam czasami problem z napisaniem jakiegoś trudnego wyrazu - sprawdzam pisownię i dopiero wtedy piszę - nie stanowi to dla mnie problemu. Nie wspomnę o interpunkcji, która też u niektórych leży i to na łopatkach.Przebicie się przez taki słowotok pozbawiony interpunkcji, jest nie lada wyzwaniem.Tłumaczenie, że pisałem szybko", że mam problem", pisanie bez polskich znaków (ą,ę, ć, ż, ó) - jest dla mnie tylko i wyłącznie śmierdzącym lenistwem !Forum, to nie piekarnia, gdzie na akord pieczemy bułki - zdążę napisać swój post ... prędzej czy później.No chyba, że to jakiś wyścig szczurów, gdzie prędkość napisania postu świadczy o tym, że jestem mądrzejszy od innych ?Na innych forach - ortograficzne babole są od razu piętnowane - na pohybel autorowi wątku/postu (czyli obciach przed innymi).Na naszym Forum jedak, w porównaniu z innymi - panuje wolna amerykanka.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 14:12 06-08-2011
woytas Napisano 6 Sierpień 2011 Napisano 6 Sierpień 2011 Pozwolę się nie zgodzić z powyższym stwierdzeniem.
Czlowieksniegu Napisano 6 Sierpień 2011 Napisano 6 Sierpień 2011 Taaa....Zdognie z nanjwoymszi baniadmai perzporawdzomynina bytyrijskch uweniretasytch nie ma zenacznia kojnolescltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.Dzijee sie tak datgelo, ze nie czamyty wyszistkch lteir w sołwie, ale cłae sołwa od razu.
zbyniek Napisano 6 Sierpień 2011 Napisano 6 Sierpień 2011 Wojtek, napisałeś, że: To wszystko przez LENISTWO."Prawda Dysleksję da się wyleczyć jak większość chorób."G....prawda!!!! Nie da się wyleczyć bo to nie jest choroba, jedyną przyczyną jest LENISTWO przez duże E :), do roboty lenie śmierdzące a nie na poradnie się powoływać.
wino39 Napisano 6 Sierpień 2011 Napisano 6 Sierpień 2011 Taka prawda, każdy się zasłania dysleksją, dysgrafią, dyspracowitością:) i innymi dys...Np. mój kumpel całą szkołe nie maił żadnych problemów z pisaniem, czytaniem był OK. ale nagle(w 2 klasie gim.) przed egzaminem gimnazjalnym przypomniało mu się, że ma dysleksję i musi pisać dłużej egzamin.Czyste lenistwo i kombinanctwo.Do roboty! a jak nie to nie pisać na forum tych bazgroł.Ps. Yeti morze i czytamy cale slowa ale zle u w wyrazie gury czy samohut troche kluje w oczy.^Takie^ pismo niektórzy tłumaczą brakiem polskich liter.
neszna Napisano 6 Sierpień 2011 Napisano 6 Sierpień 2011 Kolego wino,wyrazy takie jak miał" oraz może" jak widać również kryją wiele niespodzianek...
wojtek1234321 Napisano 6 Sierpień 2011 Napisano 6 Sierpień 2011 Kolego neszna, wydaje mi się że kol. wino39 celowo tak poprzekręcał te wyrazy które wskazujesz, aby wykazać celowość i sens tej dyskusji.
krecik wz. 65 Napisano 6 Sierpień 2011 Napisano 6 Sierpień 2011 Uważam że problem dyslekcji jest niestety problemem drugorzędnym.Spójrzcie Koledzy na reakcje analfabetów - na zwróconą uwage rozwierają zazwyczaj krokodylowe paszcze... aż biało od zębów się robi.Kol. Kopi jednego geniusza zacytował Piszemy jak chcemy..."To może wszelkie porady , identyfikacje też traktujmy - jak chcemy ?
sonicsquad Napisano 6 Sierpień 2011 Napisano 6 Sierpień 2011 Moi drodzy. Nie można nie wspomnieć w celu przypomnienia że istnieją trzy rodzaje dysleksji:Dysortografia – brak umiejętności poprawnego pisania. Dysgrafia – nieumiejętność ładnego pisania (koślawienie liter, nierówne pismo). Dyskalkulia – problemy z matematyką. Nieumiejętność oceny, która liczba jest większa, a która mniejsza, kłopoty z określaniem zbiorów, a nawet samego pojęcia liczb.Sam problem błędów ortograficznych u większości osób leży właśnie po stronie lenistwa. Chociaż nie możemy zapomnieć że dyslektykami byli np. Albert Einstein czy Nelson Rockefeller, ale do leniwych zaliczyć Ich raczej nie możemy... W XXI wieku, w dobie wszechobecnej elektroniki mamy jednak możliwość posiłkowania się chociażby automatycznymi słownikami (Firefox i inne), lecz od niektórych wymagało by to kliknięcia na źle napisany wyraz i wybrania z listy właściwej pisowni...
krecik wz. 65 Napisano 6 Sierpień 2011 Napisano 6 Sierpień 2011 Ja tam się na tym nie znam Sonicsquad...może i słusznie prawisz.Kiedyś uczeń z wymienionymi przez Ciebie 3-D lądował w szkole specjalnej.Dobrze czy źle ? Nie mnie oceniać.Czy Einstein był dys...cośtam , cośtam ( cytując pewną zacną Dame ) nie do końca wiadomo.W szkole powszechnej wychowawczyni nazwała go idiotą - powodów mogło być więcej ( wiem z autopsji :) )Jednak problem Forum jest bardziej złożony - Młodym kolegom to pasuje...Po co się wysilać ?Chociaż są i chlubne wyjątki.Np. kol. Sidzok - mile mnie zaskoczył.
Hebda Napisano 7 Sierpień 2011 Napisano 7 Sierpień 2011 Dużą zasługę mają książki,większość osób jest wzrokowcami,jeśli czytają,książki,gazety cokolwiek uczą się"jak nie to..efekty widać czasem na forum
krecik wz. 65 Napisano 7 Sierpień 2011 Napisano 7 Sierpień 2011 Nie sposób się z Tobą nie zgodzić Sonicsqad...Kilka lat wstecz wojny podjazdowe toczyłem ze swoim synem : powód - głupie gry , wirtualny świat... itd.Obaj zwyciężyliśmy... :)Ja mam wnusia , on założył firme - jest oki :)
krecik wz. 65 Napisano 7 Sierpień 2011 Napisano 7 Sierpień 2011 Hebda - oczywiście !Ale spróbuj zagonić dzieci neo " do słowa czytanego...Niewykonalne.Boje się że takie amerykańskie społeczeństwo " nam się wykluwa...Nie jest dobrze... piszemy jak kcemy.:(
wino39 Napisano 7 Sierpień 2011 Napisano 7 Sierpień 2011 Krótka piłka będą wyciągane jakieś konsekwencje w stosunku do notorycznych dysmuzguf", czy nie?Bo czasami nie działa sławetne: Panowie".I co wtedy, gdy gadanie 50 raz do kolesia nic nie daje?Przyzwyczaić się? Gadać jeszcze 150 razy? Może ignorować?
sonicsquad Napisano 7 Sierpień 2011 Napisano 7 Sierpień 2011 Takim ludziom można dawać suchara za ortografię na forum"...Przypomniały mi się czasy, gdy na początku szkoły średniej dorwałem się w bibliotece do regału z moim ulubionym gatunkiem... Uwielbiam fantastykę naukową. Na koniec pierwszego roku okazało się, że książki wypożyczyło ogółem z klasy 6(!) osób w ciągu semestru, za to średnia na klasę wynosiła ponad 26 książek na każdego ucznia w klasie... Po prostu przeczytałem WSZYSTKIE książki z mojego gatunku. Nie wyobrażam sobie życia bez słowa pisanego, co najbardziej można zauważyć po mojej ubikacji... a właściwie czytelni :) Sorry za Offtop...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.