Skocz do zawartości

Verdammte polnische Schweine

MK

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Przegladam sobie ebay a ty proszę. Bardzo ciekawa książka:
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=15505&item=6137607123&rd=1
Książka na temat gwałtów i okrucieństw na Niemcach przez Polaków. Autor na 408 stronach opisał prześladowania Niemców i polskie działania przeciwko nim w latach międzywojennych. Wystarczy spojrzeć na fotkę na okładce...
I tu pytanie: może jestem niedoinformowany, ale czy rzeczywiście w Polsce występowały takie prześladowania biednych Niemców przez polske szwyne"? Czy było ich aż tyle, że można o tym napisać taką grubą książkę? Czy to tylko propaganda w najgorszym wydaniu? Książka nie jest wydana w 1942 czy jakoś tak ale w 1995!
Jeszcze (sq***!) autor pisze: Kto nie ma siły przejrzeć ponad 100 stron okrutnych dokumentalnych zdjęć od początku do końca, powinien zadać sobie trud i przekazać te niepodważalne dowody w ręce młodego pokolenia, gdyż prawda nie może zaginąć..."
Przepraszam, ale może rzeczywiście tak było? Chciałbym się po prostu dowiedzieć.
Pozdrawiam
Napisano
W tamtych czasach prześladowania były i z jednej i z drugiej strony. Trzeba by kupić tę książkę i porównać to co opisuje autor z prawdą historyczną. Zakładam jednak (po tekstach o świniach), że to jakiś nazi oszołom, który korzysta z informacji i fotografii wyrwanych z kontekstu i układa je w, sobie odpowiednią, całość. Jeśli jest to książka w dużych nakładach, to powinni się tym zainteresować ludzie z jakichś kręgów historyczno naukowych, celem wyjaśnienia.

Pozdrawiam i na pohybel germańskiemu pomiotowi.
Napisano
Niektórzy Niemcy, nadal próbują zracjonalizować postępowanie swojego państwa wobec Polski i Polaków. Najłatwiej jest im twierdzić, że wojnę wywołał polski terror wobec Niemców. Na procesie norymberskim Herman Goering stwierdził, że przyczyną wybuchu wojny z Polską była masakra Niemców w Bydgoszczy; uświadomiono mu, że tzw. krwawa niedziela" miała miejsce w trzecim dniu wojny. W Niemczech nadal wydaje się sporo literatury, w której aktualna jest zafałszowana cyfra niemieckich ofiar. W pierwszych tygodniach zginęło ok. 6,5 tysiąca Niemców zamieszkujących Polskę, w tej liczbie mamy dywersantów, niemiecką ludność cywilną bombardowaną przez Luftwaffe, ofiary działań wojennych, internowanych Niemców rozstrzelanych przez konwojentów, itd. Po zakończeniu kampanii w Polsce dla celów propagandowych zwiększono tę liczbę dziesięciokrotnie do 65 tysięcy i propagandowo nagłaśniano error" Polaków jako przyczynę wojny. Równie dobrze możemy uwierzyć w apad" Polaków na radiostację w Gliwicach i w to, co powiedział Hitler, w swoim przemówieniu, że wojska niemieckie odpowiedziały" na ogień Polaków.
Pijawiają się hasłowo takie tematy:
Polen will Krieg - Polska chce wojny
Polens Strategie der Provokation - Polska strategia prowokacji itd.
Kim są autorzy, najczęściej starzy wyjadacze z NSDAP, specjaliści Völker- und Volkskunde, Geschichte, Politologie, Auslandspressekunde, Völkerrecht", autorzy propagandowych broszór i książek z lat drugiej wojny. Tu macie jeden z przykładów tej literatury: http://www.wintersonnenwende.com/scriptorium/deutsch/seiten/1537poln.html.

Napisano

czytałem tę książkę około trzech lat temu kompletne bzdury i nienawiść do polaków
to coś jakby próba rechabilitacji ich zbrodni jakich się dopuszcali przekładając na nas
bzdury , fałsz , anty polska propoaganda , nie polecam nikomu , szkoda czasu
Napisano
Oryginalną matrycą" tych książek powyżej jest wydana w 1940 r. Die polnischen Greueltaten an den Volksdeutschen in Polen". Najlepszy przykład do czego posuwała się niemiecka propaganda.
Pierwsza część książki to spreparowane dokumenty (np. zeznania świadków polskiego terroru"), zaś druga to zdjęcia ofiar polskiego terroru"...głównie po ekschumacjach. Super szczegółowe, NIEPRAWDOPODOBNIE drastyczne...
Napisano
Hehehe, narazie czysta aryjska IV rzesza" zanim dobierze nam się do tyłka, musi poradzić sobie z Turkami, Arabami i Cyganami, którzy powoli dominują pod względem liczebności obcokrajowców w Niemczech. Adolfik pewnie wiruje w grobie jak widzi, że potomkowie dzielnych SS-manów wymyślają aryjskie" zabawy typu LoveParade czy GayParty :)
Napisano
hehe, tornada w Argentynie gdzie ponoć uciekł po wojnie to nic innego jak wirujący Adi :)
-> grba, ten link co podałeś, poczytałem tam sobie i niech mnie ch** strzeli jak piszą że autorami co ciekawszych" książek są specjaliści, znawcy, **je muje, dzikie węże...
Przykładowe foty z tej książki: http://www.wintersonnenwende.com/scriptorium/deutsch/seiten/1507tods.html
Polski obóz zagłady...
http://www.wintersonnenwende.com/scriptorium/deutsch/seiten/0815holl.html
No nic, jak tu nie kochać zachodniego sąsiada :)
Napisano
Miałem przyjemność, tfu, nieprzyjemność mieć tego szmatławca w ręku. Jeśli ktoś ma kłopoty z krążeniem to stanowczo odradzam. Toto pojawia się na e-bay od dłuższego czasu. Co można z tym zrobić, hm, napisać podobne dzieło o zbrodniach niemieckich na Polakach (czyli przedstawić fakty)? Chyba tak, wbrew pozorom, nie wszyscy o tym wiedzą, lub też w to wierzą na zachodzie. Przypomnieć nie zawadzi. I nic więcej. Szum wokół tej publikacji" jedynie spowoduje szersze nią zainteresowanie - tak jak teraz dzięki tej dyskusji.
Ironrat
Napisano
Broń Cię Panie Boże nie taki był zamiar!!! Jak na razie każdy kto tu coś dodał wypowiada się o tej publikacji" dość jednoznacznie, więc ten szum" tworzy jej raczej antyreklamę (przynajmniej mam taką nadzieję).
A chciałem się tylko dowiedzieć czy są jakieś przesłanki przemawiające ZA, bo szczerze mówiąc, pierwszy raz się z czymś takim zetknąłem. I nawet miałem zamiar licytować, ale jakoś mi zapał odszedł... Szkoda kasy i nerwów...
Pozdrawiam
Napisano
Szkoda pieniędzy,.... i zdrowia. Niestety propaganda wciąż żywa. Jakiś czas temu musiałem na forum Feldgrau wygarnąć jakiemuś i... prawdę o początku wojny i radiostacji gliwickiej. Potem się okazało, iż to chyba jakiś weteran z formacji noszących czarne mundurki. Nazwa operacji, nazwiska elektrycznych i dokumenty norymberskie. Człowiek szybko zmienił temat, a ja miałem satysfakcję, iż ten wątek sporo ludzi czytało.
Ironrat
Napisano
Zawsze się pytałem dziadka na cholerę zaatakował to Westerplatte i potem budował te Oświęcimy i inne takie ,a on mi na to ,że to nie on, bo on Polak i on nawet w 20 roku z Piłsudskim walczył i kraju bronił i potem w 39 ze szwabami i ruskimi na przemian .....ach ten dziadek to oszust musiał być, bo przecież w książkach ze zagranicy fachowcy piszą zupełnie co innego :)
Napisano
http://www.jrbooksonline.com/polish_atrocities.htm

To jest ang. reprint tej książki z roku 1940. Ku uświadomieniu jak działała (działa) niem. propaganda..
Napisano
W czasie wojny szwaby nakreciły taki film o przeladowaniu szwabskich kolonistów.Nie pamitam teraz tytułu ale chodziło o to ze w rolę polskich ołnierzy którzykatowali szkopskich kolonistów wcielili sie patryjoci z ss.tak realistycznie grali że paru polskich chłopów z Kurpii zakatowali.Film podobno był hitem.
Pozdrawiam
Napisano
I przyklady prawomocnych" wyrokow sadu wojengo
Gdzie w dniu 27 wrzesnia domniemane zabicie szefa" niemieckiej mniejszosci gdzies w wielkopolsce jest nazwana ZDRADA STANU no prosze a ja zawsze myslalem ze to byla jeszcze wtedy polska...
Napisano
Chłopaki, a może dajmy sobie spokój z tą polityką bo się jeszcze przyjaciele z za Odry obrażą i bedzie chryja na całego...... A ja już powoli dochodzę do wniosku ,że to ani niemcy ani ruskie tylko my jesteśmy zakałą Europy.
Napisano
moga ewentualnie zbombardowac nam znowu Warszawe za to ze obrzucacie ich obelgami ! Chwala Niemcom. Naszczescie jest ktos jeszcze bardziej zaklamany niz my ;)
Napisano
A nikomu do głowy nie wpadło ze te biedne szkopiska musiały się bronić?Że z każdej strony otaczała ich nienawiść?Że ci wredni polacy tylko czychali na ich dobytek?Że już atedy te wredne polaki myśleli o utworzeniu DDR?
Pozdrawiam
Napisano
Witam!
Wojnę przegraliśmy dwa razy. Raz w 1939, drugi ( dzięki naszym sojusznikom tfu ich....) w 1945 , i obyśmy nie przegrali jej po raz trzeci za kilka lat.Tym razem moralnie i finansowo ......
Czas policzyć straty Polski, zastanowić się czy sprawa reparacji wojennych nie jest do odkręcenia , a jak nie to niech polskie miasta liczą straty, osoby fizyczne itp.
Niech sobie nasze lewe" elity polityczne uświadomią ,że to niemcy ciągle puszczają bąka w towarzystwie.A jak nie zauważymy bąków to niedługo nas....ją nam na dywan.
Tylko ew. bat finansowy trochę ich ostudzi.
CHWDN.

Napisano
nikt. masz calkowita racje. z jakiej strony nie spojrzec to i tak szkopiska wojne wygraly, tak jak USA, Francja, Wielka Brytania. Mozna to porownac do dwoch zbiorow matematycznych ze wspolna czescia Wygrani USA, Wielka B, Francja, Rosja, Niemcy. Przegrani Polacy; Dzial wposlny - Niemcy. W sumie to myslac po takim czasie. Kto wiecej zyskal Niemcy przegrywajac czy Polacy wygrywajac" ? Ja do dzisiaj czekam na te odszkodowania. Doczekalem sie wyplat z polsko szkopskiego pojednania. Ale zwrotu za wies ktora moja rodzina posiadala na wlasnosc (Niedroszla) chyba sie nie doczekam bo to bylyby miliony...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie