Skocz do zawartości

Kolejny zbieracz militariów" z Gdańska wtopił...

beaviso

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
35-letni Jerzy C. z ul. Elbląskiej. Ktoś go kuma?

Trochę głupek, bo już 2 lata za to samo garował w 1997-98. A kolejny depozyt urządził znowu u siebie.

http://gdansk.naszemiasto.pl/wydarzenia/444913.html?ses_nm=5e92f0b4dc013fa690a61271d56430f0

http://miasta.gazeta.pl/trojmiasto/1,35612,2526310.html
Napisano
to koleś odpowie jako recydywa.... ale będzie miał jazdę pod celą: za co siedzisz? za zabójstwo... a ty? za rozbój.. a ty? za mausera.... zabiłeś? nie... napad? nie... wykopałem...
Napisano
A czemu jeszcze żadnego policjanta ani jakiegoś trepa nie złapali z arsenałem a wiem że jest takich kolekcjonerów pełno:)-frajerstwo
Napisano
Tak patrzę i jestem w szoku że w tych stronach to bardzo mało śniegu - sądząc po zdjęciach.
Adam
Napisano
Jak to pięknie zostało opisane w pirwszym linku podanym przez beaviso napisano ==a także fragment działka przeciwlotniczego.===
w nastepnym linku jest juz ====sprawną pepeszę, działko przeciwlotnicze,===

Zapewne w piatkowych wiadomosciach TV dowiemy sie ze u gościa stała cała bateria plot.

A i jeszcze jak zrozumieć wypowiedz w pierwszym linku
==Z naszego rozpoznania wynikało, że możemy tam znaleźć dwa stare karabiny.===
z naszego rozpoznania ??? Ktos zakapował i jest to pewne !
Jack61
Napisano
Proponuje obronę na świra- np. zespół paranoidalny...fetyszyzm do sprzętu militaranego i itp. itd. dobra papuga i kolo jest czysty jak łza.
A swoja drogą jeżeli posiadał trotyl to naprawdę jakiś czub kto zbiera takie rzeczy?
Co gorsza...kto rozbiera pociski art.?
Toż to człek szalony" jak było niedys w jednym filmie...
Ale z tym złomem małzerowskim to oczywiste że przesada, a nasze redaktory to faktycznie solidne chopoki co artykuł to inne wiadomosci he he jeszcze przyjdą takie czasy ze pismakom od siedmiu boleści będą dobierać sie do pupy
Napisano
ziomek11 nie trzeba rozbrajac aby pozyskac.niekiedy trafiaja sie specjalne ladunki saperskie.
a wlasnie czy ktos ma pomysl jak wywalic tz usunac trotyl z walizeczki saperskiej?trafily mi sie ostatnio na wyjezdzie takie dwie po 3kg z pieknymi napisami ale nie wiem jak to scierwo wywalic a szkoda mi rozcinac blachy bo tylko na puszkach mi zalerzy.oczywiscie skarb" zostal w lesie gleboko zakopany pod drzewem .
pozdro
Napisano
Witam

Jedynie Pepeszka, amunicja i ładunki wybuchowe stanowiły... ZAGROŻENIE ;) Może koleś czekał na gorsze czasy z tą ppsh... :> Dla mnie prawo w tym państwie jest chore... Czemu zawsze ktoś ma coś do zardzewiałych kawałków złomu który kiedyś był bronią a teraz jest tylko fragmentem historii... :/ Nawet gdy ma się zaspawane i powiercone deko to wezmą ci je z domu... CHORE!!!!!!
Napisano
Chory kraj chore prawo i Ty jesteś chory, żeby zbierać zardzewiałki, medaliki i szmatki sprzed kilkudziesięciu lat -świr! - należy w domu mieć najnowocześniejszy sprzęt prosto z magazynu, dobrych kolesi- nie z tego forum oczywiście ,a prawo i cały ten kraik masz w D.... a policja kłania Ci się w pas, a wrazie awantury wystarczy Magdalenka i masz spokój na parę lat bo kochana policja zajmuje się wtedy- kolekcjonerem terrorystą- żeby podleczyć własne ego :)
Napisano
Właśnie powiedzieli w TVN : nasza policja odkryła, że kupa automatów do gry jest własnością mafii :))) ( widocznie któryś policjant ma dziecko w przedszkolu które się wygadało tatusiowi)i że teraz się za to wezmą. Drodzy mafiozi w imieniu kolekcjonerów proszę was nie dawajcie tym razem policji w łapę to może wreszcie się do was dobiorą bo jak dogadacie się tak jak zwykle to my kolekcjonerzy znowu dostaniemy po tyłku -bo wyniki jakieś muszą mieć.
Napisano
U mnie w Rumi sniegu 2 cmm. może w niedziele sie gdzies wybiorę i nie jest za zimno okolo 0 - 1stc.pozdrawiam kolegów...
Napisano
A to na pierwszej fotce prostopadłe do pepeszki to nie jakiś lotniczy kaem? Podobny nieco do MG-17(?). Więcej strachu powinien przynosić niż te Mausy razem wzięte, a nie ma o nim wzmianki. Chyba że jest to ujęte jako część broni.
Napisano
do stedke:wrzuć po prostu cegiełki do gara z gotującą się wodą i potrzymaj na gazie przez trochę.Brzydactwo wtedy wypłynie a ładne opakowania zostaną.
a do tematu to trochę szkoda chłopa,ale z drugiej strony to ten trotyl,proch i amunicja nie do wybronienia raczej przez adwokata.
Napisano
Mam wrażenie (może i mylne) że większość z Was broni gościa a wini policję, ale ja nie czułbym się pewnie wiedząc że sąsiad trzyma w domu taki arsenał. Wystarczy przecież mały wypadek, mały niby niewinny pożar a pół bloku może dupnąć. Czy ktoś z Was wyszedłby z domu w spokoju zostawiając w nim rodzinę, wiedząc o trotylu i pociskach u sąsiada? Ja raczej nie.
Choć muszę się zgodzić, że żeby za posiadanie przerdzewiałego mausera wbijać się komuś do chaty i robić z niego przestępcę....policja ma chyba nadmiar wolnego czasu....
Napisano
Ja tam popieram kbkak. Trzeba się troszkę wczuć w sąsiadów (normalnych, nie kolekcjonerów).
Wyobraźcie sobie faceta, który mieszka w bloku, wiedzę militarną czerpie z TV i z czterech pancernych.
Przychodzi do sąsiada i widzi u niego na parapecie całą masę skorup od granatów, pocisków artyleryjskich itp...

Jak myślicie co czuje? Skąd ma wiedzieć, czy sąsiad usunął trotyl? Skąd ma wiedzieć jakie jest pole rażenia pocisku 45mm? Odróżnia ppanca od burzącego?

Wyobraźnia pracuje... sąsiad może popełnić jakiś błąd i zdemontować połowę bloku, może wybuchnąć pożar i to wszystko wywalić w powietrze...

Troszkę zrozumienia dla ludzi: Zawiadamia policję i jest glac... bo jeśli sąsiad jest niewinny nic mu nie zrobią. A jeśli naraża życie innych w bloku, to powinien siedzieć.

Wydaje się to Wam dziwne?

Pozdrawiam
Krzysiek
Napisano
Witam.
Zgadzam sie ze to sasiad,ktory zalatwil sprawe-jest bohaterem.Natomiast- nie panowie policjanci,ktorzy przysli posprzatac...
pozdro.
Napisano
Ależ panowie w tym akurat wypadku jeśli facet bawi się w sapera to do policji nie można mieć pretensji, sam jest sobie winny tylko większość takich wypadków u nas ma trochę inny przebieg wpadają przetrząsają chałupę wszystko zabierają a w notatce pisze się ze facet miał czołg z hitlerowską załogą i amunicję do niego ...aaa że to był plastikowy i na półce to nie ważne. czołg to czołg :) odzyskanie potem swojej własności trwa i trwa i gdy już wszystko??wróci do was bo tak każe prokurator to żaden nawet nie powie słowa przepraszam i nie przyzna się, że jest pacanem który narobił człowiekowi bigosu bo nie bardzo wiedział co robi bo się nie zna i myślał wtedy tylko o szybkim awansie. Normalnych policjantów którzy z narażeniem własnego życia dbają żeby mnie na ulicy nie zatłukł jakiś bandzior pozdrawiam i życzę wszystkiego najlepszego
Napisano
Rozgorzała ostra dyskusja ale prawda jest jedna: dopoki bedzie taki element, ktory oprocz pustych skorup i przewierconych luf trzyma sprawna bron i trotyl w słoikiach-nie bedziemy mogli liczyc na zrozumienie przez wladze naszych ciągot militarnych i checi do zbierania złomu". Prawo nasze nie jest zdrowe" w stosunku do nas i to fakt ale im wiecej takich wpadek w srodowisku tym mniej mamy argumentow za totalną legalizacją naszego hobby.
Dlatego zostaje nam na razie wiertarka i sito z luf...i nadzieja ze kiedys sie to zmieni...
Pozdrawiam. HU13ERT
Napisano
trotyl- temp.topnienia [**************************************************]
pozdr.

usunieto opis niezgodny z regulaminem forum

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Bocian 00:26 06-02-2005
Napisano
W 100% zgadzam się z HU13ERT. Policja nie daje spokoju normalnym zbieraczom, w dużej mierze przez tych ozrywkowych" jak np. razdwatrzy5 który pisze otwarcie (powyżej) jak wytopić trotyl, co zresztą jest niezgodne z regulaminem forum. Ludzie którzy przeczytają parę takich postów, zaczynają uważać, że to u nas norma, i sami sobie psujemy opinie i jak widać policja coraz częściej nas odwiedza.
Pozdrawiam tych 'normalnych'
Napisano
a ja się obawiam że przez tego durnia z elbląskiej będzie teraz nagonka w Gdańsku na wszystkich....no bo skoro on zbierał i miał to wszystko to pewnie wszyscy inni też takie rzeczy posiadają....a swoja droga to mu się należało....jakieś dwa lata temu jak wpadł to oprócz palników ..to miał problem za przebijanie wózków i dziuple(tak pisali w Dzienniku Bałtyckim")...a takie połączenie to już raczej nie kolekcjonerstwo....pozdrawiam wszystkich

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie