Skocz do zawartości

Polskie pociągi pancerne 2

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 431
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Witam!
Co do zdjęcia drezynowego" z podpisem Werda to jest to stacja
Werba między Kowlem a Włodzimierzem,a tak wogóle to zdjęcie pochodzi z ciekawego albumu ze zdjęciami z walk na południu i wschodzie Polski 4 dywizji lekkiej wystawionego na ebay-u . Podjęliśmy z kol. Piters -em" licytację, ale wylicytował go ktoś z aszych". Jeśli ten ktoś" przeglada to forum to może udostępnił by zdjęcia na forum lub przynajmniej odezwie na priv?
A co do zdjęcia samuna1" to oryginalny podpis niemiecki brzmiał:
Polnischer Panzerzug mit Tarnanstrich Beute bei Tarnow czyli Polski pociąg pancerny w kamuflażu zdobyty pod Tarnowem

Pozdrawiam!
lokfan
Napisano
Tak to z podpisami bywa.
Jak sie przyjrzeć napisowi na budynku stacji, to raczej małe szanse, że to będzie Werba (jest chyba dłuższy).
O Tarnowie nie wspomnę...

Pzdr,

jotes
Napisano
Adam,
Wybacz zachlannosc zbieracza - a nie masz przypadkiem ujecia Boruty" tak bardziej z boku?
A najlepiej z lokomotywa? ;o)
Pozdrowienia
Grendel
P.S.
Nie wiem dlaczego, ale dysk wyslany do Ciebie daaawno temu wrocil w sobote...Wysle go (plus co nieco extra) ponownie przy najblizszej okazji).
Napisano
Gospodarzem to ja tu z pewnoscia nie jestem, ale w imieniu przynajmniej kilku kolegow , nie ryzykujac zbytnio, ze sie ktos obrazi - zapraszamy. A tym serdeczniej(to juz we wlasnym imieniu), ze, jak mi sie wydaje, to ja wywolalem cie do tablicy". I tylko przypomne paskudne ograniczenia 650x600 i mniej niz 100 kilo. Czekam niecierpliwie....
Napisano
Znowu mi sie Grendel wcial miedzy posty - ten moj ostani adresowany byl, jak mozna sie domyslic, do Pawla.
Grendelu, furda tam, dysk ode mnie do ciebie nie musial wracac, bom go nigdy nie wyslal, wiec bilans jest na zero. Co mi kazal Bogus, nim pojechal na urlop, Ci wyslac? Przepraszam ogol, ze prywate upubliczniam, ale mi poczta wariuje.
Napisano
Adam,
Hieh...To ja Ci wysylalem.Tak ze trzy miesiace temu.I w sobote wrocil z adnotacja: Adresat nieznany" (albo jakos tak).
Wysle na nowo przy najblizszej wizycie na poczcie.
Pozdrowienia
Grendel
Napisano

To i ja cos dorzuce - na poczatek takie ladniutkie zdjecie Ti-3 12 Danuty".Ladnie tez numer tendra widac.
Zdjecie, jak i dwa, ktore pojda za nim pochodza z ksiazki Eisenbahnen zwishen Ostfront und Atlantikwall 1939-1945" autorstwa panow Knipping'a i Schulz'a.
Pozdrowienia
Grendel

Napisano

No, jak Pawel Fedorow dolaczyl to ja tez. Witaj Pawel, nie zapomnialem o Tobie, ale na poczte mam troche pod gorke, a i kilka rzeczy chcialem skonczyc przed wysylka. Ale na temat. Trzy lata temu ukazalo sie na ebay 6 zdjec “Groznego” dosyc sprytnie zreszta zamieszczonych. Jest tam widoczna lokomotywa, ale chyba jednak inny kamuflaz. Niestety niewiele widac. Cena wylicytowana byla cos ponad 600 USD.

Pozdrawiam Wszystkich Znajomych i Nieznajomych
Artur Przeczek

Napisano

Bylo tez cos takiego. To sie akurat udalo kupic, dla zainteresowanych, lepszy skan na maila. Z tego samego okresu (?) zdjecie niemieckie. Kamuflaz na tendrze typowy

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie