bodziu000000 Napisano 12 Wrzesień 2005 Share Napisano 12 Wrzesień 2005 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 12 Wrzesień 2005 Share Napisano 12 Wrzesień 2005 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 12 Wrzesień 2005 Share Napisano 12 Wrzesień 2005 Konie się nie mieściły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samun1 Napisano 14 Wrzesień 2005 Share Napisano 14 Wrzesień 2005 Wygląda na nasz.ponton zdięcie z Ebay. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekSz Napisano 21 Wrzesień 2005 Share Napisano 21 Wrzesień 2005 P. Zarzycki 1 Pułk Artylerii Ciężkiej" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JoncaA Napisano 24 Wrzesień 2005 Share Napisano 24 Wrzesień 2005 Skorom sie juz dokopał do teczki z Renaultami - to i proba przewiezienia R-17 na druga strone.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JoncaA Napisano 24 Wrzesień 2005 Share Napisano 24 Wrzesień 2005 Gdzies juz na forum bylo to zdjecie ale dokopalem sie do przyzwoitej odbitki i wykadrowalem, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gebhardt Napisano 27 Wrzesień 2005 Share Napisano 27 Wrzesień 2005 To ostatnie o tyle ciekawe, ze o ile wzrok nie myli mieszanka pontonow CMPS i Birago. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darda Napisano 27 Wrzesień 2005 Share Napisano 27 Wrzesień 2005 Znalazłem takie zdjęcie(http://img.photobucket.com/albums/v678/mphparts/Todd_Poland.jpg) z opisem sugerującym, że zrobiono je w Polsce. Na sprzęcie przeprawowym znam się niespecjalnie więc trudno mi ocenić, czy to nasze.Pozdrawiam, Darda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gebhardt Napisano 27 Wrzesień 2005 Share Napisano 27 Wrzesień 2005 Nie upieram sie (bo to zawsze glupio w tego rodzaju kwestiach) ale sprzet chyba nie jest typowy polski (czy zdjecie bylo zrobione w Polsce to insza sprawa). Zupelnie nie poznaje wozkow ani lodzi/pontonu na pierwszym planie. Na drugim planie chyba zestaw pontonow Birago ale to mieli chyba wszyscy bo sprzet Austryjacki, produkowny od pierwszej polowy wieku 19ego! (Nasz byl w 100% z 1WS lub wczesniej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malpa Napisano 27 Wrzesień 2005 Share Napisano 27 Wrzesień 2005 Nie tak dawno ktos na allegro wystawil podobny ponton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malpa Napisano 27 Wrzesień 2005 Share Napisano 27 Wrzesień 2005 znalazlem date to bylo w maju .Mam fotki ale tu nie wejda .Sa powyzej 100kb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JoncaA Napisano 27 Wrzesień 2005 Share Napisano 27 Wrzesień 2005 to mi je przeslij. studiopro@op.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gebhardt Napisano 27 Wrzesień 2005 Share Napisano 27 Wrzesień 2005 Jezeli dobrze kojarze to nie to. Na fotkach allegrowskich jest ponton drewniany od mostu 4/7 tonnowego. Szkoda stanu tego pontonu, ale z drugiej strony pieknie mozna rozroznic stalowe elementy od sklejki i poznac konstrukcje. Mam nadzieje ze trafi do dobrego domu i z czasem bedzie mozna wymierzyc bo ja bardzo bym chcial zrobic model tego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malpa Napisano 28 Wrzesień 2005 Share Napisano 28 Wrzesień 2005 Probowalem prosic o wymiary ale ich nie dostalem.Nie jestem specem w tej dziedzinie ale zawsze zbieram rozne ciekawostki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malpa Napisano 28 Wrzesień 2005 Share Napisano 28 Wrzesień 2005 Gebhardt napisz do obecnego wlasciciela instrukcji mostowej z allegro moze podrzuci wymiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malpa Napisano 28 Wrzesień 2005 Share Napisano 28 Wrzesień 2005 Fotki wyslalem o 10.37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JoncaA Napisano 28 Wrzesień 2005 Share Napisano 28 Wrzesień 2005 zdjecia przeslane przez malpe:1- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JoncaA Napisano 28 Wrzesień 2005 Share Napisano 28 Wrzesień 2005 2- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JoncaA Napisano 28 Wrzesień 2005 Share Napisano 28 Wrzesień 2005 3- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalmiazga Napisano 28 Wrzesień 2005 Share Napisano 28 Wrzesień 2005 Zdjęcie Samun1 z 14 września to prawie na pewno Sochaczew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cieciwa Napisano 28 Wrzesień 2005 Share Napisano 28 Wrzesień 2005 Gebhardt, czy znane Ci sa wymiary tego pontonu, jaki jest na tych zdjeciach ?Jesli tak, to czy mozna o nie prosic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gebhardt Napisano 29 Wrzesień 2005 Share Napisano 29 Wrzesień 2005 Jezeli zdjecie Samuna to faktycznie polski ponton, to drewniany do mostu 4/7 tonnowego jak i powyzsze allegrowskie fotki. Wlascicielem instrukcji mostowej to akurat od paru dni jestem ja :) ale jescze nie mam w raczkach. Jak dostane to chetnie dostarcze wymiarow co tam jest. Pontonu drewnianego tam nie bedzie :( bo instrukcja jest w 1930 a pontony drewniane wprowadzono w 1936 czy 7. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gebhardt Napisano 29 Wrzesień 2005 Share Napisano 29 Wrzesień 2005 Aha, i posypuje glowe popiolem bo palnalem bzdure, na fotce Joncy z 24/9 to oczywiscie lodzie saperskie a nie pontony CMPS. Tak sie czlowiekowi na starosc w glowie .......i! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cieciwa Napisano 29 Wrzesień 2005 Share Napisano 29 Wrzesień 2005 Gebhardt, czy bedzie sie mozna pieknie usmiechac o elektroniczna kopie tej instrukcji ?Ew. uzgodnienia e-mailem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi