Grendel Napisano 11 Październik 2005 Napisano 11 Październik 2005 Oczywiscie ;o)Ale jeszcze imieniem Danuta" ;o)PozdrowieniaGrendel
JoncaA Napisano 11 Październik 2005 Napisano 11 Październik 2005 ale nam troche ten watek zdycha - wic dla podtrzymania: PP Boruta
lokfan Napisano 11 Październik 2005 Napisano 11 Październik 2005 Witam!Co do zdjęcia drezynowego" z podpisem Werda to jest to stacjaWerba między Kowlem a Włodzimierzem,a tak wogóle to zdjęcie pochodzi z ciekawego albumu ze zdjęciami z walk na południu i wschodzie Polski 4 dywizji lekkiej wystawionego na ebay-u . Podjęliśmy z kol. Piters -em" licytację, ale wylicytował go ktoś z aszych". Jeśli ten ktoś" przeglada to forum to może udostępnił by zdjęcia na forum lub przynajmniej odezwie na priv?A co do zdjęcia samuna1" to oryginalny podpis niemiecki brzmiał: Polnischer Panzerzug mit Tarnanstrich Beute bei Tarnow czyli Polski pociąg pancerny w kamuflażu zdobyty pod TarnowemPozdrawiam!lokfan
jotes Napisano 12 Październik 2005 Napisano 12 Październik 2005 Tak to z podpisami bywa.Jak sie przyjrzeć napisowi na budynku stacji, to raczej małe szanse, że to będzie Werba (jest chyba dłuższy).O Tarnowie nie wspomnę...Pzdr,jotes
Loczek Napisano 12 Październik 2005 Napisano 12 Październik 2005 Witam Panowie ,może i dla mnie znajdzie się okazja do napisania paru słów. Pozdrawiam - Paweł Fedorow
Grendel Napisano 12 Październik 2005 Napisano 12 Październik 2005 Mam nadzieje, ze bedzie tych okazji rownie duzo, jak zdjec w Panskiej galerii.PozdrowieniaGrendel
Grendel Napisano 12 Październik 2005 Napisano 12 Październik 2005 Adam,Wybacz zachlannosc zbieracza - a nie masz przypadkiem ujecia Boruty" tak bardziej z boku?A najlepiej z lokomotywa? ;o)PozdrowieniaGrendelP.S.Nie wiem dlaczego, ale dysk wyslany do Ciebie daaawno temu wrocil w sobote...Wysle go (plus co nieco extra) ponownie przy najblizszej okazji).
JoncaA Napisano 12 Październik 2005 Napisano 12 Październik 2005 Gospodarzem to ja tu z pewnoscia nie jestem, ale w imieniu przynajmniej kilku kolegow , nie ryzykujac zbytnio, ze sie ktos obrazi - zapraszamy. A tym serdeczniej(to juz we wlasnym imieniu), ze, jak mi sie wydaje, to ja wywolalem cie do tablicy". I tylko przypomne paskudne ograniczenia 650x600 i mniej niz 100 kilo. Czekam niecierpliwie....
Grendel Napisano 12 Październik 2005 Napisano 12 Październik 2005 Hieh...Moja niecierpliwosc jest rownie wielka;o)Zwlaszcza jesli chodzi o informacje tyczace drezyn Tatra - tych nigdy za wiele ;o)PozdrowieniaGrendel
JoncaA Napisano 12 Październik 2005 Napisano 12 Październik 2005 Znowu mi sie Grendel wcial miedzy posty - ten moj ostani adresowany byl, jak mozna sie domyslic, do Pawla.Grendelu, furda tam, dysk ode mnie do ciebie nie musial wracac, bom go nigdy nie wyslal, wiec bilans jest na zero. Co mi kazal Bogus, nim pojechal na urlop, Ci wyslac? Przepraszam ogol, ze prywate upubliczniam, ale mi poczta wariuje.
Grendel Napisano 12 Październik 2005 Napisano 12 Październik 2005 Adam,Hieh...To ja Ci wysylalem.Tak ze trzy miesiace temu.I w sobote wrocil z adnotacja: Adresat nieznany" (albo jakos tak).Wysle na nowo przy najblizszej wizycie na poczcie.PozdrowieniaGrendel
JoncaA Napisano 12 Październik 2005 Napisano 12 Październik 2005 wiecej Boruty" nie mam, lub chyba nie mam, wiec dla pocieszenia PP odsiecz"
zelig Napisano 12 Październik 2005 Napisano 12 Październik 2005 Dla porządku dorzucę, iż martwego Sosnkowskiego" jest dużo w kronice z 27 IX 1939 i nieco mniej w Feldzug in Polen".
Grendel Napisano 13 Październik 2005 Napisano 13 Październik 2005 To i ja cos dorzuce - na poczatek takie ladniutkie zdjecie Ti-3 12 Danuty".Ladnie tez numer tendra widac.Zdjecie, jak i dwa, ktore pojda za nim pochodza z ksiazki Eisenbahnen zwishen Ostfront und Atlantikwall 1939-1945" autorstwa panow Knipping'a i Schulz'a.PozdrowieniaGrendel
Grendel Napisano 13 Październik 2005 Napisano 13 Październik 2005 Zgodnie z opisem - jest to wnetrze polskiego wagonu szpitalnego.
Grendel Napisano 13 Październik 2005 Napisano 13 Październik 2005 Tego tez sobie nie odmowie, choc to nie polski wagon, a wegierski.Tyle, ze fajny i ciekawy.PozdrowieniaGrendel
samun1 Napisano 13 Październik 2005 Napisano 13 Październik 2005 Dla znawców tego tematu czy te zdięcia to z naszego pp przyznam że to moja słaba strona.pozdr....
JoncaA Napisano 13 Październik 2005 Napisano 13 Październik 2005 nie taka najslabsza ta twoja strona - to Grozny"
Grendel Napisano 13 Październik 2005 Napisano 13 Październik 2005 Wyglada na to, ze juz nie Grozny", a PZ 21.Moze jeszcze w trakcie formowania, ale juz PZ, a nie PP.Ciekawy kamuflaz lokomotywy.PozdrowieniaGrendel
artur135 Napisano 14 Październik 2005 Napisano 14 Październik 2005 No, jak Pawel Fedorow dolaczyl to ja tez. Witaj Pawel, nie zapomnialem o Tobie, ale na poczte mam troche pod gorke, a i kilka rzeczy chcialem skonczyc przed wysylka. Ale na temat. Trzy lata temu ukazalo sie na ebay 6 zdjec “Groznego” dosyc sprytnie zreszta zamieszczonych. Jest tam widoczna lokomotywa, ale chyba jednak inny kamuflaz. Niestety niewiele widac. Cena wylicytowana byla cos ponad 600 USD.Pozdrawiam Wszystkich Znajomych i NieznajomychArtur Przeczek
artur135 Napisano 14 Październik 2005 Napisano 14 Październik 2005 Bylo tez cos takiego. To sie akurat udalo kupic, dla zainteresowanych, lepszy skan na maila. Z tego samego okresu (?) zdjecie niemieckie. Kamuflaz na tendrze typowy
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.