Jendrass Napisano 17 Marzec 2008 Share Napisano 17 Marzec 2008 A ten twór obok domniemanego sampanca wz 29 to cóż ? jakies dziwadło ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jotes Napisano 17 Marzec 2008 Share Napisano 17 Marzec 2008 Ten twór obok, to jakaś radziecka samoróbka na podwoziu ciągnika, prawdopodobnie tzw. Odessa tank". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 17 Marzec 2008 Share Napisano 17 Marzec 2008 Z całym szacunkiem, ale podobieństwo śladowe, Panowie, przyjżyjcie się dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jotes Napisano 17 Marzec 2008 Share Napisano 17 Marzec 2008 Przecież napisałem, że wz.29 to nie jest. Ale chętnie bym się dowiedział co za jeden, zwłaszcza, że żadna radziecka konstrukcja mi do głowy nie przychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof115 Napisano 18 Marzec 2008 Share Napisano 18 Marzec 2008 Witam !Samochód pancerny to konstrukcja estońska. Na podwoziu brytyjskiego samochodu Crossley, estońska firma Arsenalzbudowała samochód pancerny, oznaczonych jako Arsenal-Crossley M 27/28. Zbudowano 13 egzemplarzy tego modelu.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jotes Napisano 18 Marzec 2008 Share Napisano 18 Marzec 2008 Dzięki za wyczerpującą informację :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 18 Marzec 2008 Share Napisano 18 Marzec 2008 Trzeba tylko dodać jeszcze, że ten samochód jest po rosyjskich przeróbkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 20 Marzec 2008 Share Napisano 20 Marzec 2008 Zdjęcie z ebaya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cieciwa Napisano 20 Marzec 2008 Share Napisano 20 Marzec 2008 Czy ten samochód jest spalony w akcji, czy został zapalony przy porzucaniu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 20 Marzec 2008 Share Napisano 20 Marzec 2008 Bodziu, podrzuć prosze link, bo nijak nie mogę tego znaleźć. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 21 Sierpień 2008 Share Napisano 21 Sierpień 2008 Z allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jotes Napisano 21 Sierpień 2008 Share Napisano 21 Sierpień 2008 A co tam stoi po prawej (niestety siedzę teraz przed cienkim monitorem i niewiele widzę...)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jotes Napisano 21 Sierpień 2008 Share Napisano 21 Sierpień 2008 Wygląda na 7tp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jotes Napisano 21 Sierpień 2008 Share Napisano 21 Sierpień 2008 Przy okazji zbliżenie przodu auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeszekS Napisano 31 Sierpień 2008 Share Napisano 31 Sierpień 2008 Allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jsd1968 Napisano 3 Wrzesień 2008 Share Napisano 3 Wrzesień 2008 radett - pytałeś się o spaloną 29 jest jeden opis -Wieczorem, 11. dywizjon posuwający się w kierunku Dęblina stoczył potyczkę na skrzyżowaniu dróg koło wsi Gończyce, odrzucając oddział rozpoznawczy 1 DP, ze stratą jednak spalonego własnego samochodu pancernego dowódcy dywizjonu (załoga uratowała się)." Czy ten ze zdjęć może być tym z opisu? Szkoda, że na naszych pojazdach nie było wyraźnie naniesionych numerów pojazdów, zapewne byłoby łatwiej z identyfikacją. Raptem 8 (słownie: osiem) samochodów i w miarę precyzyjnie zidentyfikowany tylko jeden. Seroczyn - czy udało Ci się namierzyć asz" pojazd. Piszę asz" gdyż okolice Stoczka Łukowskiego, Seroczyna są mi bardzo bliskie, a tu zostały dwa wz.29 i prawdopodobnie dwa wz34 oraz tankietka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekSz Napisano 5 Wrzesień 2008 Share Napisano 5 Wrzesień 2008 Ebay. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
batta Napisano 9 Wrzesień 2008 Share Napisano 9 Wrzesień 2008 do jsd1968.Bardzo prawdopodobne że są to Gończyce , krajobraz pasuje.Szosa Łuków-Maciejowice, za nią dolinka którą płynie strumień a za strumieniem zabudowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seroczyn Napisano 11 Wrzesień 2008 Share Napisano 11 Wrzesień 2008 jsd1968 udał mi się namierzyć jeden wóz na zdjęciu z 11-08-2007 23.41.00 stoi przy Napoleonie" wozy pancerne stoją przy drodze Seroczyn-Łomnica. Jeden wz 29 lub 34 rozbity na moście, jeszcze inny za pierwszymi zabudowaniami, więc moze być to z koniem... Na odkrywcy natrafiłem jeszcze na 2 zdjęcia z tych okolic.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kotwicz Napisano 15 Wrzesień 2008 Share Napisano 15 Wrzesień 2008 Zjazd Polaków z Zagranicy - 05.08.1934 r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kotwicz Napisano 15 Wrzesień 2008 Share Napisano 15 Wrzesień 2008 1936 r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jsd1968 Napisano 18 Wrzesień 2008 Share Napisano 18 Wrzesień 2008 batta, seroczyn dzięki za odpowiedź. Może udałoby się jeszcze zindentyfikować coś z tego rejonu! Czy są jakieś zdjęcia ozebranego" wz 29 chodzi mi konkretnie o ramę na kołach wraz z silnikiem, lub ewentualnie Ursusa A. Mam TBiU ale tam jest nie zabogato i jeszcze wydaje mi się, że jest skopany przekrój, jakoś nienaturalnie ułożona jest rama. Panie Adamie gdzie i kiedy szukać artykułu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 18 Wrzesień 2008 Share Napisano 18 Wrzesień 2008 RYsunki z TBiU są niezgodne z rzeczywistością - było wałkowane na O. Poszukaj przez wyszukiwarkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 18 Wrzesień 2008 Share Napisano 18 Wrzesień 2008 aha, Rama Ursusa A a rama samochodu pancernego wz.29 różnią się dość znacznie w szczegółach - przede wszystkim rama sam.panc. jest krótsza. Poszukaj publikacji Jana Tarczyńskiego - znajdziesz w nich zdjęcia podwozi Ursusa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jsd1968 Napisano 19 Wrzesień 2008 Share Napisano 19 Wrzesień 2008 akagi dzięki będę szukał! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi