Skocz do zawartości

Polskie pociągi pancerne 2

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 431
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

....z niemieckiej analizy zdjecia wyszlo, ze jest to polski panzerzug" (?). Na pierwszym zdjeciu z Kutna nie widac go. Wydaje sie, ze bylo zrobione wczesniej od drugiego. Ale niestety nie znam daty obu zdjec. Byc moze z analizy obecnosci polskich pociagow pancernych w Kutnie uda sie cos ustalic.

Napisano

A skoro juz nazwa Danuta" padla pare postow wczesniej to i zdjecie bedzie na miejscu - nieco inne, niz zwykle uzywane w publikacjach (zwykle klatka 32, ta jest o chwile wczesniejsza i ma numer negatywu 31)

• 2 weeks later...
Napisano
Niestety w cyklu zabraklo ujecia plonacego wagonu artyleryjskiego nr.1.Gdy poprzednim razem te zdjecia pojawily sie na e-bay'u - bylo takowe.Szkoda, bo mam tylko bardzo slaba kopie...
Pozdrowienia
Krzysiek
Napisano
Witam
Nieznam sie tak jak Panowie tu na tych pociągach ale znalazłem taki link. Może sie przyda.

http://www.rawelin.com/grafika/varia/pawel/poc.html

Pozdrawiam Piotr
Napisano
Niektóre zdjecia - pyszne, wiele conajmniej interesujacych. Ale czy moglby mi kto roztlumaczyc skad sie wzial barbarzynski obyczaj z owymi napisami przeslaniajacymi tresc, Wyobraza ktos sobie reprodukcje Mony Lizy z napisem Musée du Louvre" - i co, tylko dlatego , ze z mniejszego czy wiekszego przypadku wpadla Mona Liza w rece muzealnikow francuskich lub jakiegos Rawelina. Jakby sie pan Pawel Fedorow napatoczyl i opowiedzial, co przez ten napis uzyskal - bylbym wdzieczny.
Napisano
Adam,
Jak sadze - chodzilo o to, by zdjecia te nie pojawialy sie zbyt czesto na Allegro, czy e-bay (czesto nawet z opisem, ze sa to wydruki, a nie oryginaly).
Pozdrowienia
Krzysiek
Napisano
a coz to za warty grzechu wydruk przy srednio 600x400 i 72 czy 96 DPI. Mozna sobie z powodzeniem darowac napisy w poprzek, bo sa to rozdzielczosci jeszcze jako-tako ogladalne na ekranie, ale przeciez nie w wydruku. E tam, to po prostu jakies megalomanskie zawracanie zadka...
Napisano
Krzysiek może mieć rację. Niedawno na allegro były do kupienia kopie zdjęć, które ktoś skopiował z tego forum. Wiem, bo te zdjęcia zamieszczałem sam w paru wątkach, między innymi o samochodzie wz.34. Sprzedający nawet nie zadał sobie trudu, aby odszukać te zdjęcia na ebayu (skąd je wziąłem), tylko kopie z forum wystawił na aukcje. Ja zamieszczam zdjęcia zawsze przycięte, pomniejszone, czasami specjalnie trochę nieostre, i takie zdjęcia były na allegro. Więc nie ma co się dziwić, że niektórzy chcą chronić zdjęcia w ten sposób, że umieszczają na nich jakieś napisy.
Pzdr
Bodziu
Napisano

...a i tak twierdze, ze milej popatrzec na zdjecie bez ozdobek
i nie boje sie jakos, ze rynek zostanie zalany obrazkami 621x404, z rozdzielczoscia 96DPI i , ze zagrozi to mojej ofercie wydruku na 300DPI (hipotetycznie, zadnej takiej oferty nie przedstawiam)

Napisano
Adam,
Co najmniej kilka ze zdjec, ktore kupilem (oryginaly) pojawialy sie pozniej na aukcjach z duuuzo gorszej jakosci.I co dziwne - niektore z nich sie sprzedawaly.

Przypomnij sobie hece z Allegro z kopiami z oryginalnego negatywu" ;o)

Tak to niestety wyglada...
BTW - dziekuje za to zdejcie Poznanczyka" - bardzo ladne:)

Pozdrowienia
Grendel
Napisano

Chciałbym prosić kolegów o pomoc w identyfikacji pociągu.
Jakość zdięć kiepska ale co nieco widać,
To zdięcie przedstawia zniszczoną lokomotywe o Nr PKP Kd 137 180 , drugie to samo + fragment wagonu artyleryjskiego wg mnie podobnego do wagonu używanego w pociągu Generał Sosnkowski". Zdięcia z okresu wojny polsko - rosyjskiej prp 1920r

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie